Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wystartował][PvP][Wojny Gildii][Hard][50sl]Facepalm 1 edycja.

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem z połączeniem się przed domenę? Masz 'cyferkowe' IP:

178.33.170.72 port: 25565

usd.gif

3h7y.png

Sloty

50

Typ

Wojny gildii mega HARD

IP do skopiowania

mc.facepalm.pl

178.33.170.72 port: 25565

White list

OFF

Mob Spawning

Poza spawnem

Płatności

Dużo i korzystnie

Wymagane premium

NIE!!!

Cheaterzy

Z rangą 'Zbanowany'

Ewenty

Okazyjnie

Rekrutacja

OFF

Forum

Jest, link na serverze.

lsl1.png

Właściciel

KichaMCPL - 15 lat, doświadczenie z komendami i serverami wysokie.

Prezes

TnToRkl - Wiek 15 lat, doświadczenie z komendami i serverami wysokie.

wrqn.png

AZRank - Rangi na czas

AuthMe - Logowania

AutoMessage - Auto Wiadomości

BlockTalk - Mutuje wszystkich graczy. Np. w celu podania informacji

ClearLag - Usuwa leżące itemki na ziemi co jakiś czas.

Clouds - Chmury ze śniegu.

CombatTag - Uśmierca gracza, jeżeli wyloguje się podczas PvP

Essentials - Podstawowy plugin.

Essentials Chat/Protect/spawn - Wytyczki do Essentials

Factions - Gildie

HeadDrop - Głowy graczy po zabiciu

iConomy - Kasa

JBHVip - Autorski plugin, dający vipowi kilka przydatnych komend

mcbans - Komendy dla admina (po nazwie wiadomo jakie)

modifyworld - Modyfikacja świata

Mycommand - Możliwość tworzenia własnych komend

NoCheatPlus - Drugi plugin blokujący cheaty

OtherDrops - Szanse na drop (np. diaxa ze stone)

PermissionsEx - Uprawnienia/rangi

PolskiBanan - Zmiana pory dnia po polsku

PvPLevels - Level gracza nad głową za zabójstwa

ScoreboardStats - Statystyki po prawej stronie ekranu

SimpleBlood - krew podczas bicia moba

VipSlot - Vip wejdzie, nawet jak server jest full

Vote - Głosowania

WorldBorder - Ograniczenie świata

WorldEdit - Edytowanie świata

WorldGuard - Zarządzanie światem

W razie dodania nowych, lista będzie odświeżana!

tnti.png

-Skromny drop:

*Diament 0,1% (w przyszłości 0% i wprowadzimy crafting)

*Ruda Żelaza 0,4%

*Ruda Złota 0,3%

*Ruda Szmaragdu 0,2%

*Redstone 0,3%

*Spawner 25%

Krzemień 0,1% (Potrudzimy się z portalem do nether biggrin.png)

Ten kolor oznacza drop ze Stone

Ten kolor oznacza drop ze spawnera

Ten kolor oznacza drop ze żwiru

-Trudny sposób na zarobienie pieniędzy, oraz drogi sklep na serverze. (zarabiasz poprzez sprzedaż cobble, lub sms na monety)

-Aby gdziekolwiek się teleportować ze spawnu, musisz odejść około 100 przez miejsce, gdzie pvp jest dozwolone

-Aby się teleportować, musisz odczekać 7 sekund, tak samo na arenie PvP, która jest mała.

-Przez pierwsze 3 dni, dla wyrównania szans, płatności będą WYŁĄCZONE

-Brak krów na spawnie, aby mieć skórę, musisz odnaleźć krowy i je rozmnażać.

-Plugin WorldBorder, który ogranicza mapkę do 5000 kratek od spawnu. Dalej się nie ukryjesz.

-Plugin ClearLag, który usuwa itemki leżące na ziemi co 20-30 minut.

-CombatTag, który sprawia, że wylogowanie się podczas pvp = automatyczny ded.

389o.png

Cennik niebawem.

Rangi:

Gracz+

Vip

SVip (Super Vip)

EVip (Extra Vip)

Przywileje pod komendą '/vip' '/svip' '/evip'

Przywileje Gracz+ na spawnie

Monety:

1000$

2500$

5000$

1000$

Pozostałe zestawy

Zestaw rekrut

-Skórzane eq prot 2

-Iron miecz SH 3, FA 1

-all narzędzia iron

-3 złote jabłka

Zestaw pogromca

-Iron eq prot 2

-Diax miecz SH 2 FA 1

-All narzędzia iron z wydajność 3, niezniszczalność 2

-5 złotych jabłek

-1 kox jabłko

Zestaw Mroczny Rycerz

-Iron eq prot 4

-Diax miec SH 4, FA 1

-All narzędzia iron z wydajność 5, niezniszczalność 4

-10 złotych jabłek

-2 koxy

Zestaw diax

-3 bloki diaxów

Zestaw IronMen

-10 bloków żelaza

Zestaw farmer

-all skórzane eq

-2 jaja spawnujące krowę

Zestaw KOX

-10 kox jabłek

Zestaw Exp/drop

-5 stacków butelek expa.

-Iron miecz grabież 3

Cennik i regulaminy płatności znajdziecie na forum niebawem!

hg55.png

20.08.2013 roku o godzinie 16.00 (przepraszam za opóźnienie 2h ze startem, nie mamy wpływu na to, gdyż powodem były problemy z hostingiem)

Serdecznie zaprasza Team Facepalm

Wydajność:

Silnik - 6-cio rdzeniowy procesor Intel i7 980X

Hosting - sored

Pamięć RAM - 3072MB

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Dlaczego na serwerze jest HARD?

Chyba źle zrozumiałeś. Jeśli ci chodzi o plugin Hardcore, to nie ma. Hard w sensie, że nie będą po 3 dniach latać dookoła spawna same tzw. 'proty 4'. Mam doświadczenie z serverów pvp, gdyż grałem na wielu słynnych. Jednak każdy taki sam pod względem łatwości. Za każdym razem po tych 3 dniach był koniec zabawy, bo jesteś już silny, masz kilka eq w zapasie. Dla tego postanowiłem przedłużyć zabawę i zrobić hard.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Chyba źle zrozumiałeś. Jeśli ci chodzi o plugin Hardcore, to nie ma. Hard w sensie, że nie będą po 3 dniach latać dookoła spawna same tzw. 'proty 4'. Mam doświadczenie z serverów pvp, gdyż grałem na wielu słynnych. Jednak każdy taki sam pod względem łatwości. Za każdym razem po tych 3 dniach był koniec zabawy, bo jesteś już silny, masz kilka eq w zapasie. Dla tego postanowiłem przedłużyć zabawę i zrobić hard.

Ale PvP + Gildie ok... Ale kopanie czyli survival? Survival + PvP + Gildie? Dlaczego?

Opublikowano

Ale PvP + Gildie ok... Ale kopanie czyli survival? Survival + PvP + Gildie? Dlaczego?

Więc survival jest po to, by każdy radził sobie sam. Dropu z surowców nie ma, gdyż to by było za łatwe. Plugin dezaktywujący X-raya powoduje ogromne lagi, a jak by go nie było, to wystarczyła by 1 gildia 5 osób, z x-r która poświęci 1 nockę i już z mapy poszło dużo diaxów, przez co reszta szans nie ma. Ten plugin właśnie daje szansę każdemu. A jeśli chodzi o gildie, to lubię takie typy, że kumple sobie pomagają i walczą z innymi razem :D

A są gildie i pvp, to trudno z tego survivalu nie zrobić.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Więc survival jest po to, by każdy radził sobie sam. Dropu z surowców nie ma, gdyż to by było za łatwe. Plugin dezaktywujący X-raya powoduje ogromne lagi, a jak by go nie było, to wystarczyła by 1 gildia 5 osób, z x-r która poświęci 1 nockę i już z mapy poszło dużo diaxów, przez co reszta szans nie ma. Ten plugin właśnie daje szansę każdemu. A jeśli chodzi o gildie, to lubię takie typy, że kumple sobie pomagają i walczą z innymi razem :D

A są gildie i pvp, to trudno z tego survivalu nie zrobić.

Zabawa niby dobra. Ale czy wasz NoCheatPlus na 100% zablokuje nodusy itp.?

Opublikowano

Nie daję 100% gwarancji, gdyż on jest na większość cheatów typu fly, speed, godmode itp. Jednak każde podejrzane zachowanie będzie sprawdzane poprzez ss opcji, więc z cheaterami problem nie będzie wielki.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nie daję 100% gwarancji, gdyż on jest na większość cheatów typu fly, speed, godmode itp. Jednak każde podejrzane zachowanie będzie sprawdzane poprzez ss opcji, więc z cheaterami problem nie będzie wielki.

A jak z SmSShopem? Jaką mam gwarancję, że mnie nie oszukacie?

Opublikowano

A jak z SmSShopem? Jaką mam gwarancję, że mnie nie oszukacie?

Prawną :D

Zawsze jak cię oszukamy, chodź tego nie zrobimy, możesz wnieść sprawę na policję, jednak jeśli jest to awaria itemshop'a to należy wnieść reklamację do Mnie na forum. Będą regulaminy płatności, tam wszystko biało na czarnym będzie napisane.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Prawną :D

Zawsze jak cię oszukamy, chodź tego nie zrobimy, możesz wnieść sprawę na policję, jednak jeśli jest to awaria itemshop'a to należy wnieść reklamację do Mnie na forum. Będą regulaminy płatności, tam wszystko biało na czarnym będzie napisane.

Czyli sprawę SmS mamy załatwioną... A czy będą rzeczy typu Eventy PvP, Admin szukam cie! itp.?

Opublikowano

Czyli sprawę SmS mamy załatwioną... A czy będą rzeczy typu Eventy PvP, Admin szukam cie! itp.?

Ewenty

Okazyjnie

Możliwe, że będzie splef, albo postawię skrzynkę i podam kordy, aby ktoś ją odnalazł. Mam nadzieję, że gracze nam dadzą ciekawe pomysły na event, które zrealizujemy. Jak byś chciał zapytać o nagrody, to będzie za mniejsze np. splef, ranga Gracz+, jakieś książki typu SH3, prot 2. Za większe, będą usługi premium, np. wygrana daje ci darmowe 16zł i wybierasz usługę, lub usługi, jakie chcesz do tej kwoty dostać.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Prezentacja zapowiada się ciekawie.

Na pewno wbiję.

Będą działki na serwerze?

Nie, gdyż to survival. Trudny w dodatku, jednak będzie claim na gildie, który daje Tobie i twojej gildii prywatny teren.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Can't reach server ?? o co chodzi OFF ?

hg55.png

20.08.2013 roku o godzinie 14.00

Jak byś przeczytał prezentacje, to byś wiedział, że start dopiero jutro. :D

Aktualnie działamy na cyferkowym IP, gdyż domena wejdzie za kilka godzin, zwykle do 12h powinna być, a dopiero dzisiaj to zrobiliśmy

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

A forum będzie jakieś dobre? Czy WebMaster potrafi zainstalować silnik i to wszystko?

Forum już mamy załatwione, tak jak pisałem, link na servie. Forum jest licencjonowane, jak najbardziej ogarnięte przez profesjonalnego człowieka. O to się nie martw :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

A gildie są płatne? Ile kratek od spawnu będzie trzeba odejść aby założyć claim?

Gildie są darmowe, gdyż nawet jak byśmy chcieli zrobić za np. blok diamentu, złota, ironu, szmaragdu, czy inne itemki, to pierwsze pojawiły by się dopiero po 2 dniach. Jednak może jak server wypali, to postawimy 2, ale to już taki hard, że pierwsze gildie pojawią się po tygodniu. Myślałem o taki, że dropi tylko iron, z np. 3 ironów craftujemy 1 złoto, z 3 sztabek złota, 1 szmaragd i z 3 szmaragdów 1 diament :D Z tego szansa na drop ironu to 0,4%. Taki bym chciał, to znam się coś na tym i wiem, że takiego czegoś to nikt by nie kupił.

A co do claima to ok. 100 kratek od spawnu, tam gdzie będzie można budować.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Pogięło? :D

Pluginy ściąga z devbukkit, a configi robi sam pod server.

Jeśli się ciekawisz jak to zrobiliśmy, to wiedz, że ponad 8 dni konfigurowania było. Oraz problemy z nachodzeniem na siebie pluginów :) Wszystko jest już gotowe. Dorobimy cube i czekamy do jutra.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

To będzie taka niespodzianka, ale mogę przedstawić cennik kont premium:

G+ 3,69 2 tyg. 6,15 miesiąc

Vip 7,38 2 tyg. 11.07 miesiąc

SVip 11,07 2 tyg. 19.68 miesiąc

EVip 19,68 2 tyg. 23.37 miesiąc

Cennik wcale nie jest mega tani, ale nie jest również drogi. Jeśli chodzi o zniżki na start, to nie będzie, jednak na stałe różnica między EVipem na 2 tyg, a miesiąc, jest różnica 3 złotych. To jest droga opcja, więc podejrzewam iż mniej osób ją kupi. Dlatego taka mała jest.

Ale to nie jest server pod kasę, że tyle płatności. ItemShop po starcie otworzymy dopiero w piątek, czyli 3 dni trwania servera. A ja chcę, aby każdy miał coś dla siebie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

A na co pójdzie kasa z IS?

Wiesz co, jeśli chodzi o kasę, na pewno pójdzie na server. Pierw najpewniej będziemy ten polepszać tak do 10GB (aktualnie mamy 3) mam w planach tak 200 slotów max.

Następnie jeśli zostanie jakaś większa kwota pod koniec miesiąca, mamy w planach otworzyć kolejny server. Najpewniej Roleplay, ale to się jeszcze zobaczy, bo nie jest powiedziane, że dużo osób będzie kupować w IS :D

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...