Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy kupować win7 na ten komputer.

dawid2a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Czy na komputer o parametrach :

Procesor: DualCore Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz

Ram: 2gb ddr2 (mogę dokupić 2 kostki po 2gb i będzie 6gb)

Opłaca się wgrywać windows 7 ? Ponieważ jest sporo gier/programów które nie wspierają już Win XP a są mi potrzebne, od razu mówię że nie zamierzam korzystać z Win Vista..

Opublikowano

Napisz jaką masz kartę graficzną i w co niby chcesz grać na tym procesorze że potrzebujesz win7. Ale ja chyba bym został na win xp, bo mimo że win 7 będzie działał bez problemu to w grach może być gorzej niż na xp.

Opublikowano

Na win7 mając tą kartę graficzną będzie się gorzej grało niż na win xp, można zawsze wyłączyć aero ale i tak więcej fps będzie na xp. Najlepiej by było zainstalować oba systemy i na win 7 grać tylko w te gry które tego wymagają, a w resztę na xp.

Opublikowano

Lepiej wgrać win8. Wszystkie programy z 7 na 8 też działają. Poza tym od sevena jest:

-szybszy

-nowszy

-stabilniejszy

-mniej wymagający.

graphic.png

Opublikowano

Pierwsza rzecz, nigdy się nie opłaca kupować Windowsa. Druga rzecz, na tem komp to XP lub WIn8 32bit, żadna wolna siódemka ramożerna.

Opublikowano

Ogólnie nie opłaca się kupować systemu windows 7 (szczególnie w twoim przypadku) Procek też kiepski. Gry będą jeszcze bardziej wymagające jak na xp. Do neta windows 7 w twoim przypadku. Więc myślę żebyś został przy xp lub rozbudował go lepiej jeszcze (karta graficzna,procek,ram)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...