Manio356 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam. Mam kilka problemów na które być może będziecie mogli mi pomóc. Daje like za poprawne odpowiedzi. 1. Wyłączenie TNT, beacona, potek, piecyków itp. na macie z trybem creative (mapa z PlotMe) 2. Blokada spawnowania NPC i nietoperzy na mapie creative (z jajka jak i dispensera). 3. Blokada komendy /? , /plugins i tego typu (aby gracze nie wiedzieli pluginów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomusCZW Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 1. NoItem 2. NoItem/otherdrops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eltic_Semar Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam. Mam kilka problemów na które być może będziecie mogli mi pomóc. Daje like za poprawne odpowiedzi. 1. Wyłączenie TNT, beacona, potek, piecyków itp. na macie z trybem creative (mapa z PlotMe) 2. Blokada spawnowania NPC i nietoperzy na mapie creative (z jajka jak i dispensera). 3. Blokada komendy /? , /plugins i tego typu (aby gracze nie wiedzieli pluginów) 1. WorldGuard - dodanie przedmiotów do blacklist.txt danego świata: [id_przedmiotów_oddzielone_przecinkami] on-place=deny,tell on-acquire=deny,tell on-drop=deny,tell on-use=deny,tell Takie coś nie pozwala na stawianie, wziecie do eq, wyrzucenie lub użycie przedmiotów (jeżeli dodasz tam id potionów, nie będzie można ich użyć. 2. WorldGuard flaga na __global__ mob-spawning deny oraz na multiverse /mvm set monsters false /mvm set animals false - na mapach creative lepiej zablokowac wszelki spawn. Co do dispenserow to lepiej dodac je do blacklisty i nie bedzie problemu ze strzalami, kulami ghasta, lava, woda etc, 3. Dodanie do grup permisji: -bukkit.command.plugins (z minusem z przodu) - blokuje dostęp do /pl -bukkit.command.help (z minusem z przodu) - blokuje bukkitowy /? and /help - jeżeli masz essentials to odejmij dostep do essentialsowego helpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Risen. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 1. Plugin NoItem, lub najlepiej w skripcie. Polecam mój skrypcik No-TNT. ;-) 2. Tak samo NoItem. 3. /rg flag __global__ blocked-cmds /plugins, /? itd... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meku1337 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Najlepiej to plugin "NoItem" " Nie Ufam Nikomu Kocham Tylko Tych Co Na To Zasłużyli " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.