Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Broń

Mauurycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam takie przemyślenie gdyż dostałem ostatnio kilka razy kulką z paintballa w plecy w nogę i w rękę i ból jest dosyć duży, z kuli z ASG też dostałem kilka razy i też kurewsko boli, ale raczej prócz siniaka nic więcej raczej mi się nie stało

Mam też kolegę który kiedyś(rok temu) strzelił sobie z wiatrówki (pp ~240 m/s) w nogę no i śrut musiał mieć wyciągany w szpitalu bo nieźle mu się wtedy wje*ał :D, moje przemyślenie jest takie skoro śrut może się wbić w ciało, to np. kulka z wiatrówek np.

1.Pistolet BERETTA 92 FS ,pp 120 m/s

albo

2.Pistolet BERETTA ELITE II ,pp 145 m/s

Oczywiście kule stalowe BB 4,5mm

No i jakie może takie coś wyrządzić szkody wg was ? ps.Sam mam karabinek Do asg który ma pp ~120,0 m/s, tylko że wiecie to jest plastik kulka, a chyba duża jest różnica między metalem a plastikiem

Opublikowano

Plastik... hmm, sam sobie kiedyś strzeliłem kulką z plastiku z zabawki i trochę bolało. Ale tu masz większą prędkość i do tego real kule. To nie bf, gdzie strzelisz i tylko 20hp zabrane. Kula przebija naskórek, może połamać kości.

Opublikowano

Zależy.

Przy 'malym szczęściu' możesz umrzeć.

A tak serio, to wyzej to tez serio... Polamane kosci, uszkodzenie jakies konkretnej czesci ciala, przy stalowych kulach to nawet wykrwawienie.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Plastik... hmm, sam sobie kiedyś strzeliłem kulką z plastiku z zabawki i trochę bolało. Ale tu masz większą prędkość i do tego real kule. To nie bf, gdzie strzelisz i tylko 20hp zabrane. Kula przebija naskórek, może połamać kości.

Coś chyba pomyliłeś kulkę z wiatrówki z ostrym pociskiem. Kulka stalowa średnicy 4,5mm, owszem, może wbić się w ciało, lecz dość nikła jest szansa na to, że połamie kość, czy przebije aż do kości*... Chyba, że wiatrówkę dajemy na bardzo mocny tuning mocowy, wtedy to inna sprawa.

* - pomijam kwestie części ciała i kąta, z którego oddano strzał.

@topic

Przygotowujesz się na odparcie ataku złodziei na dom, czy apokalipsy zombie?

1567846744.png
Opublikowano

nie porównuj broni za 20zł gdzie jest ledwo 20fps i kulka to zwykły słaby wylew, z bronią ASG albo wiatrówką :)

Przygotowujesz się na odparcie ataku złodziei na dom, czy apokalipsy zombie?

Niee :D to co mam już starczy xD

A co do Tego że złamie kość to chyba trzeba bardzo celnie strzelić żeby kość pękła ;)

Opublikowano

up@ Wcale nie, wystarczy że trafisz w kość z dobrego pozycjonowania, bądź bliskiej odleglości.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Poza strzałem w oko raczej krzywdy nie zrobisz. Trochę zaboli, jakiś siniak. Przez skórę nie powinno przejść.

Połamane kości? xDDD

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

up@ Wcale nie, wystarczy że trafisz w kość z dobrego pozycjonowania, bądź bliskiej odleglości.

Widziałeś kiedyś złamaną kość ?

chyba mylisz złamanie z pęknięciem :)

Bo to jest marne 120m/s to jest mało, po trafieniu np.w nogę te ściankę kostną z bliskiej odległości celnie to kość jest pęknięta ale za uja jej nie połamiesz :D

Poza strzałem w oko raczej krzywdy nie zrobisz. Trochę zaboli, jakiś siniak. Przez skórę nie powinno przejść.

Połamane kości? xDDD

Przejdzie przez skórę bez problemu ;)

• 2 tygodnie później...
Admin Cienia
Opublikowano

Moje przemyślenia? Nie dawać debilowi wiatrówki na śrut bo kiedyś sie zabije. Wgl jak można postrzelić samego siebie??

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Admin Cienia
Opublikowano

Z pistoletu to jeszcze, ALE KUR Z BRONI DŁUGOLUFOWEJ?

No jeszcze można uwzględnić rykoszet...

Pisał że się postrzelił :p Ja dostałem swoim rykoszetem, od celu który był 5 metrów odemnie, dostałem tuż nad brwią ale nawet siniaczka nie było a wiatrówka gwintowana, długolufowa 250m/s prędkość wylotowa, przy takim bepośrednim odbiciu znaczna część energii została wytracona.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

dziękuje za odkop tematu :)

Moje przemyślenia? Nie dawać debilowi wiatrówki na śrut bo kiedyś sie zabije. Wgl jak można postrzelić samego siebie??

Ten debil był pijany...

boże elita odpisała pod moim postem :3 zrobie ss i ustawie jako tapetę :D

temat można zamknąć bo już wiem wszystko :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...