Skocz do zawartości

Maszyna do 8000 PLN na TechPlanet.pl + opinia?

hiowcaheh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W końcu nadszedł ten czas aby zmienić moją kosiarkę na coś lepszego.

Znajomi polecali mi ten sprzęt oraz ten serwis: KLIK

Bardzo prosiłbym o opinię o tym serwisie oraz czy się opłaca wydawać taką kasę na taką maszynę czy jednak jest szansa wydać o wiele mniej a mieć bardzo podobny sprzęt.

Proszę o poważne opinie i propozycje co do maszyny. (( Żadne no-name ))

Pozdrawiam i liczę na szybko odpowiedź bo na zastanowienie się mam czas do poniedziałku!

Nic nie będzie podkręcane, od września potrzebuje go do pracy więc musi być niezawodny bez żadnych zacinek.

W dodatku lubię sobie pograć w nowsze gry, z tego co czytałem taka maszyna może pociągnąć wszystkie gierki w ultra oraz najlepszej rozdzielczości wiec tak ma być, lepiej dołożyć i mieć coś lepszego wiec moje pytanie brzmi czy dało by radę złożyć coś takiego taniej?

Jak na moje oko. A jestem takim dosyć laikiem komputerowym. To ten sprzęt jest dobry i napewno pograsz na tym w Saints Row IV i GTA V aczkolwiek jak wspomniał UP to za dużo kasy na to wydajesz. wystarczył by zestaw za 5,5 k

@UP sory Zmęczony trochę jestem i nie wiem co piszę :D

Jak nic nie będzie podkręcane to wystarczy sprzęt za ~4 kafle. Masz tu wywalone kilka tysięcy na coś z czego nie będziesz korzystał. Zastanów się z tym OC

A ty co byś poskładał na moim miejscu? Aby godnie służyło do pracy oraz dobrze się grało na tej maszynie?

Kilkanaście procent wydajności więcej po OC, może 20+ ale to zależy od sytuacji i aplikacji. Nie trzeba się na tym specjalnie znać ale warto mieć znajomość BIOS'u

Na twoim miejscu wziąłbym zwykłego i5 (i7 jak ma byc do jakiejs pracy typu render itp.) + gtx'a770. Będzie świetny i tani zestaw do pracy oraz gier.

A do jakiej pracy będzie potrzebował? Grafika 3D, CAD? Jeżeli takie zastosowania to i7 zalecany ale jeżeli to i5 wystarczy. Nie opłaca się wydawać tyle na kartę graficzną, za 2 lata sprzedaż GTX770 i kupisz 2x razy lepsza od GTX780.

http://www.morele.net/inventory/info/6f7QSC/

Można cenę jeszcze zbić wziąć tańszą obudowę oraz tańszy zasilacz i i5.

PMK3yt4.png

Ale nie opłaca się tak drogiego zestawu brać, mój będzie najrozsądniejszy. Jeśli chcesz Deus M1 650W spokojnie pociągnie.

Dobra, powiem to inaczej bo widocznie nikt nie zrozumiał ale to nic bo źle to trochę napisałem. Mam budżet do 7/8k jeśli wezmę kompa za 4k reszta kasy przepada w tym jest haczyk więc lepiej dopłacić aby poskładać coś fajnego. Jak na razie skurczyłem zestaw do 7450 zł - KLIK. Nie mam zamiaru oszczędzać sobie na obudowie, napędzie czy jakimś chłodzeniu lecz jeśli znalazłby się portal na którym złożyłbym takiego samego kompa za podobne pieniądze ( Wolałbym aby cena była na równe 7k ). Jeśli nie to trudno, temat rozwiązany. Dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedzi - pozdrawiam!

Ale nie rozumiesz, że taki zestaw jest nieopłacalny? Nie robisz OC a masz nawet chłodzenie jedno z najlepszych do OC i płytę dość dobra. Jest to nieopłacalny zekup. A będziesz kupować filmy blu-ray? Jeżeli nie to kolejne 2,5 stówy w błoto. Nie rozumiem takich ludzi którzy tak rozrzucają pieniądze. Na dzień dzisiejszy być nawet różnicy nie poczuł między GTX780 a GTX770. Od razu sobie Titana jebnij za 4 tysiące. ;]

Btw. pamięci zmien na CL9, bo będziesz miał opóźnienie na CL10 ;]

PMK3yt4.png

Moja propozycja:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73558&s=73637&s=77566&s=77602&s=72628&s=73775&s=15240&s=65602&s=72448&s=77718&s=65140

Wszystko dopasowane kolorystycznie, obudowa z fabrycznie zamontowanymi matami wygłuszającymi (kultura pracy będzie na wysokim poziomie), serwerowy stabilny cichy i szybki dysk twardy WD Red 2TB na magazyn danych, jeden z szybszych SSD od Plextora, cooler CPU utrzymujący niską temperaturę i ciszę (możesz poczekać na BQ Dark Rock Pro 2 żeby był pod kolor), modularny zasilacz od Be Quiet z zapasem mocy, procesora i grafiki opisywać nie trzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Maszyna do 8000 PLN na TechPlanet.pl + opinia?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...