_Shizuu_ Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam, mam taki mały problem z drugim komputerem, otóż zdecydowałem się w nim zmienić chłodzenie, pojechałem do gościa zamontował mi w naprawdę wydajne chłodzenie i przy okazji z 2gb ram dodał mu do 6gb, no ale powiedział mi że lepiej teraz też będzie system na 64 bity odrazu przeinstalować bo nie wykryje 32 bity więcej niż 3.3gb, no to zgodziłem się, wszystko zrobił formata wyje*ał i wgrał ten system, sterowniki odrazu do karty i tam inne takie duperele. Tu się zaczynają moje kłopoty bo ten pan nic przy grafice i innych takich nie robił a np. w minecrafcie wcześniej miałem 350 fps na max ustawieniach a treraz na średnich, że tak powiem 80-90 fps to jest już max, bez modów bez niczego. Specyfikacja Kompa Ram 6gb ddr 2 Kingston ( wcześniej było 2gb dołożył 4 ) Procesor AMD Phenom II x4 3.4GHz 965 Black Edition Grafika Ati Radeon 6850 HD Zasilacz Corsair CX 600 Windows 7 64 bit ( wcześniej 32 bit ) Płyta Główna ASRock ALiveXFire-eSATA2 Ten pan nic nie grzebał osobiście patrzyłem na jego pracę, montował aby dodatkowe kości ramu, zmieniał chłodzenie i nic więcej, teraz w takim minecrafcie tam jest 80 fps Saints row the third na wysokich lagguje, a ja na swoim komputerze można powiedzieć DWA RAZY gorszym na wysokich jade i 0 ścin, u niego o wiele gorzej. O co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzary. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Wyciągnij jedną kość ramu, chyba, że wjebał Ci w jednej, wyjmij i zobacz czy nadal lagi będą, możliwe, że wjebał Ci za dużo Zbij % razem z Majkelem! http://www.mpcforum.pl/topic/1349106-zbij-razem-z-majkelem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shizuu_ Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Wyciągnąłem swoje kości, czyli te dwie jedno gigowe - zostawiłem te jego i nadal to samo. Wyciągnąłem te jego, wrzuciłem te swoje żeby było aby dwa giga, nie ma różnicy w fps czy jest 2gb jest 50, a przy 6gb też tyle samo. Więc ram tu chyba nie wini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrdechaj Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Podaj model płyty głównej bo nie podałeś. Może coś się gryzie z nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shizuu_ Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Rzeczywiście nie podałem, zaraz dam tam edita i u góry sobie zobacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrdechaj Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 ile MHz ma twój ram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shizuu_ Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Co ty masz człowieku do tego ramu, jak wcześniej było 2 gb i było dobrze, teraz wsadziłem TYLKO te 2 gb i jest kuźwa źle, a wszystko włożyłem tak jak było wcześniej. Przeglądałem mase stron po internecie i dużo ludzi którzy piszą, że mają mało fps i im ścina, podają w specyfikacji 64 bity, coś z tym jest nie tak czy coś ? nie jest może zgodny z czymś, a z resztą nie znam się więc się nie wypowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Great White Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 No bo jak jedne ramy maja 400mhz a te nowe po 1333 to wiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ale gościu nie czaisz, że na win 32 bit miał 350 fps a na win 64bit ma 50 fps przy tym samym ramie? Napisał że dokładał i to nic nie dało, więc na moje to nie wina ramu bo powinno się coś zmienić. Możliwe, że jest to wina systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shizuu_ Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie wiem czy to jest wina systemu czy coś, niektórzy mają 64 bity i im normalnie śmiga. Może wgrał jakiś chu*owy albo coś Czekam dalej na wasze odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shizuu_ Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Wgraj OptiFine do minecrafta + zainstaluj inne sterowniki do karty graficznej, najlepiej najnowsze ze strony amd.com lub te, modowane: http://dl.dropbox.com/u/108606896/IceMOD%E2%84%A2%2012.10%20Legacy%20Graphic%20Driver.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.