Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie jakie konsekwencje grożą za kradzież konta w lolu? Oczywiście jeśli ofiara nie podała hasła i wiadomo kto ukradł? Bo raz miałem taką sytuacje i mnie zastanawia czy można iść z tym na policje itp.

Opublikowano

Generalnie policja za wiele nie pomoże, z uwagi na to że konto jest własnością Riotu a nie gracza. Przyjąć zgłoszenie przyjmą bo muszą, ale o coś więcej już trudno.

Opublikowano

Jeśli wpakowałeś w tę grę ponad 250 zł to muszą się zająć tym bo to jest już kradzież. Zazwyczaj odzyskują konto a właściciel ponosi konsekwencje. No prawda, małe ale zawsze coś :)

Opublikowano

No napisałem. Konto odzyskałem po 10 minutach, bo "hackier" nie zmienił emailu xD. Tylko tak się pytam czy mogę coś z tym zrobić. Na policje nieee, bo po co. Riot chyba też się tym nie przejmie. I ta sytuacja miała 4 miechy temu i zgłosiłem to ale napisali "nie podawać nikomu hasła" -_-.

Opublikowano

Hmmm , zmien email, ew. możesz mieć keyloggera na kompie wiec polecam jakimś programem przeskanować ( w tym ci nie pomoge bo nie wiem jakie programy są od tego ).

Policja tu raczej nic nie zrobi.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Psy ci wbiją na chate buahhah,oni to tylko mogą wbić do parku na ławke spisać za nic i to tylko jak jest was mniej niż trzech;)

Widze że kolejny chce sprzedac konto i oddzyskać przez suuport a obawy przed policja ma;x

Jeżeli konto gówno warte to nawet nie idz albo idz będą mieć troche śmiechu,hakier zabral konto rly? to pewnie twój kumpel no wiesz temu co podałeś pasy

Opublikowano

Policja nigdy nie pomaga w tej sprawie tym zajmuję się support Riotu. Wszystkie konta są własnością Riot Games natomiast gracze jedynie je wypożyczają i na nich grają.

Regulamin zabrania handlu kontami, wymian passów czy podawania ich komuś. Jeżeli straciłeś konto ponieważ je sprzedałeś lub podałeś komuś passy jest to sprzeczne z regulaminem i Riot nie ma obowiązku pomóc takiemu graczowi. Natomiast w każdej chwili możesz napisać do Riotu, że prosisz o zwrócenie konto ble ble ble ble. Odpowiesz na 30 pytań po czym przyślą ci wszystko na e-mail na który ZAŁOŻYŁEŚ konto.

.

.

.

Mimo, że wiesz kto ci ukradł konto nie masz na to dowodów i Riot go nie ukarze. (Wątpię iż zrobi to nawet z dowodami) (jedynie mogą mu zbanować konto które niczemu nie było winne więc tego nie zrobią)

Opublikowano

Ekhmm nie chcę sprzedać konta żadnego, bo za dużo w nie pracy włożyłem...

@Xsawi hasło było dosyć proste, a zresztą wbijałem na serwery mc i być może hasło ściągnął. A passy zna tylko jedna osoba oprócz mnie i jest nią mój brat... I się nie wypowiadaj nabijaczu postów, bo śmieszny to jesteś jedynie ty tutaj i twoje bezsensowne posty... Pytałem tylko czy jakieś konsekwencje są za to czy olać frajera po prostu. I to konto jest dużo warte w porównaniu do cb...

Edit. Jakbym chciał sprzedać konto to bym sprzedał i to moja sprawa, a za to nie grozi nic -_-. I ta sytuacja była dawno i po 10 minutach konto miałem... Tylko chciałem się dowiedzieć czy można go jakoś ukarać.

Xsawi widzę, że jesteś kozak w necie piz** w świecie. Wielki JP 100% pff. A założę się, że jakby cie policja złapała w parku to byś się kulił...

Opublikowano

Hmm kiedyś była taka sytuacjia, że gracz metina2 zgłosił na policje kradzież konta sprawą zajeła się policja a nawet media. Następnego dnia cała sprawa pokazała się w Faktach na TVN i z tego co wiem to doszli do tego kto okradł poszkodowanego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...