Scyzors Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam. Mam pytanie jakie konsekwencje grożą za kradzież konta w lolu? Oczywiście jeśli ofiara nie podała hasła i wiadomo kto ukradł? Bo raz miałem taką sytuacje i mnie zastanawia czy można iść z tym na policje itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo112 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Mozesz isc na komisariat ale prosze cie bardzo o opisanie reakacji policjatów jak oni to usłyszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChevalierP Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Generalnie policja za wiele nie pomoże, z uwagi na to że konto jest własnością Riotu a nie gracza. Przyjąć zgłoszenie przyjmą bo muszą, ale o coś więcej już trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIRMAvsKALI Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Mowisz o kradziezy wbijaja ci na chate spisuja logi wpadaja na policje 5 tysi kary elo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jeśli wpakowałeś w tę grę ponad 250 zł to muszą się zająć tym bo to jest już kradzież. Zazwyczaj odzyskują konto a właściciel ponosi konsekwencje. No prawda, małe ale zawsze coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazzowy97 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Policja ci nie pomoże . Jedynie pisz do supportu oni cie tam pokierują co i jak elo. 95/100 OSTRZEŻEŃ MEDIA KŁAMIĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzors Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 No napisałem. Konto odzyskałem po 10 minutach, bo "hackier" nie zmienił emailu . Tylko tak się pytam czy mogę coś z tym zrobić. Na policje nieee, bo po co. Riot chyba też się tym nie przejmie. I ta sytuacja miała 4 miechy temu i zgłosiłem to ale napisali "nie podawać nikomu hasła" -_-. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fananis Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Hmmm , zmien email, ew. możesz mieć keyloggera na kompie wiec polecam jakimś programem przeskanować ( w tym ci nie pomoge bo nie wiem jakie programy są od tego ). Policja tu raczej nic nie zrobi. Play to have fun, not to win. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JestemPolakiem Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 @up do keylogera to : Klik i jesteś na miejscu @top nie, jest to własność Riot games, nie twoja. by NovusOrdo It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Psy ci wbiją na chate buahhah,oni to tylko mogą wbić do parku na ławke spisać za nic i to tylko jak jest was mniej niż trzech;) Widze że kolejny chce sprzedac konto i oddzyskać przez suuport a obawy przed policja ma;x Jeżeli konto gówno warte to nawet nie idz albo idz będą mieć troche śmiechu,hakier zabral konto rly? to pewnie twój kumpel no wiesz temu co podałeś pasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkoondzio Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Policja nigdy nie pomaga w tej sprawie tym zajmuję się support Riotu. Wszystkie konta są własnością Riot Games natomiast gracze jedynie je wypożyczają i na nich grają. Regulamin zabrania handlu kontami, wymian passów czy podawania ich komuś. Jeżeli straciłeś konto ponieważ je sprzedałeś lub podałeś komuś passy jest to sprzeczne z regulaminem i Riot nie ma obowiązku pomóc takiemu graczowi. Natomiast w każdej chwili możesz napisać do Riotu, że prosisz o zwrócenie konto ble ble ble ble. Odpowiesz na 30 pytań po czym przyślą ci wszystko na e-mail na który ZAŁOŻYŁEŚ konto. . . . Mimo, że wiesz kto ci ukradł konto nie masz na to dowodów i Riot go nie ukarze. (Wątpię iż zrobi to nawet z dowodami) (jedynie mogą mu zbanować konto które niczemu nie było winne więc tego nie zrobią) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleas Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zależy jakie konto , jak jakieś wartościowe i Ci spadł w dywizjach to opisz to jeszcze supportowi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzors Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ekhmm nie chcę sprzedać konta żadnego, bo za dużo w nie pracy włożyłem... @Xsawi hasło było dosyć proste, a zresztą wbijałem na serwery mc i być może hasło ściągnął. A passy zna tylko jedna osoba oprócz mnie i jest nią mój brat... I się nie wypowiadaj nabijaczu postów, bo śmieszny to jesteś jedynie ty tutaj i twoje bezsensowne posty... Pytałem tylko czy jakieś konsekwencje są za to czy olać frajera po prostu. I to konto jest dużo warte w porównaniu do cb... Edit. Jakbym chciał sprzedać konto to bym sprzedał i to moja sprawa, a za to nie grozi nic -_-. I ta sytuacja była dawno i po 10 minutach konto miałem... Tylko chciałem się dowiedzieć czy można go jakoś ukarać. Xsawi widzę, że jesteś kozak w necie piz** w świecie. Wielki JP 100% pff. A założę się, że jakby cie policja złapała w parku to byś się kulił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takiboteq Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 No nic nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xRanDeWu Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Hmm kiedyś była taka sytuacjia, że gracz metina2 zgłosił na policje kradzież konta sprawą zajeła się policja a nawet media. Następnego dnia cała sprawa pokazała się w Faktach na TVN i z tego co wiem to doszli do tego kto okradł poszkodowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeRtEs Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=G3wqMGKEa4o up do sprawy z metkiem ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.