tomek0311 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Hej, mam problem z podmiana textury na broń z LC Destiny na LC Generic Otóż, gdy próbuję wkleić textury z destiny na generica, bron jest taka jaka ma byc, lecz jest cała biała Tak to wygląda Jeśli ktoś ma pomysł lub wie jak zrobić aby byly normalne barwy jak w texturce proszę o podpowiedź :> Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linoskoczek Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Tekstura a model to dwie różne rzeczy. Model broni to jego kształt, czyli tutaj te miecze. Domyślnie mają kolor szary. Tekstura, którą nakłada się na te bronie jest w oddzielnym pliku i jest to tak jakby wymiarowa naklejka na miecze. Tekstura musi być dostosowana do broni, bo inaczej albo w ogóle nie działa, albo efekt jest dziwny (nie dotyczy przypadków, gdy ktoś walnie całą teksturę jednokolorową). Żeby mieć miecze z Destiny na Generic, musiałbyć zdobyć pliki .ba/.bae (modele, chyba tylko .ba jest potrzebny, ale ktoś mnie niech poprawi, bo nie pamiętam) + plik .tex, który już masz. Wtedy musisz podmienić pliki w klencie Generic'a, czyli usunąć np. broń-niebieska.ba, broń-niebieska.tex i wkleić broń-destiny.ba, broń-destiny.tex i zamienić ich nazwę, na taką, jaka jest rozpoznawana przez client, czyli znów musi być na broń-niebieska.ba i broń-niebieska.tex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0311 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Podmieniłem pliki bm, smc i tex... Oczywiście nazwy zmienione, dlatego też nie mam pojecia dlaczego broń jest cała biała/szara... A czy jest opcja otworzenia tych plikow bm/smc w jakims programie? -.^ Aby zobaczyć ten model ewentualnie go zmodyfikować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0311 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 A nawiasem mówiąc pliki mam (chyba) dobre, ponieważ mam zainstalowane LC generic i lc destiny wiec prosto z folderu gry mam pliki, nie z internetu Edit: Jest sposób, że można po prostu zedytowac plik smc.lod ale czy ktoś wie jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linoskoczek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Tutaj coś wygooglałem: http://lcsf02.activeboard.com/t50904331/old-item-all-editor-smc-editor/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0311 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Nio i wlasnie o tomi chodzilo :3 Dziękuję ślicznie Troszkę zabawy i broń piękna i ładna Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.