James1919 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Mam problem ponieważ nie chcę żeby paypal zmieniło mi automatycznie Dolarów na złotówki po przelewie ale nie wiem jak to zablokować by jak na moje konto zostaną przelane dolary to żeby dolarami zostały. Bo słyszałem że paypal zmienia automatycznie walutę podczas przelewu no ale mi to trochę nie na rękę Cześć... Odnośnik do komentarza
uwotm9. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jeśli przelewasz w złotówkach, to na PayPala idzie w złotówkach. Jeśli płacisz w dolarach, to przy płatności PayPal sam przelicza daną kwotę i płacisz w złotkówkach, ale zmienionych na dolary. Poza tym masz jeszcze coś takiego jak 'Konwerter Walut' i możesz sobie sam konwertować ale nie wiem po co ... http://scr.hu/0rqu/hzc2q he? Odnośnik do komentarza
RobeM Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 jak to po co, na paypal możesz trzymać pieniądze w dowolnej walucie jaką obsługuje zamiany walut zawsze są obciążone kosztami i na tym tracisz If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza
James1919 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ale chodzi o to że ja chce kupić coś i mogę to kupić za dolary a na moje konto wpłyną właśnie dolary! A o ile się nie mylę to dolar jest nisko ceniony i będę stratny bo kurs dolara na zł w tej chwili wynosi ok 3 zł wiec nie wiem czy opłaca! No chyba że się mylę to mnie poprawcie Cześć... Odnośnik do komentarza
RobeM Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ciężko się domyślić że jak masz dolary w nich zapłacisz, jak wpłyną złotówki będą dolary i złotówki. mozesz kiedy chcesz zamieniać kasę i płacić dowolna walutą jaką masz na koncie tylko wypłaty na konto bankowe z paypal realizowane są w złotówkach If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza
PigZombie Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Oni sie tak wycwanili ze nawet przy zmianie waluty bedziesz musial placic. Odnośnik do komentarza
RobeM Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 zawsze płacisz gdziekolwiek byś nie wymieniał, wymiana jest po kursie skupu a nie sprzedaży przecież. zwykle bankowe kursy są zawsze niższe od oficjalnych If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.