DawidHard Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Siema nam do was pytanie, a więc karta graficzna mi się spaliła i nie wiem jaką dobrać odpowiednią płyta główna to: MSI K9N4 Ultra-F NF500, wcześniejsza karta graficzna jaką miałem to : GeForce 7300GT PCI-E 256MB. do 75 zł poszukuje jakąś. Btw. Mam komputer z 2007 roku z komunii i chciałbym go troszkę podrasować do spokojnego grania w obecne gry co wyszły takie coś do lola, cube worlda minecrafta itp. mój sprzęt to: Płyta główna: podałem Grafa: spalona Procesor: AMD ATHLON64/AM2 3500 RAM: DDR2 1GB z goodram chyba. Zasilacz: DR-C350ATX firmy Deer. cena musi być jak najmniejsza. Nie znam się za bardzo na kompuerach więc piszcie troszkę zrozumialej. Każdą wypowiedź bardzo doceniam. By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoni Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 spróbuj znaleźć używaną HD4830/HD4850. Zasilacz bardzo słabiutki więc go też lepiej wymień na jakiegoś Fortona (50 zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem2212 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 75 zł? słabo. jedynie coś takiego http://allegro.pl/karta-graficzna-nvidia-7800gtx-256mb-fv-gw-i3433751610.html ale zasilacz też do zmiany, bo masz wyrób zasilaczopodobno-bombowy Linki poza MPC dawajcie do Code!//doxxx hohohehehohohihihehehohohuhu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 oke moja mama kupuje jutro jakaś kartę nie wiem jaki model za 200 zł to pewnie dobrą i do tego jakiś dopasowany zasilacz 500 W za ok 90 zł i jeszcze nie wiem czy do mojej płyty głównej będzie pasował jakiś procesor 2 rdzeniowy plus 1 kostka ramu 2 GB DDR2 co sądzicie o tym ? By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Kupi pewnie zasilacz z czarnej listy i jakąś syfiastą kartę typu hd6670 2x mniej wydajną od twojej obecnej. Za tą cenę radziłbym kupić używanego Chieftec'a 400-500W za kilkadziesiąt złotych (upewnij się że ma wtyczki PCI-E 6pin) oraz np. HD4870 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 @up bardziej mi zależy na drugim pytaniu. By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 macie jeszcze jakieś propozycje ? By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzary. Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Wymień zasilacz, najpierw bierz się za karte. Zbij % razem z Majkelem! http://www.mpcforum.pl/topic/1349106-zbij-razem-z-majkelem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Moja mama kupiła zasilacz firmy Whitenergy PC power supply ATX 2.2 500 W za 100 zł. Karte graficzną Nvidia GeForce 210 1024 GB DDR3 HD DVI VGA za 160 zł i 2 GB ramu DDR2 z goodramu za 120 zł. Teraz Będzie ? Teraz obecnie piszę z komputera i zaraz wypróbuje go na 3d mark. By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem2212 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zasilacz słabiutki, ale u twoj komputera pobiera malo pradu wiec sobie poradzi, bardzo zlaba karta graficzna na ktorej w nic nie pograsz lepiej bylo kupic jakiegos chiefteca/corsaira/fortrona 450w i uzywkę hd 4850/4870/gtx 260 i lepiej byś na tym wyszedl.. hohohehehohohihihehehohohuhu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzary. Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Geforce 210? hahaha. sam mam ją aktualnie, gówno, biurowa karta, na szczescie wymieniam. Zbij % razem z Majkelem! http://www.mpcforum.pl/topic/1349106-zbij-razem-z-majkelem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem2212 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W mniej wymagajacych grach sobie poradzi, na low da rade hohohehehohohihihehehohohuhu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzary. Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Nie, ta karta nie da rady na low nawet Zbij % razem z Majkelem! http://www.mpcforum.pl/topic/1349106-zbij-razem-z-majkelem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Długo się nie pocieszyłem, w lola da radę ? EDIT: a jak bym troszkę podkręcił tą kartę ? By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem2212 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Podkrecic podkrecisz i da sporo, w lolu etc sobie bez problemu poradzi ale mozesz pomarzyc o bf3, crysise 3 etc hohohehehohohihihehehohohuhu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 @up takie gry mnie nie pociągają ja wole Minecraft, LoL, Cube World World of Tanks itp By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackSkilll Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Minecraft na 7600gt ma ok 50fps więc na tej co kupiłeś na pewno pójdzie. Z cube world będzie ciężko. Lepiej było podać budżet i byśmy ci dobre częsci dobrali.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper173173pl Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Wot to low 1400x900 to wyciagniesz na 25-30fps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzary. Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 DawidHard , ja na tej karcie w lolu na wysokich wyciskam 60 fps Zbij % razem z Majkelem! http://www.mpcforum.pl/topic/1349106-zbij-razem-z-majkelem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 @up i dobrze a tak propo do składania kompa to narazię muszę poczekać na przypływ gotówki mojej, bo to była kasa mojej mamy i do niej nie dociera, że coś jest lepsze a nie bo nowe więc mam trudne życie, w dodatku nie moge grac przy niej ... By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackSkilll Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Dawid mogło być nowe i tańsze a lepsze. Z kart starej generacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Właśnie wyczytałem, że mój zasilacz "whitenergy" jest na czarnej liście, muszę go wymieniać ?? By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoni Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Tak, np. na Corsair VS450. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 @up ale jest to konieczne ? bo nie mam pieniędzy na zakup ;( By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć ? By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.