Skocz do zawartości

[Tut]Lee sin - Jungle monkey king

BuRaK xx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym Wam zaprezentować mój poradnik do jednego z lepszych junglerów - Lee sin'a.

Lee_Sin_TraditionalSkin_Ch.jpg

Obrazek z how2win.pl

Spis treści:

1.Historia

2.Build

3.Skille

4.Które spelle wybrać

5.Runy

6.Masterki

7.Fazy gry

8.Counter picki

9.Styl gry

1.Historia

Jako nastolatek, Lee Sin chciał zostać przywoływaczem. Jego siła woli i determinacja wyróżniały go na tle rówieśników, czym przyciągnął uwagę Reginalda Ashrama, który był wtedy członkiem Wysokiej Rady League. Podczas studiów w Arcanum majtoris, Lee Sina frustrowało tempo zajęć dostosowane do innych uczniów. Spędzał czas wolny na badaniach nad niuansami przywoływania, mając nadzieję na szybsze ukończenie studiów. Poczynił niesamowite postępy, prześcigając innych uczniów. Wyglądało na to, że zostanie jednym z najpotężniejszych przywoływaczy, gdyby nie jeden fatalny błąd. Był zbyt niecierpliwy i próbował sprawdzić się, przywołując bestię z Plague junglers. Zamiast tego sprowadził chłopca, jednak ten nie był cały i zdrowy. Ledwo zdążył spojrzeć mu w oczy, gdy pokawałkowane ciało rozsypało się na podłodze. Śledztwo League ujawniło potem, że cała wioska została zniszczona w skutek rytuału.

Talenty Lee Sina były tak wielkie, że organizacja skłonna była przymknąć oczy na incydent, jednak przyszły mnich nie mógł sobie wybaczyć. Opuścił Institute i udał się do klasztoru Shojin, szukając wiecznej ekspiacji i przyrzekając nigdy już nie władać magią. Lata później, starając się odpokutować za swe grzechy aktem męczeństwa, podpalił się w ramach protestu przeciwko noxiańskiej okupacji Ionii. Nie zginął jednak i przez kilka tygodni trwał w agonii. Dzięki jego czynom odbył się mecz League, który wygrała Ionia. Jednak do czasu, gdy go ugaszono zdążyły spłonąć jego oczy. Został ogłoszony zbawicielem, poczuł się jak nowo narodzony i odzyskał wolę do działania. Dołączył do League of Legends, wciąż pokutując poprzez pot i krew, jedyne, co posiada prawdziwy mnich.

2.Build

1.ninja-tabi.png lub mercurys-treads.png

2.spirit-of-the-ancient-golem.gif

3.sightstone.gif

4.3190_Crest_of_the_Iron_Solari.png

5.3083.png

6.maw-of-malmortius.gif

Sytuacyjne

1.frozen-mallet.gif

2.thornmail.gif

3.banshees-veil.gif

3.Lee sin posiada podwójne umiejętności (Oprócz r i pasywa )oto one :

Q-Sonic_Wave.jpg strzela kulką po czym znów używamy q Resonating_Strike.jpg i tepamy się do wroga/miniona

W-Safeguard.jpg Tarcza dla sojusznika lub siebie po ponownym użyciu Iron_Will.jpg na 5 sekund otrzymuje kradzież życia i spell vamp

E-Tempest.jpg Fala uderzeniowa która zadaje obrażenia po ponownym użyciu Cripple.jpg na 4 sekundy zmiejsza szybkość ruchu i ataku wroga/miniona

R-Dragon%27s_Rage.jpg tzw. Kopniak bardzo dobry do uciekania ponieważ wykopuje dość daleko przeciwnika i dodyka wszystkich na jego drodze.

Pasyw-Flurry.jpg po użyciu umiejętności 2 szybsze ciosy.

4.Które spelle wybrać

Standardowo pod jungle :

Flash.pngsmite.png

5.Runy

runy.png

6.Masterki

jungle-lee-sin-masteries.png

7.Fazy gry

Early-Zacznamy od red/blue następnie drugi buff i gankujemy topa mida / bota mida

mid game-Staramy się jak oddawać kille teamowi ,dalej robimy jungle

late-Pomagamy teamowi robimy barona oraz wygrywamy grę ; )

8.Counter picki

trundle.png- Trundle

77_Web_0.jpg- Udyr

58_Web_0.jpg- Renekton

NocturneSquare.png- Nocturne

9.Styl gry

Staramy się tepać do wardów z w tepamy się do warda następnie z w do sojusznika. (przy ucieczce)

na 9-11lv staramy się zrobić dragona.

Z ulti (r ) Można wbić przeciwnika pod własną wiezę pod czym tepnąć się z w do miniona i go dobić.

Jeśli macie tzw. smart casty to przy szybkich rękach możecie bardzo szybko chodzić po mapie ( Tepanie się do wardów)

@Ehh edit proszę o zmianę Tematu na "Lee sin - Jungle monkey king" Oraz o zdjęcie kilku % :)

@Edit 2 dodany styl gry/Build poprawiony ;) choć styl full ad lee sin według mnie też jest spoko gdy mamy tanky team

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

0.122222222/10 - to moja ocena tego poradnika.

Counter picki - nie wiem o co tu chodzi, to lee ich kontruje czy oni lee sina? o.O

Build - mało sytuacyjnych, można zlozyc mobility gdy sobie świetnie radzimy i chcemy szybciej ganki robić.

Spelle - ignite jest też dobry zamiast flasha, lee go nie potrzebuje, wystarczy sighstone i W.

Skille tak opisane, że nie wiem o co chodzi - z Q sie nie "tepamy" tylko doskakujemy.

Full AD Lee Sin o.O, i to jeszcze bez Randuina.

Imo taki Lee w late jest useless, on musi być offtankiem żeby móc coś z ulta w TF zrobić (np. wbić enemy adc w swój team).

Poradnik ładnie wykonany, estetyczny ale sama treść nie powala.

4/10

Gold Member | Blue Member | exMentor

Tuty:

http://www.mpcforum.pl/topic/730246-hackd3d-aimbotchamsasus/

http://www.mpcforum.pl/topic/636147-hack-vindictus-hack-ohkgod-mode-i-inne/

http://www.mpcforum.pl/topic/894644-minitut-first-blood/

http://www.mpcforum.pl/topic/974899-tut-rengar-top-w-s3/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/975370-tut-blue-kha/

http://www.mpcforum.pl/topic/976598-tut-aatrox-the-darkin-blade/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/977439-tut-elise-quenn-of-the-jungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/978037-tut-vi-niszczycielka-z-plitover/

http://www.mpcforum.pl/topic/978821-tut-diana-midjungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/980830-tut-akali-wycarruj-sobie-mecz/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/981805-tut-jarvan-iv-wzor-dla-junglerow/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/1001036-tut-lissandra-the-ice-witch/

ad lee w jungli = gowno lee.

Jak renekton moze byc kontra na junglujacego lee sina? przeciez to nie ma sensu

napisales ze zaczynamy od red potem blue a co jezeli jestesmy na prawej stronie? tez zaczynamy od reda? kazdy normalny jungler zaczyna po prawej stronie na blue zeby countergankowac topa na 3 lvl

dodales tez ze staramy sie brac jak najwiecej killi przeciez jungler powinien oddawac kille swoim teammetom a nie je zabierac

na 9-11 lvl staramy sie zrobic dragona, nie dragona mozna juz robic na 4 lvlu jezeli enemy jungler padl lub jest na topie a enemy bot lane sie cofnal

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Tak bądz junglerem który zabiera fragi, sam gry nie wykierujesz, gz i ja się dziwie że z srebra nie mogę wyjść bo na każdej rundzie znajdzie się typ co junglerem bierze fragi.

GJ.

Poradnik chuja mi pomógł.

@edit :

brązie samym tankiem nie wyjdziesz

brązie przecież jak pójdziesz pod tanka to przegrasz, bo twój team jest useless.

Nom pisze że z silvera nie mogę wyjść a ci piszą o bronzie, brawo brawo, zainwestujcie w słowniczek skoro mylicie silver z bronzem, to mogę powiedzieć tyle że sami jesteście z bronzu bo z taką umiejętnością angielskiego daleko nie zajdziecie a tym bardziej rankeda nie wygracie.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Mi to średnio się podoba ten poradnik :/ dosyć słabo opisany.

Mógłbyś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź ?

Szpony się kupuje jak już, a nie prawdawnego golema. Akurat AD Lee jest dobry na midzie, więc nie można napisać. że Lee tylko offtank. Dodatkowo w brązie przecież jak pójdziesz pod tanka to przegrasz, bo twój team jest useless.

Dokładnie ; )

Tak bądz junglerem który zabiera fragi, sam gry nie wykierujesz, gz i ja się dziwie że z srebra nie mogę wyjść bo na każdej rundzie znajdzie się typ co junglerem bierze fragi.

GJ.

Poradnik chuja mi pomógł.

Uwierz diamenty poradników nie czytają a w brązie samym tankiem nie wyjdziesz

@DO WSZYSTKICH : Czemu czytacie poradniki jak widze to wiecie lepiej (rozumiem żeby ocenić ) Tylko jak już oceniacie to proszę żebyście pisali co na co zamienić.I czemu akurat tak. + Dalej proszę moda o zdjęcie %

33eHdSv.png

brak opisu itemow co do czego

botrk uselles na lee sinie w jungli ,lepiej lw lub bt

pasyw zadaje 2 szybkie ciosy nie 3

runki lepiej quinity na ms

nmw jak counter picki mnie kontruja ,szczegolnie renekton ktory w jungli nie jest grany a na topie z czego to wiem to ladnie go cisniemy

1/10 na mida by uszedl i bylo by 2/10 a tak nie ma sensu

nawet solari nie ma

pozdrawiam poradnik tak dobry jak sposoby na zapobiegniecie islamizacji europy

build bardzo przykry warmog out of meta botrk slaby sighstone jako piaty item pozdroski

co do pasywa to tylko 2 ataki maja dodatkowy as a nie 3 ty mistrzu slepego

brak opcji masterek 21/9 oraz runek pod doran blade z lekkim lifestealem

co do zaczynania zawsze na redzie to tez bieda powinnismy zawsze probowac robic buffa przy ktorym jest bottom lane, easy smiteless

dobre fazy gry, mowisz ze gre tylko w late game mozna wygrac okejuwa

co do counter pickow to jeszcze luzno nocturne i dobry shaco ugra lee sina

jesli chcesz ugrac draka dopiero na 9 albo 11 lvlu to pozdro xD

z ulti tylko pod wieze mozemy wkopac? nie mozemy gdzies indziej? kurde szkoda

Jeśli macie tzw. smart casty to przy szybkich rękach możecie bardzo szybko chodzić po mapie ( Tepanie się do wardów)

a to do chodzenia lee sinem po mapie potrzebne sa wardy? myslalem ze myszka wystarczy

Mógłbyś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź ?

Dokładnie ; )

Uwierz diamenty poradników nie czytają a w brązie samym tankiem nie wyjdziesz

@DO WSZYSTKICH : Czemu czytacie poradniki jak widze to wiecie lepiej (rozumiem żeby ocenić ) Tylko jak już oceniacie to proszę żebyście pisali co na co zamienić.I czemu akurat tak. + Dalej proszę moda o zdjęcie %

Żeby go ocenić? A to, że jest słaby no to trzeba go sflejmić nie wiesz :>? Bo głównie bynajmniej dla mnie chodzi oto, że robisz TuT'a a tak naprawdę gówno wiesz... Czyli jakby robisz go niepotrzebnie

Zamiast kamyka od razu frozen malet , słabo opisany styl gry , mógłbyś napisać więcej kontr .

@zmieniłem nazwę na prośbę .

Nie? Nie żeby coś ale sezon 2 już był, mamy sezon 3 za niedługo 4 -_- Aaaa sorry zapomniałem, że wiesz lepiej bo masz kid moda

@Top

Tut dość słaby, kontry w ogóle wtf? Zbieramy jak najwięcej killi Noo... Jak robisz golema to nie robisz merców... Sightstone buduje się na początku a nie jako 5 item... Zamiast botrka lepiej jakieś solari albo coś. Sytuacyjne itemy mógłbyś dodać parę więcej ( Jak dla mnie w ogóle bez malleta ). Opis skilli jakiś taki dziwny. Ja używam innych masterek no ale każdy ma inne zdanie. To chyba tyle

E6c9g1v.gif

Poradnik poprawiony @up nie zawsze ja raczej zaczynam od blue ale jak znam to forum to zaraz był by hejt przecież lee sin niema many etc.

33eHdSv.png

Lee Sin full ad ;O lepszy pod off tanka polecam.

"Popatrz, karuzela kręci się obraz
Scena woła cię, a oni chcą twój autograf
Ona chce cię poznać, odlecieć i doznać
Tego czego dzieci nie wiecie po dobranockach
Tu spotkasz mnie, po trzeciej diecie nie na fecie
Kiedy głos na dnie, kaca nie leczy alka seltzer
I nie poznasz mnie, choć leci ci pot po tapecie
Demagogia w tle poleci cicho ci potem odlecieć
Zostaw mnie, przychodzi mi tu
kwitom syto lecieć"

39113538075695522437.gif

jak składasz te piąstke to po co ci mercury, tenacity się marnuje i tyle.

Pozatym moim zdaniem lee sin to tragiczny jungler, zawsze jak go widze na rankedzie w enemy team to już wiem że free win i tak zawsze jest, nawet jak sobie counterjungluje mnie.

W late jest to jedna z najbardziej tragicznych postaci chyba.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Gram dużo leszkiem i myślę że co nieco o nim wiem.

Kiedy przeczytałem ten srutorial pomyslałem że napisze podobny.

Lee sin jest fajnym junglerem i ma podwójne skille.

Junglujemy i używamy ulta tylko do escape i używamy W do minionów i ludzi i uciekamy z W.

Konter piki : udyr trundle i coś tam jeszcze

Build : Off tank

Masterki i runy : Pod lee sina

2/10 bo obrazki wstawione.

1375198444-U163133.jpg

niezapominajcie ze ten tutorial jest zrobiony tylko po to aby zbic troche % a nie nauczyc kogos grac w te gre

Ziomek specjalnie dla cb ci to wytlumacze . Nie zawsze ten sam build jest stosowany ja nigdy nie stosuje się do buildów . Przedmioty mają swój opis. Ale co nieco w poradniku jest opisane.Ludzie czy wy naprawde nie rozumiecie że jak 1 item jest nie stosowny do rundy to kupujecie inny i tyle ? :>

33eHdSv.png

jak składasz te piąstke to po co ci mercury, tenacity się marnuje i tyle.

Pozatym moim zdaniem lee sin to tragiczny jungler, zawsze jak go widze na rankedzie w enemy team to już wiem że free win i tak zawsze jest, nawet jak sobie counterjungluje mnie.

W late jest to jedna z najbardziej tragicznych postaci chyba.

Tragiczna to twoja wiedza jest :O Lee sin imo jeden z najlepszych junglerow.

@poradnik slaby jak budujesz golema to po co merki? Mobility lepsze, Full ad? nie sprawdza sie wgl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [Tut]Lee sin   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...