Skocz do zawartości

Karta graficzna :)

szpadel9080

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym kupić karte graficzna i tylko ją bo nie dysponuje odpowiednimi środkami aby wymieniać cały komputer :)

Otóż komputer który mam kupiłem za nieduże pieniądze bo wgl nie mial służyc do grania, mało gram ale ostatnio spodobała mi sie pewna gra przy której moge troche posiedzieć lecz mój komputer nie pozwala na komfortowe granie, więc pomyślałem o wymianie a raczej kupienie karty graficznej bo obecnie jest zintegrowana czyli tak jakby jej nie było :P

Płyta głowna to: HP Compaq dc7700 Small Form Factor(Można wejść w goole grafika tam bedzie zdj, do wejscia karty)

Nie mam pojęcia jaką karte moge kupic ponieważ wejscie na nia jest dość dziwne...

koszt jaki chce przeznaczyc to od 100 do 150 zł...

Myślę że dokupienie karty pomoże w wydajności komputera jeśli jednak nie to trudno... Dziękuje i pozdrawiam.

Po 1 to podaj zasilacz

Po 2. na karcie od 100 do 150 zł nie pograsz w gry.

@Down, chcesz grać na karcie komfortowo za 100 zł w nowsze tytuły? zastanów się. + Radeon hd 4850 kosztuje +300 zł.

@Na pewno? :> http://www.morele.net/karta-graficzna-vertex3d-radeon-hd4850-1gb-ddr5-px-256bit-dvi-hdmi-ds-box-471250502-9191-436170/

Pierwsza rzecz, nie ulepszysz tego kompa. Trzeba kupić coś nowego bo się nie opłaca ładować w to coś kasy.

Druga rzecz:

+ Radeon hd 4850 kosztuje +300 zł.

Co ty mówisz. 4850 to 100-150 zł, 4870 150-250 zł

Zasilacz ma 240W. Tak myślałem że tego komputera nie da sie ulepszyć ale napewno jakaś słaba karta graficzna będzie lepsza od tej zintegrowanej... Więc myśle że kupno jakiejkolwiek poprawi wydajność i np. te karty które podaliście nie mogą być bo obudowe mam low profil descopt więc karta musi być dosyc mała i musi miec małego śledzia...mam nadzieje że jakąś mi doradzicie.

A no i własnie jeszcze chce dodać że ja nie jestem graczem... i nie zależy mi na nowych tutułach gier... starsze tutuły w zupełności wystarczą

Witam, znalazlem na necie taka karte http://allegro.pl/radeon-256mb-128-bit-low-profil-wyprzedaz-i3483973872.html i ona bedzie pasowac do mojego zloma, ale mam pytanie czy warto? dzieki niej bede mogl pograc w gry? chodzi mi o gry starszej produkcji bo aktualnie nie moge grac nawet w takie. Dzieki za odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Karta graficzna :)   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...