Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam, moje pytanie:Co zrobić, by odpalić jak najwięcej metinów na raz - pod dropy (na pasku)?Moje config:WIDTH 800HEIGHT 600BPP 16FREQUENCY 60SOFTWARE_CURSOR 0OBJECT_CULLING 1VISIBILITY 1MUSIC_VOLUME 0.000VOICE_VOLUME 0GAMMA 1IS_SAVE_ID 0SAVE_ID 0PRE_LOADING_DELAY_TIME 20DECOMPRESSED_TEXTURE 0VIEW_CHAT 0ALWAYS_VIEW_NAME 0SHOW_DAMAGE 0USE_DEFAULT_IME 0SOFTWARE_TILING 2SHADOW_LEVEL 0Do tego używam Odkurzacza i CCleaner'a. Mam ustawiony wygląd windowsa na win98 - najmniejsze zużycie ramu i CPU.Co mógłbym zrobić jeszcze? Po polecacie?Pozdrawiam, polecą +. 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 ref 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajda™ Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zależy jaki masz sprzęt. Podaj parametry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zależy jaki masz sprzęt. Podaj parametry Sprzęt nie ma nic do rzeczy... odpalam sobie na lajcie 8 metinów, bf3 na ultra full fps. Chodzi o to, co można zrobić, aby odpalić ich jeszcze więcej. 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 ref 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDominikMT2 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 tak jak napisales, ze wlączasz Bf'a i 8 metinow , moze poprostu zrezygnuj z bfa i wlaczysz kolejne kilka metkow.. ;> ? Zycie jest jak szachy - raz bijesz konia , a raz pchasz krolową : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny950 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Wyłącz wszystkie programy. Nie odpalaj nawet przeglądarki , niech tylko chodzą w tle metki i powinno wystarczyć na jeszcze kilka . (Po co piszesz tyle ref'ów ? :To że nikt nie pisze nie oznacza że nie widać tego tematu . Refresh możliwy po 24h jak coś. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Wszystkie niepotrzebne programy mam wyłączone, co jeszcze mogę zrobić? Polecą +. 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak12 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 nic jechać na 8 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 nic jechać na 8 ;] To takie mądre - opcja zgłoś. ^ ^ 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cxxus Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Koleś, nie wiem co chcesz osiągnąć, ale jak już piszesz do nas o pomoc, to precyzuj pytania. Podaj specyfikacje komputera, powiedz co się dzieje jak odpalisz więcej, podaj temperatury oraz zużycie ramu/procesora. Pozdrawiam. Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thens Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Poprostu twój komp moze nie wytrzymuje ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarax Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Możesz zmniejszyć rozdzielczość w grze, zminimalizować mgłe(fog). Może także pomóc gamebooster, gdyż on odciąży ci pamięć ram poprzez wyłączenie crapu z twojego systemu. Gre uruchamiaj w okienkach. Wyłącz programy działające w tle. Ja osobiście tych metinów mogę włączyć KILKA. Kiedyś tu na mpc komuś nagrałem takie demko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Boże... czy wy nadal nie skumaliście? Nie chodzi o to, jakiego mam kompa czy coś... Mam kompa bardzo dobrego, ale chodzi o to - co mogę zrobić, aby odpalić jeszcze więcej metinów? Coś typu - zmniejszenie mgły, granie na fullscreanie, minimalna rozdzielka itp. Macie jeszcze jakieś pomysł? 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cxxus Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 KURWA CZŁOWIEKU, co za tępa dzida. Ale powiedz kurwa co się dzieje gdy chcesz odpalić te więcej M2, nie da się? Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hawajmeister Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Po pierwsze i najważniejsze włącz mgłę oraz wyłącz cienie Po drugie ustaw rozmiar ekranu metka na 600x800 Po trzecie wyłącz wszystkie zbędne programy które masz uruchomione i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Po pierwsze i najważniejsze włącz mgłę oraz wyłącz cienie Po drugie ustaw rozmiar ekranu metka na 600x800 Po trzecie wyłącz wszystkie zbędne programy które masz uruchomione Kolega wyżej pisał o boosterze - programy wyłączone. W temacie dałem moje całe config, więc jak widać - mam wszystko wyłączone i dobrze ustawione - tak sądzę. KURWA CZŁOWIEKU, co za tępa dzida. Ale powiedz kurwa co się dzieje gdy chcesz odpalić te więcej M2, nie da się? Odpalam ileś tam metinów i po jakimś czasie mam zużycie procka 100%. Da się coś zrobić, aby jeszcze bardziej zmniejszyć jego zużycie? 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmpiUfo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Kolega wyżej pisał o boosterze - programy wyłączone. W temacie dałem moje całe config, więc jak widać - mam wszystko wyłączone i dobrze ustawione - tak sądzę. Odpalam ileś tam metinów i po jakimś czasie mam zużycie procka 100%. Da się coś zrobić, aby jeszcze bardziej zmniejszyć jego zużycie? W metkach wyłącz nazwy, ukryj czat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 W metkach wyłącz nazwy, ukryj czat. Zrobiłem tak, ale dzięki za udzielenie się. Jakieś inne pomysły, jak zmniejszyć zużycie szczególnie procka? Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że zużycie zwiększa się z czasem po odpaleniu danego metina, jego czasem bycia ukrytym na pasku. Gdy nie ruszam go przez jakiś czas i po jakimś czas włączę go - przedtem działał ukryty na pasku - ekran jest czarny i wszystko jest maksymalnie zlagowane. Da się coś zrobić, aby ograniczyć ten efekt, zmniejszyć go? 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmpiUfo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zrobiłem tak, ale dzięki za udzielenie się. Jakieś inne pomysły, jak zmniejszyć zużycie szczególnie procka? Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że zużycie zwiększa się z czasem po odpaleniu danego metina, jego czasem bycia ukrytym na pasku. Gdy nie ruszam go przez jakiś czas i po jakimś czas włączę go - przedtem działał ukryty na pasku - ekran jest czarny i wszystko jest maksymalnie zlagowane. Da się coś zrobić, aby ograniczyć ten efekt, zmniejszyć go? Nie minimalizuj metinów. Odsuń je gdzieś obok czy schowaj metina pod metina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie minimalizuj metinów. Odsuń je gdzieś obok czy schowaj metina pod metina. Ale w takim wypadku musiałbym grać "w oknie", nie pogorszy to sprawy? Bo z tego co wiem - gra na fullscreanie jest bardziej "wydajna". 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmpiUfo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ale w takim wypadku musiałbym grać "w oknie", nie pogorszy to sprawy? Bo z tego co wiem - gra na fullscreanie jest bardziej "wydajna". Odpal metki w oknie, wręcz na pewno będzie mniej Ci lagować + metiny mniej procesora Ci zabiorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny950 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie graj na full screen'ie , to pogorszy sytuacje . Spróbuj przeczyścić sobie kompa ze zbędnych śmieci , tak aby jak najmniej było uruchomionych procesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie graj na full screen'ie , to pogorszy sytuacje . Spróbuj przeczyścić sobie kompa ze zbędnych śmieci , tak aby jak najmniej było uruchomionych procesów. Ok, jutro spróbuję tak zrobić. Na dzisiaj spadam. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły - piszcie, polecą lajki. PS Jutro rozdam all like - limit poszedł. 123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.