deska2 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Cześć. Jakiś czas temu moja bateria od laptopa przestała działać i zwyczajnie nie trzyma już prądu. 1.Moje pytanie dotyczy tego czy jeśli korzystam normalnie z laptopa podłączonego do prądu to czy prąd jest ciągle pobierany na działającego laptopa i na baterię, która ładuje się bez końca? Chodzi mi o podwójne pobieranie prądu. Bo kiedy zamykam lapka to mogę zauważyć kontrolkę świecącą, że laptop się ładuje. 2.Czyli kiedy go zamknę, bo idę np. po herbatę to pobiera on prąd ze względu na "dziurawą" baterię? Aha no i trzecie pytanie, czy taka "zepsuta" bateria, która sobie siedzi w komputerze może go w jakiś sposób zepsuć? Niezbyt mi wygodnie ją wyciągać i dlatego pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 bzdur sie oczytałes czy usłyszałes. nie działa to nie działa całkiem wymień bo za cholerę nie naładujesz nie wyciaga się nigdy baterii z laptopa to przyspiesza tylko jej zużycie, uszkodzona można zawsze wywalić bo po co ma być jak nie działa If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deska2 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Przecież ja nie pisze, że chce ją naładować. Chodzi mi o zużycie prądu. Niby ona nie działa, ale kontrolka pokazuje, że się ładuje kiedy zamykam laptopa więc chodzi mi o to czy przepływa przez nią prąd? I jeszcze pozostaje kwestia czy mając taką zepsutą baterię w środku mogę sobie w jakiś sposób uszkodzić komputer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzors Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie ciągnie więcej prądui. Też miałem taki problem z laptopem, że niby bateria była ale nie ładowało jej i ciągle miała z tego co pamiętam 30% (gdy nie było podłączonego zasilacza to laptop nie działał). Czy może uszkodzić komputer to nie wiem ale bezpieczniej będzie jak wymienisz ją na nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deska2 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie ciągnie więcej prądui. Też miałem taki problem z laptopem, że niby bateria była ale nie ładowało jej i ciągle miała z tego co pamiętam 30% (gdy nie było podłączonego zasilacza to laptop nie działał). Czy może uszkodzić komputer to nie wiem ale bezpieczniej będzie jak wymienisz ją na nową. Dzięki za odpowiedź. Temat można uznać za zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.