Nefisto Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witam chcę podkręcić procesor. Czytałem post gdzie koleś podkręcał ten sam procesor co mój do 3GHz na zwykłym box chłodzeniu. Czy mogę przy tym sprzęcie podkręcić choć trochę procesor? CPU- Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4mbPłyta Główna- ASUS P5PL2-E RAM- DDR2 2gb+ 1gbZasilacz- Corsair VS 450w ATX 120mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzary. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ja swój z 2.66 ghz do 3.1 podkręciłem na zwykłym boxowym chłodzieniu, a temperatura wgl nie podskoczyła. Możesz spróbować do 2.8 , jeśli wszystko dobrze będzie to wal do 3.0 Zbij % razem z Majkelem! http://www.mpcforum.pl/topic/1349106-zbij-razem-z-majkelem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoni Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ta płyta nie nadaje się do dobrego OC, a jak źle pójdzie to możesz uwalić kontroler pci i sata na mostku południowym i płyta padnie. Ma ubogą sekcję zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefisto Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ja swój z 2.66 ghz do 3.1 podkręciłem na zwykłym boxowym chłodzieniu, a temperatura wgl nie podskoczyła. Możesz spróbować do 2.8 , jeśli wszystko dobrze będzie to wal do 3.0 Podkręciłem do 2.85 i podskoczyło o 3 stopnie więc jest ok ale chyba trochę zmniejsze Jak chciałem jeszcze o 20 podbić to mi kompa nie włączało do końca więc więcej nie podbijam. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.