Skocz do zawartości

Pytał wilk razy kilka...czyli początkujący-niewiedzący

Alex Mercer

Rekomendowane odpowiedzi

Siema wszystkim gram w minecraft od niedawna i nie rozumiem/wiem kilku rzeczy.Więc dlatego mam kilka pytań do osób które mogłyby się obudzić o trzeciej w nocy i wyrecytować z pamięci cały Minecraft (ale nie tylko do takich :D ) Oczywiście jeśli jesteś super-hardcorowym-epickim-pro-koksem w Minecraft i czytasz ten temat to może się to skończyć silnymi wstrząsami emocjonalno-nerwowymi, sześciennymi halucynacjami, zawałem serca i rozumu, chęcią rzucenia w monitor czymś kwadratowym oraz wieloma innymi przypadłościami czytania tematu o Minecraft :D . Okej lekko przesadziłem z głupotami, ale teraz do rzeczy :-)

Po pierwsze, na jakiej wysokości znajduje się :

-żelazo

-złoto

-redstone

-diament

-amelinium

Po drugie, o co chodzi w alchemii (wiecie, z chemii jestem słaby) ?

Po trzecie i ostatnie oraz najważniejsze : w enchantingu niektóre itemy mogą zwiększyć swoją wytrzymałość, ale czy przy maksymalnym ulepszeniu stają się NIEZNISZCZALNE ? W końcu w realnym świecie diament jest niezniszczalny, a że jest fajnym kryształkiem to w sześciennym świecie też mu się to należy ^_^

Jeśli chcecie mi pomóc to odpowiedzcie na którekolwiek pytanie, a jeśli nie chcecie mi pomagać to nie odpowiadajcie ;)

3d10a40e96e20.png

1:

żelazo można spotkać na każdym poziomie

złoto poniżej 30

diamenty poniżej 20

redstone poniżej 30

2:

alchemia wyżej została przedstawiona możesz właśnie się nią umocnić np mikstura siły zwiększa twój dmg

3:

enchantowanie na niezniszczalość polega na tym że na niezniszczalność III to np diamentowy kilof użyć ma 1500 + - to musisz wykopać jakoś + - 4 bloki żeby zostało mu jeszcze użyć 1499

PS: jeżeli masz jakieś jeszcze pytania to pisz bo właściwie to wszystko już wiem do patchu 1.5.2

Jeżeli chodzi o Alchemię, jest to nowość w MineCrafcie (no nie taka nowość, parę wersji temu wprowadzona),

pozwala ona na tworzenie swoich mikstur, zdobywania nowych surowców do ich tworzenia, możesz stworzyć naprawdę

ciekawe fiolki, mające różnorodne zastosowania ~ rzucane, miotane, pitne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Pytał wilk razy kilka...czyli początkujący   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...