Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena tego zestawu

Adriano™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z czystej ciekawości zastanawia mnie ile jest warty mój PC. Dodam że może zrobiłem błąd kupując go rok temu za 1800zł, lecz wtedy nie myślałem o wydajności, bo się tym po prostu nie interesowałem (nie obchodziło mnie to). Dziś na tym zestawie nie zagram w AC Relations, BF3 jak i pewnie GTA IV. No cóż wyceńcie mi mniej więcej ten sprzęt za lajki.

Procesor - AMD Athlon II X2 260 Processor 3.20GHz
RAM - GOODRAM 4,00GB 1333MHz
Grafika - NVIDIA GeForce GT 430 (GAINWARD)
Dysk - HP 500GB 7.2K lub 5.2K rpm - nie wiem dokładnie
Zasilacz - Tracer 420W
Nagrywarka - LG GSA-H55N

Obudowa - TRACER LABIA TRO-115
Płyta główna - GIGABYTE M68MT-S2

Edit. Dodam że części na gwarancji co najmniej jeszcze przez 9mies.

Opublikowano

Powiem tak, karta graficzna do dupy, procesor też niezbyt, gdyby był to phenom to lepiej

Sam chciałeś żeby ocenić czy ma dobre podzespoły, a teraz robisz edita w pierwaszym poście to nie moja wina

Opublikowano

@up

Kolego zgłaszam Cię i dziękuje osobą które mają tak samo spamować jak ty. Potrzebuje konkretnej wyceny zestawu, dobrze wiem że komputer jest warty może teraz 1/3 z tego 1800zł, ale chce potwierdzenia od osoby znajacej sie na rzeczy.

Opublikowano

@UP i 3x@UP, następnym razem będzie za takie coś warn. Co do samego zestawu, stawiam na 600+ zł choć nie mam pewności co do tego procka i jego wydajności. Może 700+, ale 6 stów dostaniesz bankowo

Opublikowano

Dokładniej ceny nie podam ale tak mniej więcej. A dokładniej nie sprawdzę bo piszę z telefonu.

Zasilacz, obudowa - nic nie warte ale może byś sprzedał za 20-30zł

Nagrywarka może z 10-15zł

Płyta główna 120-130zł

Pamięć RAM 90-100zł

Karta graficzna 70-100zł ale pewny nie jestem.

Dysk 40-130zł Zależy od SMART dysku.

Procesor ~150zł

Wszystkie ceny są tak około, ale mniej więcej tyle to warte.

Opublikowano

@WOOODY

Dalem edita z informacja o gwarancji nie zmienia to podstawy tematu.

@up

Srly? Nagrywarka (nowa) kosztuje 100zł, moja jest używana rok, w wysuwanej kieszeni z obudowy, nawet grama kurzu nie ma ani rysy, jest warta 15zł? Jeszcze dochodzi 9,5 mies. gwarancji. Czekam na wiecej wycen, szczerze myslalem ze 700 da rade na lajcie lecz to co jest teraz na allegro po 1k PLN w porównaniu z moim sprzetem to... macie like.

Opublikowano

Czekam na wiecej wycen, szczerze myslalem ze 700 da rade na lajcie lecz to co jest teraz na allegro po 1k PLN w porównaniu z moim sprzetem to...

Za 1k na allegro czy tablicy znajdziesz Phenoma + HD6850 który bije wydajność twojego zestawu kilkukrotnie. Nie licz na więcej niż 800 zł

Opublikowano

@WOOODY

Dalem edita z informacja o gwarancji nie zmienia to podstawy tematu.

@up

Srly? Nagrywarka (nowa) kosztuje 100zł, moja jest używana rok, w wysuwanej kieszeni z obudowy, nawet grama kurzu nie ma ani rysy, jest warta 15zł? Jeszcze dochodzi 9,5 mies. gwarancji. Czekam na wiecej wycen, szczerze myslalem ze 700 da rade na lajcie lecz to co jest teraz na allegro po 1k PLN w porównaniu z moim sprzetem to... macie like.

Patrzyłem i znalazłem że nagrywarka ma stary interfejs ide, a na allegro ceny takich nagrywarek to właśnie ~15zł. Choć bez problemu da się znaleźć za 10zl, może bez gwarancji ale w pełni sprawna. Gwarancja za dużo tu nie da. Ceny nowych nagrywarek zaczynają się od ~60zl. I przy sporadycznym używaniu nagrywarki nie zobaczy się różnicy pomiędzy tej za 60zl a 100zl.

Jeśli masz jakieś gwarancjie to zawsze możesz zwiększyć cenę o parę zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...