Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to wirus?

Tekson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstawiam screena, gdzie widać 2 procesy sidebar.exe, ten jeden jest podejrzany i w dodatku folder docelowy jest w AppData -> Roaming -> -1459404507.

Screen: YutxR62.png

Nie idzie tego usunąć bo w tym folderze tego nie ma, a jak usuwam proces to i tak wraca i jeszcze mój antywirus uznaje to jako trojana i poddaje kwarantannie.

Co mam zrobić? Jestem raczej zielony w tych sprawach :/

Opublikowano

Skanowałem przed chwilą programem Microsoft Security Essentials i wykrył to jako groźny trojan, po czym poddał kwarantannie.

Zaraz zeskanuję Malwarebytes i dam znać co się stało.

@Dać szybkie czy pełne skanowanie?

Opublikowano

Wstawiam screena z okna końcowego po szybkim skanowaniu (pełne skanowanie zrobię potem, bo teraz nie mam czasu) Ogólnie wykryło chyba 97 elementów i wśród nich właśnie te sidebar.exe

Nie znam się więc nie wiem co to za typ wirusa.

wzmRRd1.png

Opublikowano

Kliknąłem usuń zaznaczone, kazało zresetować kompa więc zresetowałem wszedłem znowu w program i usunąłem wszystko do końca, jak teraz patrzę w procesy to nie mam już tego podejrzanego procesu, czy to znaczy, że wirus został usunięty i wszystko jest ok?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...