Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Długotrwałe uruchamiania się gier

Ljx

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Siema. Problem polega na tym iż gdy chcę zagrać w grę np przez steam i daję opcje graj to ona uruchomi się średnio za 2min, a na origion bf3 nawet 10min muszę czekać żeby odpalił się. Bardzo proszę o pomoc. Co muszę zrobić by móc szybciej zacząć grę.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Legenda
Opublikowano

Intel® Core i3 CPU 4x3.07GHz, 3gb ram, karta: Asus EAH5750

Opublikowano

To raziej nic nie da. Zobacz czy nic nie dzieje się z dyskiem. Możesz też prze skanować komputer jakimś antywirusem.

Opublikowano

start -> msconfig.exe

zakładka usługi, ukryj wszystkie usługi firmy microsoft, to co zostanie wyłącz (wszystko)

zakładka Uruchamianie, zostaw to co Ci potrzebne przy starcie systemu (gg, skype) resztę wyłącz

po tym dajesz OK.

start -> services.msc

wyłączasz wstępne ładowanie do pamięci

Mój komputer, PPM i właściwości na każdy dysk po kolei, dwie opcje na dole mają być odznaczone, dajesz OK

Menedżer urządzeń, stacje dysków, PPM na dysk, właściwości, w zakładce zasady mają być wszystkie opcje zaznaczone

Do tego program np. Odkurzacz, wyczyść wszystko wszystkimi opcjami

Defragmentator dysków i wszystkie partycje po kolei jedziesz

Dodatkowo tutaj masz modyfikowany sterownik graficzny:

http://forum.mywindows8.pl/temat-Catalyst%E2%84%A2-Modded-for-Radeon%E2%84%A2-HD4-3-2000-Mobility-Ready-for-Windows%C2%9F-8-7-Vista

Najlepsza wersja to 12.10 Legacy tam na dole. Przed instalacją usuwasz obecne sterowniki. Zwiększy wydajność kompa w grach.

Legenda
Opublikowano

Możesz ktoś upnąć mi Driver Fusion jakoś? Ponieważ jak pobieram z neta błąd za błedem x32 itd

Legenda
Opublikowano

Już jest, ale efekt nie ten. Zrobiłem te pkt jak tam pisze, ale instalacja nie dochodzi do końca i jakaś podstawowa wersja zostaje. Wersja ekspresowa czy niestandardowa?

Opublikowano

Obojętnie. Spróbuj usunąć tym:

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx

+ po tym CCleaner i dla pewności usunięcie w menedżerze urządzeń.

W razie czego trzeba będzie wejść w tryb bez wymogu podpisu sterownika o ile takowy jest w win7. Wchodzisz F8 przy starcie systemu (przed logiem windows) i powinieneś się połapać o ile masz po polsku, powinna być opcja coś o cyfrowym podpisie sterownika. Dopiero w tym trybie instalujesz sterowniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...