Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SPADKI FPS W GRACH

_Martin_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na przykład Saints Row2 mam 120 fps po czym spada mi do 20 i po 10 sek znów mam 120 i tak do 4 min znów 20 kompa mam po formacie mam sp 1 na win 7 wszystkie aktualizacje karty itp. pobrałem nawet mario gdzie to samo mam -_- przed tem nie było tego dopiero po formacie

Opublikowano

To stawiam na zasilacz. Oczywiście sprzętu mocnego nie masz (tragiczna karta graficzna co też może powodować spadki) ale na początek wymieniłbym zasilacz.

Opublikowano

jak umiesz to do pinówkarty graficznej tam gdzie sie podłącza zasilacz podepnij mierik i zobacz czy napięcie nie skacze w momencie utraty fps

pytanie co powoduje ?

powoduje zasilacz :D

1378331621-U719057.png

Opublikowano

zrobiłem to i miałem racje podasz spadku fps spada napięcie

kupić zasilacz czy nowego kompa i za ile bym sprzedał tego na części mam do wydanie 2k w porywach do 3k

Opublikowano

Ogólnie mega tragiczny ten PC nie jest, zmieniłbym zasilacz i kartę graficzną, ale jeśli chcesz to możesz kupić nowego PC.

Opublikowano

zasilacz nie wyrabia, i tyle w temacie :)

jak masz taki miernik co mierzy pobór energii "ze ściany" co się podłącza między kontaktem a komputerem to by pewnie na nim pokazało jego moc max a nie optymalną

bo te 450W to max

1378331621-U719057.png

Opublikowano

jak długo pracuję jako elektryk takiej definicji nie słyszałem xD

" jak masz taki miernik co mierzy pobór energii "ze ściany o się podłącza między kontaktem a komputerem to by pewnie na nim pokazało jego moc max a nie optymalną

bo te 450W to max"

SPRAWDZAŁEM JEST SPADEK NIE WYRABIA BYM MUSIAŁ GO ROZKRĘCAĆ .

DOBRA JAKI ZASILACZ KUPIĆ I KARE GRAFICZNĄ PLATFORMA TO DDR3

Opublikowano

Jako elektryk powiadasz :D ja też, również jako informatyk

Zasilacz to by wystarczył Deus G1 500W ale jak chcesz możesz wziąć i 600W

co do grafiki to nic nie jestem w stanie na ten temat powiedzieć bo nie orientuje się za bardzo na tym rynku kart graficznych

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Tylko jeszcze jaki masz budżet. Co do zasilacza Corsair VS 450, Deus G1 500/600W lub M1 550W w zależności od tego ile chcesz wydać

Opublikowano

karta DDR5 płyte mam DDR3 nie będzie to problem jak już to znalazł byś do tego płyte główną i czy ten procek jaki mam będzie dobry ?? tak do bf4 pociągnie taki zestaw ??? przykład . bo ten komp był składany i dałem za niego 908zł wtedy nie wiem czy przepłaciłem za ten zestaw.

Opublikowano

Karta nic nie ma do płyty głównej. Przepłacić nie przepłaciłeś ale mogłeś mieć coś ciut lepszego. Co do procka, da radę jeszcze.

Opublikowano

Da rade bez większych problemów. Płyta z DDR3 obsługuję RAM DDR3, pamięć w karcie nie ma nic do tego.

@up

rzal szybszy :c

graphic.png

Opublikowano

KARTA GRAFICZNA: Asus GeForce GTX660 2GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC PH)

ZASILACZ: SilentiumPC Deus M1 550W

PŁYTA GŁÓWNA: MSI760GM-P33 (MS-7623)

PROCEK: AMD Phenom 2x4 945

969.00 zł 530 zł zostaje do wydanie jakieś propozycje ??

Opublikowano

Nowa obudowa, można dołożyć do jeszcze lepiej grafiki, nowe chłodzenie do procesora, płyta główna która umożliwi podkręcenie procka. Ja tak to widzę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...