Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pulpitem.

WiarygodnyNie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Mianowicie dzisiaj spotkałem się z pewnym problemem. Gdy włączam komputer niby wszystko jest w porządku, lecz gdy chcę coś włączyć poprzez ikonę na pulpicie, pulpit nie reaguje. Tak jest ze wszystkim na pulpicie np. nie mogę dać PPM i odświeżyć, nie mogę przesuwać ikon... nic na pulpicie. Pasek zadań mi działa i mogę tam sobie w ''starcie'' wpisać co chcę ale chcę naprawić mój pulpit. Używałem już wielu programów do czyszczenia komputera i takich tam, po wciśnięciu ctrl + alt + delete i wejścia w zakładkę ''procesy'' zakończenie ''explorer.exe'' i ponowne jego wznowienie nic nie dało (Jeśli chodzi o mój windows to mam win 7 Home Premium 32-bit)

Pozdrawiam !

76561198054704425.png

Opublikowano

Jebnij formata, po sprawie.

No właśnie formata za bardzo nie mogę, potrzebuję inne wyjścia ;/

Zaznacz daną ikonę i przytrzymaj enter.

Może ktoś Cię strollował robiąc screen puplitu i ustawiając go na tapecie, a nastepnie usunął ikonki? :D

:O

I co tyle z pomocy dla mnie ? :D

76561198054704425.png

Opublikowano

po pierwsze zmień tapete

po drugie PPM na pulpit > widok > i zobacz czy masz zaznaczone "Pokaż ikony pulpitu"

Czy ktoś jeszcze ma dostęp do PC ? :D

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A reset procesu explorer.exe ? Jak nadal nic to spróbowałbym ComboFix'a w trybie awaryjnym, tylko nie ruszaj kompa dosłownie jak będzie pracował. Podmieni wszystkie pliki systemowe na oryginalne kopie więc teoretycznie problem powinien zniknąć

Opublikowano

Jak sie nie da zmienić tapety to otwierasz notatnik wklejasz to:

REGEDIT4 

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers\New] 
@="{D969A300-E7FF-11d0-A93B-00A0C90F2719}" 

Zapisujesz jako fix.reg klikasz dwa razy i zresetuj PC

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...