Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Smurfy na silverze

sweetgrove12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatnio wbiłem sobie cholernego lose streaka, lecz dziwi mnie pare rzeczy. W ok 30-40 % meczy jest jakiś smurf, czasem w mojej czasem w przeciwnej drużynie. Wqrwia mnie le blanc 20/1, czy brand 10/0, którzy po meczu chwalą się prawdziwym kontem... Nie można spokojnie grać na swoim poziomie. Co o tym sądzicie? Niech ludzie z bronze i diamondu się nie wypowiadają, chyba że zamierzają coś wnieść do tematu

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Siemka, ostatnio wbiłem sobie cholernego lose streaka, lecz dziwi mnie pare rzeczy. W ok 30-40 % meczy jest jakiś smurf, czasem w mojej czasem w przeciwnej drużynie. Wqrwia mnie le blanc 20/1, czy brand 10/0, którzy po meczu chwalą się prawdziwym kontem... Nie można spokojnie grać na swoim poziomie. Co o tym sądzicie? Niech ludzie z bronze i diamondu się nie wypowiadają, chyba że zamierzają coś wnieść do tematu

czasami takie osoby piszą że grają na koncie kolegi - jest to tzw elo boosting który jest zakazany i pisz do supportu w tej sprawie

Opublikowano

Rzadko widuję smurfy/boosterów, jednak potrafią zdenerwować podczas rozgrywki i nie powinno ich w ogóle być. Riotowy support średnio się tym interesuje, a szkoda, bo powinien. Dobrze, że chociaz podjęli jakieś kroki przekazując tę informację o karach dla boosterów, ale w mojej opinii to zdecydowanie za mało. Mam tylko nadzieję, że w przyszłości zrobią coś więcej w tej sprawie.

Opublikowano

Karany jest boosting, samo posiadanie smurfów jest dozwolone. Jednak zawsze w takiej sytuacji warto napisać do supportu bo boosting w namierzeniu wcale taki trudny nie jest. Inna sprawa, że na srebrze... ba właściwie na każdym poziomie grają sobie osoby o bardzo wąskim pick pool`u. Często takie osoby mają jeden dwa picki, które mają opanowane do perfekcji, no przynajmniej solidnie ponad poziom na którym się znajdują. Popatrz chociaż jak Czajkowski gwałci midy w diamencie... Anią.

Opublikowano

Rzadko widuję smurfy/boosterów, jednak potrafią zdenerwować podczas rozgrywki i nie powinno ich w ogóle być. Riotowy support średnio się tym interesuje, a szkoda, bo powinien. Dobrze, że chociaz podjęli jakieś kroki przekazując tę informację o karach dla boosterów, ale w mojej opinii to zdecydowanie za mało. Mam tylko nadzieję, że w przyszłości zrobią coś więcej w tej sprawie.

elo boosterami się interesują i to bardzo, natomiast smurfy mają gdzieś

Opublikowano

To jest dla mnie śmieszne, że ktoś kogoś za kase boostuje :D. A potem jest w tej platynie i nie potrafi grać i tylko psuje innym grę.

2yzq.png

Opublikowano

Zacznijmy od tego ze smurfing jest 100% dozwolony. Nawet ludki z LCSa dostaly smurfy od riotu na 30 lvl :] wiec darujcie sobie reporty.

Btw to ze typ pokazuje konto nie znaczy ze to jego, raz dobrze mu pojdzie i lubi sie promowac bys dodal go do znajomych.

Opublikowano

Nic nie możesz zrobić oprócz napisania do supportu. Smurfing jest karany więc śmiało pisz o takich osobach.

Smurfienie nie jest zakazane, jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Zabronione jest boostowanie kogoś za pieniądze lub też inne waluty z nimi powiązanymi (np. rp), czyli pomoc wbicia koledze golda grając na swoim smurfie nic nie zmienia, bo taka osoba tylko gra duo z takim typem na swoim smurfie, wg. zasad gry jest to dozwolone.

Inna sprawa to taka, że nie ma smurfów w silverze:D Chyba że ludzie z golda/silvera robią smurfa...

Osoby wyboostowane które nie zasługują na daną dywizję mają lost streaka i grają z dużo słabszymi graczami, więc nie macie o co spinać dupy, bo jeżeli dobrze gracie to i tak nie zagracie z takim typem. Smurf jest znany od zawsze, eloboosting rozrósł się w tym roku bardziej niż w poprzednim, lecz nie korzysta z niego aż tak dużo osób. To że ktoś zrobił 20;1 lb, nie znaczy że to elobooster, być może to był gracz który długo nie grał a teraz was kosi, albo dostał lowka na swoim lane... Na jakieś 50 gier masz 1-3 eloboosterów w twoim lub enemy teamie, to na prawdę nie jest jakaś wielka liczba.

League of Legends

Opublikowano

A może le blanc 20/1, czy brand 10/0 są po prostu dobrzy, a ty próbujesz usprawiedliwić swoje porażki elo-boosterami?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Jak komus sie nie chce grac solo q na diamond,to sie pobawi z bobami i se zarobi pare groszy,graj w dzien o 13-16 kazdy gimba wtedy gra i najlatwiej wygrac gre;)

kxAyLut.png

Opublikowano

Niestety ale tak jest , zgłaszaj to po prostu używając opcji " zgłoś " - napisz w treści swoje przemyślenia , support po czasie może go ukarać .

Opublikowano

A może le blanc 20/1, czy brand 10/0 są po prostu dobrzy, a ty próbujesz usprawiedliwić swoje porażki elo-boosterami?

Oczywiście, dłuuuuuugo miałem bardzo wyrównaną rozgrywkę. Raz spadałem, raz niosłem się w górę. Jednak nie licząc tego roku smurfy zdarzały się BARDZO rzadko, i nie mówie o dobrym graczu którego skill jest ponad moją ligą, tylko kolesiu który DOMINUJE wszystko, niszczy i sieje mordor nawet nie rozgrzewając się. Teraz w co 5 meczu jest taka dominacja. Przeszkadza to w grzę, ponieważ nie mogę grać z ludzmi na swoim - wyższym - niższym poziomie, tylko trafi się mecz 5 v 1 ( i gdzieś tam 4 graczy którzy nic nie znaczą, chyba że duo )

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Od kiedy smurf jest zakazany?

Boostowanie tak.

Smurfowanie nie.

Nie ma rady, nikt nikomu nie zabrania zrobić sobie nowego konta. A że ma inne na poziomie Platyna/Diamond ;/ ...

Musisz się ubezpieczyć, na to nie ma rady pamiętaj że jak w przeciwnej druzynie jest smurf, to dlaczego miałby Ci sie nie trafić następnym razem w twoim teamie ?

Możliwe że trafiali się w twojej, ale nie zwracałeś uwagi na to tak jak zwracasz uwage na 10/0 brandy itp w przeciwnych drużynach

Opublikowano

a co w tym złego? :huh:

oni tam graja dla funu na swoim oziomie a wy możecie tylko pozazdrościć

co jest złego w smurfowaniu? może taki cie wycarruje kiedys

Opublikowano

Na moje boostowanie bobow z Brazu do Golda juz jest bledem tylko jak ktos jest na platynie to ma wyjebane

Opublikowano

Sam smurfuje, moje main to dejmond, a na moim 30 lvlu brąz próbuje wyjść z "elo hell". To że w ostatnim meczu zrobiłem staty 30/2 zedem to to samo co autor napisał.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Zdarzaja.sie.coraz.czesciej :) a na lev 1-10 nieraz sie trafia 5 na 5.i kazdy smurf. Co.do.DOMINACJI to trzeba odpowiednio nakierowac swoja.druzyne na ta najlepsza osobe zeby zabili go pierwszego.:) i wtedy to.ty.dominujesz :)

u1lc.png
Opublikowano

Wiesz , niekiedy robia tak ze 30lvl zakladaja nowe konta i master na normalach penty sobie szczelaja , wiec nie dzwi mnie to ze sa smurfy . Ostatnio gosc z 1 rankedem wygranym mial zedem 25/1 i dawaj ze to jego smurf , a jego glowne konto to ....

Opublikowano

ojjj kotek . Grałem ahri na lb na midzie . W early mnie zjadła . Zaczął sie mid game i nie istniała :) .

Czy jest zakazane pomóc koledze wybić się z bronza? czy tam silvera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...