Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy w brązie ...

I3aK3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Gram razem z kolega duo , obaj jestesmy w brazie 2.

Ja jestem ostatni a on przedostatni.

Problem polega na tym ze zawsze mamy klopot na dostanie sie na linie ktora lubimy bo ktos napisze pick order .. a potem przegrywa linie 0/5 i co najgorsze idzie afk ..

Czy wy macie tak samo ???

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Nie,gram na bronzie ,a na bronzie najlatwiej wygrac gre najwieksi debile :D Wymainuj Mida i tylko tam chodz,jak wymainujesz i staty bedziesz mial np 20;5/4 lub 15/6 pisz ze smurf jestes i idziesz ,bo masz bana na mainie dajesz jakiegos manego z plat,i jest 50/50 ze Cie puszcza na ten lane i easy carry. A niech kolega gra ADC i easy game: P

kxAyLut.png

Opublikowano

Często jestem first pickiem w tym śmiesznym brązie i też tak pisze : > To normalne.

A jak jestem 3-4 pickiem to i tak idę na linię jaka mnie satysfakcjonuje, raz mieliśmy Dbl mida i Diana zeszla w 2 minucie na bota i win.

Opublikowano

Ja i tak sie kloce o mida po naprawde z mida i topa mi sie najlepiej keruje a kolega lubi topa i jungle i zawsze i tak ide na mida a kolega top jungla bo mnie yen pick order denerwuje

Na poczatku jest report a pod koniec honor ....

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Jesteś ostatni to znaczy, że Ci przed Tobą są lepsi i jako last pick idziesz tam, gdzie miejsce zostaje.

Żadna filozofia

Opublikowano

Jeśli zdarzają Ci się takie problemy pisz po prostu:

i don't care.

po polsku

"to mnie nie obchodzi"

i mniej na to wyje.... też z takimi sytuacjami się spotykałem i żeby nie trollować double adc/topa czy jungle szedłem na supporta pod AP i tyle...

@UP

Grałem z kolegą który był 2, i napisał 1szy mid, po czym ten 1 pick, napisał dokładnie to co ja na górze i poszedł na mida ahri, po czym go przegrał, więc nie sugeruj się tym że pick order call order... Zebym nie szedł na jungle pewnie byłby lose...

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

KulkaZiom

niestety ale nie zgodze sie z toba ..

To ze ktos jest wyzej nie znaczy ze jest lepszy ..

Bez premade jestem first pickiem albo 2 pickiem a z premade ostatni .

Takze nie gadaj glupot ; ]

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Inaczej, faktycznie źle to ująłem. Jesteś ostatni to znaczy, że ostatni wybierasz. Logicznie myśląc to wybierasz to, co jest wolne. Po co brać coś, co jest już zajęte.

Co do tego pisania na chacie "mid mid mid mid mid mid" 200 razy to ja mam wyjebane w te ich pisanie, pisać sobie mogą ale nie wiem co ma pisanie do pickowania

Opublikowano

Akurat ja zawsze ide mid/top/jungla i mam wyjebane na jakis pick order i na to co zastalo

Nigdy nie ide na suppprta ...

A tak wgl to nie pisze np mid 200 razy tylko pisze mid i ide na tego mida i juz ; )

Zapomnialem napisac :

Ide na niby zajeta linie zeby jakis nie nafidowal 0/5 enemy

Ale gdy mi sie zdarzy przegrac linie. wiem ze to moja wina i przezemnie mozemy przegrac

A na supporta nie ide bo nie umie na nim grac i nie lubie ..

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ten kto jest 1 wcale nie jest lepszy .

Przed chwilą miałem meczyk, napisałem Top, master nie napisał nic wziął topa i zobaczcie co narobił ; D

Do tego kha napisał, że reportuje wszystkich za feed..

A ja na takich grach się tylko śmieje :D

ss:

http://scr.hu/0gsh/bpry8
Opublikowano

W diamencie moze dziala to pick order, bo kto wyzej ten lepszy ale w brazie to tak nie dziala ^,^ w brazie trzeba isc na swoja pozycje, w moim przypadku to mid. Kiedys oddawalem i szedlem na suppa czy cos, ale przegrywalem. Ostatnio poszedlem double mida i wd mnie to oplacalna taktyka (chyba ze ktos zacznie trollowac). Plusy tej taktyki:

+Przeciwny midder nie bedzie mogl grac

+Niby ma sie mniej farmy, ale w moim przypadku obaj mielismy tyle co przeciwny midder

+Jeden deffuje, drugi gankuje

Dogadalismy sie i wzielismy Ahri+Kata. Ja łapałem na e kata Ulti i papa talon :) W wyzszych ligach to by nie przeszlo ale w brazie why not. Jungler i tak zazwyczaj jest useless. Polecam tez Cassio+teemo, chyba wiecie czemu ;)

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

W diamencie moze dziala to pick order, bo kto wyzej ten lepszy ale w brazie to tak nie dziala ^,^ w brazie trzeba isc na swoja pozycje, w moim przypadku to mid. Kiedys oddawalem i szedlem na suppa czy cos, ale przegrywalem. Ostatnio poszedlem double mida i wd mnie to oplacalna taktyka (chyba ze ktos zacznie trollowac). Plusy tej taktyki:

+Przeciwny midder nie bedzie mogl grac

+Niby ma sie mniej farmy, ale w moim przypadku obaj mielismy tyle co przeciwny midder

+Jeden deffuje, drugi gankuje

Dogadalismy sie i wzielismy Ahri+Kata. Ja łapałem na e kata Ulti i papa talon :) W wyzszych ligach to by nie przeszlo ale w brazie why not. Jungler i tak zazwyczaj jest useless. Polecam tez Cassio+teemo, chyba wiecie czemu ;)

dobry mider i dzungler was lajtowo pojada na 6 lvlu przewaga lvla :)

Opublikowano

Skoro jesteście na ostatnich pozycjach, to zgłoście ochotę na duo bota, ale nie grajcie tam typowym supportem, tylko kimś kto ma CC, a zarazem DMG.

Przykład? Twitch + Pantheon, stun, slow ... nie wspomnę o poke z Q oraz AA+E od szczura.

43443762229415131449.jpg

Opublikowano

Akurat ja zawsze ide mid/top/jungla i mam wyjebane na jakis pick order i na to co zastalo

A tak wgl to nie pisze np mid 200 razy tylko pisze mid i ide na tego mida i juz ; )

Zapomnialem napisac :

Ale gdy mi sie zdarzy przegrac linie. wiem ze to moja wina i przezemnie mozemy przegrac

No to niech Ci dadzą reporta na mordę za takie zachowanie... WSZĘDZIE jest tak że ostatni bierze to co zostało...

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Jesteś ostatni to znaczy, że Ci przed Tobą są lepsi i jako last pick idziesz tam, gdzie miejsce zostaje.

Żadna filozofia

To działa tylko z PIERWSZYM pickiem, reszta jest całkowicie losowa. Ja tam polecam grać double midy, triple boty/topy, ale nigdy double jungle xD, w końcu to brąz, to można. Raz miałem tak że double jungla, ale enemy nie mieli jungli i 2 junglerów śmigało po dwóch stronach heh, niezłe ganki nawet robili xD ahh te czasy brąz 4

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Nie gra się duo na takich niskich dywizjach gdy macie je podobne. Albo ty musisz mieć fp, albo on bo inaczej dużo nie ugracie.

Lepiej wtedy grać soloq dopóki ktoś nie spadnie dużo niżej, albo nie wybije się wyżej tak aby dobierało wam już graczy z zakresu, a nie powyżej was.

League of Legends

Opublikowano

Ja osobiście nigdy nie "walczę" o daną linię, zawsze kto jest wyżej ma prawo do wybrania lini, na którą che iść, a tak debile się kłócą o mida, później jeden będzie trollował, albo będzie afk i przegrywacie grę, a potem się dziwicie, że w brązie siedzicie.

Opublikowano

W wyjściu z brązu trzeba znaleźć złoty środek między kłóceniem się o linie a tym że idziesz tam gdzie jest wolne.

Jeżeli wiesz ze grasz lepiej np. wybijasz ligę znajomemu czy coś moim zdaniem warto iść na mida czy topa nawet we 2. Ale jeżeli twój poziom nie jest aż tak dużo wyższy warto odpuścić i iść gdzie jest wolne.

Chyba że tak jak ja ktoś np nie umie grać np na adc.

Ja po wygraniu linii będąc adc potrafiłem przegrać grę moją słabą grą w tf.

Opublikowano

Na brązie bardzo łatwo możesz wygrywać gry :) Poprostu naucz się grać na wszystkich liniach i możesz tam używać nietypowych picków typu elise support ( co jest Bardzo mocne ) cały czas budując się jak support. Podnoś morale drużyny. Tylko nie fjelm. Ja przez flejm długo trzymałem się brązu , przestałem to wyszedłem i idę cały czas w górę.

Następna sprawa to staraj się walczyć o swoją pozycję. Ja z brązu wyszedłem przez junglę. Więc polecam ci tą pozycję. Przez mida też bardzo łatwo wygrać. Starasz się farmić i po 6 roamujesz między liniami. Proste :)

Opublikowano

Ja nie rozumiem ludzi, którzy nie potrafią wyjśc z brązu...

To jest takie proste, że aż głupie.

Mój kumpel był w brazie 5 i nie umiał wyjśc, to mu zaproponowałem, że moge mu wyjsc i w półtorej tygodnia konto wbiłem do silv 5:) .

A grałem głupim Lee sinem którym wycarrowac za łatwo nie jest :)

I nie nie jestem w platynie czy diaxie, a w silver 1 :)

NIE UMIESZ WYJŚC Z BRĄZU? TO SIEDŹ TAM BO SILVER TO NIE MIEJSCE DLA CIEBIE...

Opublikowano

Zapomnialem napisac :

nie wyjdziesz z brazu jak nie grasz supportem, idz grac na normale bo takich ludzi jak ty mi szkoda ;] graj normale supportem to sie nauczysz nie ma czegos takiego ze nie lubisz no stary jak pisalem nie wyjdziesz z brazu z takim nastawieniem, gg

sydno_eune_77_3_logo.png

Opublikowano

pick order i sie nie wepchasz nie placz mi tu

graj niestandardowo to moze wyjdziesz i nie graj jednej lini ale pisz ktora linie preferujesz to moze sie dogadasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...