Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto trenować Karate?

SlideShow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jasne, że warto chociaż ja jak bym miał wybierać to kick boxing lub muay thay ;)

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

cwicze mma i bjj i powiem Ci ze dobra sprawa bijesz sie w stojce nagle wchodzisz w typa i masz parter np duszenie lub dzwignia chociaz w mma dozwolone jest bicie w parterze;p a w bjj tylko duszenia dzwignie

Opublikowano

Oczywiście, lepiej robić coś, niż nic

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Nie, bo karate masz tylko w stójce i ogólnie słaba sztuka walki. Lepiej zapisz się na MMA (Tak jak ja), ponieważ masz tam 3 płaszczyzny stójka,parter,zwarcie. I w każdym nauczą Cię walczyć, a jak chcesz samą stójkę to muay thai lub boks :)

1373794396-U336505.png

Opublikowano

lepiej już ćwiczyć karate niż pierdzieć w stołek jak połowa tego forum, każda aktywność fizyczna jest dobra.

Opublikowano

Chodziłem na karate 3 lata. Przestałem po 3 latach bo po prostu mi się znudziło. Czemu? Dlatego, że byłem w grupie do której co roku dochodzili nowi, którzy jeszcze nie byli tak zaawansowani jak reszta. Więc co roku cała grupa musiała powtarzać podstawy. W końcu zrobiło się to nudne i przestałem chodzić.
Jednak te 3 lata wspominam bardzo dobrze. Fajni ludzie, dobra atmosfera i oczywiście sprawność fizyczna.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o rozwinięcie się w jakimś stopniu,to warto.Ale jeśli chcesz nauczyć się np.samoobrony,i chcesz szybkich efektów,to wybierz raczej jakiś sport walki.Na przykład Muai-Thay/Krav Magę.

Opublikowano

Karate to darcie ryja i ciosy pięściami. Gufffno trenowałem 2 tygodnie i po 2 tyg uznałem za bezużyteczne. Lepiej poćwicz Judo ;-) Na pewno o 50 % lepsze niż karate ;P

Opublikowano

Karate to darcie ryja i ciosy pięściami. Gufffno trenowałem 2 tygodnie i po 2 tyg uznałem za bezużyteczne. Lepiej poćwicz Judo ;-) Na pewno o 50 % lepsze niż karate ;P

i po 2 tygodniach wrociles do napierdalania na kompie, wpierdalania frytek i hamburgerów z macdonalda, nono oby tak dalej.

/ Topic

Karate to jest SZTUKA WALKI a nie kickboxing czy boks. Przeczytaj dokladnie na czym polega sztuka walki i dokladnie czym jest karate. Nie jest to zwykle " prawy prosty" etc. To jest kultura japońska w ktorej sklad wchodza uklady, pasy etc. TO ty decydujesz czy Ci to odpowiada.

199910496651d9d4266c95e.jpg

Opublikowano

Należy rozróżniać te dwa rodzaje.

Sztuka walki,a sport walki.Zależy od Twoich wymagań.Jak już pisałem,chcesz szybkich efektów,to wybierz sporty walki.

Opublikowano

To też zależy do czego chcesz tego używać, po karate możesz jakies turnieje itp. Ale jak chcesz komuś zajebać bo Cię wkurwia to idź na kick boxing. Masz gościa na strzała i się przydaje w życiu;)

Bo żeby karate było dość efektywne to musisz dużo wiedzieć jakieś stany umysły itp. tak jak napisał kolega u góry x2 ;D

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

cwicze mma i bjj i powiem Ci ze dobra sprawa bijesz sie w stojce nagle wchodzisz w typa i masz parter np duszenie lub dzwignia chociaz w mma dozwolone jest bicie w parterze;p a w bjj tylko duszenia dzwigni.

BJJ to jedna w kilku dyscyplin wchodząca w skład MMA.

Co do tematu to powiem, że się nie opłaca.

Opublikowano

Nie radze trenować karate, nie trenowałem długo, ale po tym co trenowałem to gówno. To jest na pokaz, powalczyć to tym nie powalczysz.

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

Taką jak bruce-lee, nikt ci nie podskoczy.

Bruce Lee był mistrzem w każdej sztuce walki, nawet mieszanej. Co do tematu. Teraz nie ma dobrych szkółek karate. Większość prowadzi trener, który skończył jakiś tam kurs i zbiera kasę na dzieciach dla których karate jest całym życiem (też chcieliście to trenować jak byliście mniejsi, prawda?). Osobiście polecam Ci trenowanie mieszanych sztuk walki, tak zwane MMA. Trenujesz wtedy stójkę i parter. Chodzisz na sekcje boksu tajskiego i brazylijskiego jiu-jitsu. Przy okazji wyrobisz rzeźbę.

a4yfzc.png

Shut the fuck up!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...