Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

z instalacją systemu na nowym komputerze

luki2349

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega kupił nowy komputer i nie może zainstalować żadnego systemu. Po wejściu do BIO-su, włączeniu DVD na bootowanie i włożeniu płytki z systemem nic się nie wyświetla na czarnym ekranie.

Specyfikacja komputera:

Płyta główna ASrock Z77extreme4M

Procesor Intel Core I7 3770K

Karta graficzna w procesorze

Dysk Toshiba 500GB

Jeśli pomogłem daj Lajk, to nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje :D

Opublikowano

BIOS wykrywa dysk twardy?

Pobierz jakiegoś linuxa, np. ubuntu, wypal go na płytkę i spróbuj jego zainstalować. Jest on darmowy, więc będzie "pewny". Zrób to by sprawdzić dysk.

Ogólnie to możesz nawet uruchomić linuxa z płyty bez instalowania. Poczytaj o nim

http://www.pcworld.pl/news/372427/Ubuntu.zamiast.Windows.Dzien.2..instalacja.systemu.nie.bez.problemow.html
Opublikowano

Dysk jest wykrywany w BIOS-ie. Jutro spróbujemy z Linuxem.

Opublikowano

Dysk tutaj nic do rzeczy nie ma, bo mu nie widzi nawet instalatora systemu. Moim zdaniem źle wypalony obraz na płycie jak to nieoryginalne systemy.

Opublikowano

Ale już z tych płyt był instalowany system. To nie wina źle wypalonej płyty.

Opublikowano

Skoro nie odpala się instalator to wina napędu albo samej płyty. Dysk nic nie ma do tego, dopiero potem wybierasz na jakim ma zostać zainstalowany system. Spróbowałbym sprawdzić czy napęd dobrze podłączony + ewentualnie od nowa wypalić system programem typu PowerISO (korzystałem, polecam)

Opublikowano

Udało się włączyć instalację Win 7 z pendriva. Zobaczymy czy nie wyskoczy żaden błąd.
Przepraszam za double posta, zapomniałem o edytowaniu.

Udało się zainstalować system, a problemem prawdopodobnie był napęd ponieważ nie możemy teraz zainstalować sterowników do routera z płyty.

Temat do zamknięcia już wszystko działa (kolega wymienił napęd)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...