Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i5 3470k pod gtx 660 ?

Nagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie bez sensu. 4570 bez OC ciągnie każdą gierkę na max detalach (a nawet 3350p), za zaoszczędzoną kasę dołóż do grafiki bo jest dość przeciętna.

Opublikowano

lecz ja posiadam już gtx 660 + phenom 945 @ 3.0Ghz i chce płytę + cpu od intela

Bo obecny procesor jest do dupy przy gtx 660 i nie wiem co pod niego kupić :) Mam do wydania 950 pln (płytę główną i procesor)

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

No chyba że tak. Jak pod OC lecisz to chyba wiesz że musisz jeszcze koszty chłodzenia doliczyć, aby się zamknąć w 1000 zł wziąłbym i5 4570 + B85 G43 od MSI

Opublikowano

Jaka będzie wydajność i5 4570 + gtx 660 2gb ddr5/192bit np. w bf3 ?

Małe pytanie ile da się podkręcić ten cpu na nie referencyjnym chłodzeniu ?

Opublikowano

Popatrz na różne testy, jednak mogę powiedzieć że na pewno zadowalająca ;) Ultra powinieneś pociągnąć

Co do OC, nie mam pojęcia czy w ogóle go podkręcisz, to w końcu proc z zablokowanym mnożnikiem, nie wiem jak jest z FSB i BClk. Dostaniesz to pokombinujesz.

Opublikowano

na 90% będziesz mógł grać w 1920x1080 na Ultra w +30 fps. Zakładając że masz chociaż 4gb ram :)

Swoją drogą nie rozkminiam ludzi którzy muszą grać w full hd, dla mnie 1280x720 wystarcza, a w takiej rozdziałce na pewno sobie pograsz na ultra.

Opublikowano

mam 4gb ddr3 1333mhz

Ja mogę grać teraz w 1680x1050 na ultra tylko mam spadki fps spowodowane przez słaby

procesor

Opublikowano

Zatem jak wspomniałe w cześniej. HD 100%. Full HD na full detalach lekko nie pewne. BF3 i tak wykorzystuje podobno tylko 1,5 gb ramu, ale spytałem się na pewności czy czasem tylko 2gb nie masz (czasem trafiają się takie epickie zestawy)

Opublikowano

Jaki np mogę kupić najtańszy procesor aby karta graficzna była wstanie dać z siebie max ?

Opublikowano

Po phenomie to jest już raczej tylko i3/i5, a i3 to 2 rdzenie co równa się spadkom FPS. Kup tego 4570 + jakąś mobo, wyjdzie najlepiej

Opublikowano

Jaki np mogę kupić najtańszy procesor aby karta graficzna była wstanie dać z siebie max ?

Karta zawsze daje z siebie max. Jedynie słaby procesor psuje łączny wynik. Tak jak @up weź haswella - rdzenie i taktowania są wydajniejsze niż z poprzedniej generacji.

Opublikowano

Z tego co widzialem w ostatnim twoim temacie masz gotowca z allegro, wiecej pewnie zasilacz pokroju modecom/logic - do zmiany.

chyba że masz jakiegos chiefteca czy cos, ale podaj DOKŁADNĄ I PEŁNĄ NAZWE ZASILACZA! :)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Haswel ma odblokowane podkrecanie bloku/szyny co w 2 i 3 generacjach było zabronione

przeciez ivybridge mają odblokowany mnozkik + blck z tego co wiem? :X

moge pisac glupoty ale tak mi się zdaje :P

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Mam pytanie AMD fx 4350 lub 6350 był by wstanie uciągnąć najnowsze tytuły gier przy mojej karcie graficznej ? i czy nie miał bym problemu z spadkami fps w grach ?

http://techplanet.pl/produkty/procesory/amd-bulldozer-fx-4170-am3-box,31169.html

Mam do wydania z 600 pln pod am3+ i nie wiem co kupić bo nie stać mnie na podzespoły intela bo mam inny wydatek :)

Opublikowano

@UP

Wyjaśnij mi czemu ludzi np. na tym cpu nie mają tak drastycznych spadków fps jak ja ? Więc czemu jest na poziomie mojego phenoma ?

Opublikowano

Bo jest tak wydajny. Po za tym w nowych gierkach nie do końca zoptymalizowanych pod moduły AMD FX6300 działa jak 3 rdzeniowiec a nie 6. Jedyny jego plus to możliwości OC, ale potem żre 200W.

Weź i5 (bo tego gtx'a 660 to już masz, tak ?

Opublikowano

tak mam gtx 660 od msi :

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-geforce-gtx660-2gb-ddr5192bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,35542.html

Lecz problem tkwi w tym, że nie posiadam funduszy na i5 bo mam wydatek na samochód :( i muszę kupić jakiegoś fx pod płytę 760gm-p21 od msi... Moje pytanie brzmi co mam kupić do 600pln ?

Opublikowano

Sprzedaj phenoma i płytę i będzie Cię stać. Nie ma sensu pakować kolejnego AMD bo wzrost wydajności będzie znikomy

Tak w ogóle twoja płyta wspiera max Phenomy bo jest na AM# a nie AM3+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...