Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer Do gier z 2013-2012

kojot55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mógłby mi ktoś " złożyć " komuter do Bf3, TES V Skyrim itp.

Około 1600 zł. Chciałbym żeby komputer był jak najbardziej wydajny oraz zależy mi na dobrej karcie graficzej.

Z góry dziekuje za pomoc :)

Opublikowano

Mi nie udało się zmieścić w założonym budżecie, całość kosztuje 2277zł, ale spełni twoje wymagania i będzie to wystarczający sprzęt na lata:

http://scr.hu/155l/w3hor

Moim zdaniem warto dopłacić.

Co do ramu to nie chciało mi się za dużo szukać. Lepiej znajdź jakąś kość z CL 9

Opublikowano

@up Nie potrzebnie wpakowałeś tam Haswella. i5-3350p do niskobudżetowego komputera wystarczy

Chciałem żeby miał sprzęt na dłużej :) Czy dopłaci, czy zostanie w swoim budżecie - jego wybór.

PS. Jeśli składałbym coś mniejszego, to chyba zamiast i5-3350p dałbym athlon x4 750k - identyczna wydajność a 3x tańszy :)

Opublikowano

nie wspominał że będzie na sprzęcie renderował / nagrywał itp. więc 4gb spokojnie wystarczy do gier na najbliższe pare lat.

Co do dysku, to i tak nie sprawia większej różnicy, ale masz racje.

Opublikowano

Ja tam nie wiem co wy mówicie :P Tak w ogóle to 2300 zł raczej nie przypomina 1600.

Ja bym zrobił tak:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72556&s=61601&s=15240&s=27972&s=63363&s=74774&s=50391&s=56411&s=73870

Ten pentium ma wydajność phenoma na stocku (trochę mniejszą) jednak i tak pociśnie wszystkie gierki, w zamian za to dostaje pełnowymiarową obudowę i na niczym innym nie był zestaw przycinany, ma możliwość wymiany procka na i5/7 w przyszłości

@UP lamus szybszy ;d

Opublikowano

Ja tam nie wiem co wy mówicie :P Tak w ogóle to 2300 zł raczej nie przypomina 1600.

Ja bym zrobił tak:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72556&s=61601&s=15240&s=27972&s=63363&s=74774&s=50391&s=56411&s=73870

Ten pentium ma wydajność phenoma na stocku (trochę mniejszą) jednak i tak pociśnie wszystkie gierki, w zamian za to dostaje pełnowymiarową obudowę i na niczym innym nie był zestaw przycinany, ma możliwość wymiany procka na i5/7 w przyszłości

@UP lamus szybszy ;d

Mniejszą wyłącznie w miejscach procesorowych korzystających z więcej niż 2 wątków.

Opublikowano

A mam pytanko znalazłem taki zestaw w internecie i jestem ciekawy co o nim sadzicie ? :)

Procesor :AMD Phenom II X4 955 Quad Core 3,2Ghz

płyta główna :Asrock MB ASRock AMD AM3 970 EXTREME3

Karta graficzna i tu mam dylemat : Club3D Radeon HD 7750 1GB DDR3 PCI-E BOX czy GIGABYTE GeForce GTX 550Ti

zasilacz : Corsair VS Series 450W

Dysk Twardy:WD Caviar Black 3.5' 500GB

Obudowa : SilentiumPC Brutus 310

Nagrywarka:Pioneer DVR-220BK

Pamięć RAM:Corsair DIMM DDR3 1600MHz 4GB

Co o tym myślice i co wymienić by działał jak najlepiej :)

Opublikowano

Z tym że w tym wymieniasz grafikę i zostaje Ci średni CPU, wolałbym kupić coś z dobrą grafiką, wymienić procka i mieć mocny zestaw. Zostałbym przy swoim zestawie

Opublikowano

@UP tylko po co, ten athlon jest słabszy od Phenoma (bynajmniej w niektórych gierkach)

A jakiego procka polecasz ? Intela i5 ? i3 ? A karte graficzną ?

Podałem wcześniej zestaw który proponuję

Opublikowano

@up b. dobry zestaw, ale jakby się do czegoś doczepiać to warto zamienić g2020 na g2030 i poszukać ram z taktowaniem 1600mhz. Ale wg mnie i tak zaproponowałeś najlepszy zestaw w temacie.

Opublikowano

@up Czy ja napisałem wczesniej o kompie z Allegro ?

Zestaw jaki podałeś jest dobry ale szukam innej opcji. Może znajde coś lepszego ?

Opublikowano

Nie znajdziesz, masz na tyle mało pieniędzy że nie masz wyboru jeśli chcesz kompletny nowy zestaw. A już na pewno nie na allegro.

Opublikowano
http://scr.hu/0u5k/mdvdb

Dołuż 300 zł i git jeszcze dokup sobie obudowe jaką chcesz :)

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...