Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Istnieją takie pluginy? Pomoc z kitami.

cierni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam dwa problemy.

Istnieje plugin na czat administracji na serwerze?

Jak można ustawić /kit raz na tydzień dla każdego?

Opublikowano

Dobra, a plugin na brak możliwości wylogowania się podczas PVP i jak zrobić, żeby /spawn itd. było po 5 sekundach?

Opublikowano

Dobra, a jak można zrobić, żeby gracz mógł tworzyć portal do netheru? Póki co zapalniczka nie działa w ogóle, co mam zmienić w configu czegoś, żeby działała?

Opublikowano

No wiem, że mam włączyć zapalcznikę -.-' Ale nie wiem jak, o to się pytam - JAK WŁĄCZYĆ ZAPALNICZKĘ? Może teraz jakiś mądry nie będzie pisał "włącz zapaniczkę"...

/edit:

Nie działa w ogóle nether, podrzucić Wam Essentials moje?

Opublikowano

Essentials i/lub World Guard blokuje używanie zapalniczek, więc w configach tych pluginów możesz wyłączyć wyłączenie danego przedmiotu (piszę wyłączyć wyłączenie, bo tak rozumie to plugin ;) )

Nie, żebym był bardzo zachłanny na punkty, ale widzę, że kilka osób Ci już pomogła a nie dałeś nikomu "lajka"

Zaraz dodam configi tylko musze je ściągnąć i znaleźć odpowiednie miejsca w nich.

ADD:

Essentials:

w części Protect:

############################################################
# +------------------------------------------------------+ #
# |                 EssentialsProtect                    | #
# +------------------------------------------------------+ #
############################################################

Zmień

flint-fire:

na wartość false, a także upewnij się że masz ustawioną wartość

portal-createion:

także na false

Przypominam, że w pliku server.propetises (źle napisałem ale szczegół) musisz mieć włączony nether

Jeśli to nie będzie śmigać to być może potrzebujesz pluginu MultiverseNetherPortals

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/multiverse-netherportals/

WG dodam późniem bo teraz muszę zmykać i nie zdąże go przejrzeć (ale możesz to zrobić na własną rękę - zapalniczka będzie podpisana podobnie)

Day lajka

Aha jeszcze jedno, sprawdź czy gdzieś we flagach na cuboidach nie blokujesz zapalniczki, flaga lighter

ADD2:

w pligu z ustawieniami serwera jest to część

allow-nether=

musi być na true + jeśli ma działać bez pluginu NetherPortals to musi to być nether do świata domyślnego

Opublikowano

Ok, śmiga - dzięki wielkie.

A dlaczego jak wrzuciłem LWC - Economy do plugins to nie utworzył się folder? Jak możecie podrzućcie działający plugin LWC (chodzi mi o /cprivate na skrzynie itd.)

Opublikowano

Nie używam LWC, więc nie bardzo wiem o co Ci biega :>

Folder powininen się sam utworzyć, więc tutaj faktycznie jest coś nie tak

Jeśli chodzi o link to proszę:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/lwc/

Plugin jest na 1.6, więc powinno działać.

Dodam od siebie, że tworząc cuboid osoby które nie są do niego dodane nie mogą domyślnie otwierać skrzynek znajdujących się na tym terenie. Więc jeśli chodzi o skrzynki np na działkach to są one zbędne. (ale np, można zablokować drzwi, a to się przydaje).

Ściągnij wersję z tego linku, zresetuj serwer i napisz co dalej się dzieje

Opublikowano

Ok, działa wszystko elegancko.

Jest może jakiś plugin na handel między graczami? Że gracz A daje przedmiot X, a gracz B daje przedmiot Y, ale bez możliwości oszukania?

Opublikowano

Inteligenci nabijający postów mnie dobijają. Skoro istnieje to podajcie nazwę, a nie napiszesz 'istnieje' i cieszysz mordkę. Zgłaszam takich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...