Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Jest Lepsze?

xNiqqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie który z tych procesorów jest lepszy

1: http://techplanet.pl/produkty/procesory/amd-bulldozer-fx-6200-x6-am3-box,31168.html

czy

2: http://techplanet.pl/produkty/procesory/intel-core-i5-4670-lga1150-box,38766.html

Co wg. was bardziej się opłaca kupić bo ja jakoś nieczaje , nr1 jest raczej lepszy ale tanszy a ten 2 , to droższy :_: , zielony jestem masakra :p

Opublikowano

Zalezy bo ten co tańszy to jest lepszy ale nie wiadomo jak stabilny bo intel i5 sa stabilne ale słabsze z wymaganiami, dlatego różnią się cenami, ja bym na Twoim miejscu brał tego intela bo jeśli masz płytę z intela to będzie cacy a jeśli masz np płytę z amd to bierz amd bo wtedy będzie lepiej dopasowana a co do tego intela ma inną powłokę i nie przegrzewa się tak jak ten FX, hm ale wiesz co? zabierz tego intela i pochodzi Ci pare ładnych lat niż tego FX który jeszcze nie został sprawdzony do końca i ulepszony :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zalezy bo ten co tańszy to jest lepszy ale nie wiadomo jak stabilny bo intel i5 sa stabilne ale słabsze z wymaganiami, dlatego różnią się cenami, ja bym na Twoim miejscu brał tego intela bo jeśli masz płytę z intela to będzie cacy a jeśli masz np płytę z amd to bierz amd bo wtedy będzie lepiej dopasowana a co do tego intela ma inną powłokę i nie przegrzewa się tak jak ten FX, hm ale wiesz co? zabierz tego intela i pochodzi Ci pare ładnych lat niż tego FX który jeszcze nie został sprawdzony do końca i ulepszony :)

Pozdrawiam.

Może nie pisz już nic więcej? Bo widzę że się w ogóle nie znasz na niczym związanym z komputerami.

A co do tematu to nie patrz na same puste rdzenie ale zobacz benchmarki i porównania tych procesów. I jeśli komputer będzie do gier to raczej intel, a jeśli chcesz taniej kupić więcej pustych rdzeni to wtedy AMD.

Opublikowano

Może nie pisz już nic więcej? Bo widzę że się w ogóle nie znasz na niczym związanym z komputerami.

A co do tematu to nie patrz na same puste rdzenie ale zobacz benchmarki i porównania tych procesów. I jeśli komputer będzie do gier to raczej intel, a jeśli chcesz taniej kupić więcej pustych rdzeni to wtedy AMD.

Lepiej sprawdź swoje wypowiedzi ^^ beke mam z Cb z tego co napisałeś ;3

Bezsens człowieku ;3 każdy człowiek raczej powinien wiedzieć że jak intel jest stabilny to wszystko jest stabilne, płynne i sprawdzone.... AMD dobry pod wybór dedykowski ;p inaczej dla Cb przetłumaczę, amd dobry jak ktoś programuje coś i zużywa najwięcej pamięci procka itd itd :)

Na parade tego AMD nie zrobili ;D

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...