Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkurs " Odgadnij miejsce "- FAQ

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie żeby coś ale chyba za głupi jestem na ten konkurs, o co chodzi w ogóle w tym konkursie bo w temacie z konkursem nic nie napisałeś co mamy odgadnąć. I gdzie są te zdjęcia do odgadnięcia? Trzeba odgadnąć jakieś miejsca z combat arms czy co?

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Nie żeby coś ale chyba za głupi jestem na ten konkurs, o co chodzi w ogóle w tym konkursie bo w temacie z konkursem nic nie napisałeś co mamy odgadnąć. I gdzie są te zdjęcia do odgadnięcia? Trzeba odgadnąć jakieś miejsca z combat arms czy co?

Dokładnie tak. Codziennie będzie wstawiany nowy screen o 18. Będzie on wyglądał mniej więcej w ten sposób, że jest zrobiony screen jakiegoś miejsca, a na to nałożona czarna płachta w photoshopie i zrobiona kropka gdzie widać kawałek mapy. Wy macie za zadanie odgadnąć to miejsce i dać mi swojego screena z tego miejsca na pw ;)

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Dodam jeszcze, sprostowanie. Ss`y wysyłacie do 2 godzin włącznie, ew minute można przeżyć, lecz 2 minut itd nie. Wtedy screeny nie zostają zaliczone. Postaramy się z Omkiem codziennie je o 18 wstawiać, lecz jeśli wstawilibyśmy je o 18:10 do wtedy możecie je wysyłać do 20:10 itp. Aha i w konkursie obowiązuje czas polski(pisze, bo nie każdy mieszka w Polsce ;) )

Opublikowano

Jeżeli nikt nie zgadnie to co ? Zmieniacie ss'a czy przepada?

p.s nie róbcie zdjęć niebu.. proszę :D

Przydałoby się tak jak było w konkursie w dziale lola, że za każdą odpowiedź było -5%, poprawną odpowiedź oczywiście ;D

Opublikowano

Jeżeli nikt nie zgadnie to co ? Zmieniacie ss'a czy przepada?

p.s nie róbcie zdjęć niebu.. proszę :D

Przydałoby się tak jak było w konkursie w dziale lola, że za każdą odpowiedź było -5%, poprawną odpowiedź oczywiście ;D

Jeżeli nie zgadnie to trudno ;) Codziennie będzie nowy ss. Ale wtedy tamte z poprzedniego dnia przepadają. Co do ss`ów do spokojnie, już są przerobione tak, żeby było trudno w miarę i jako dodatkowe utrudnienie macie to, że musicie dać swojego ss`a z tego miejsca.(oczywiście nie do minimetra, ale tak żeby było to widać mniej więcej miejsce)

A co do tych 5% za poprawną odpowiedź pomyślimy. Wszystko zależy ile będzie trafień ;)

Opublikowano

zgłaszam się sory za ten post ale nie ogarniam tego konkursu teraz wiem ze mam do kogos napisać

Z tego co ja rozumiem to oni opisują jakieś miejsce, dają ss tylko nie cały, a ty masz odgadnąć gdzie to jest i zrobić ss. Tylko szkoda, że trzeba SS'a robić bo nie każdy jest codziennie o 18 na kompie.

Opublikowano

zgłaszam się sory za ten post ale nie ogarniam tego konkursu teraz wiem ze mam do kogos napisać

Kiedy wy zrozumiecie, że tu się nie zgłaszacie! Po prostu jeśli jesteś chętny, to wysyłasz do mnie ss`y

Z tego co ja rozumiem to oni opisują jakieś miejsce, dają ss tylko nie cały, a ty masz odgadnąć gdzie to jest i zrobić ss. Tylko szkoda, że trzeba SS'a robić bo nie każdy jest codziennie o 18 na kompie.

To takie utrudnienie, celowo było to zamierzone, tak to konkurs by był za łatwy. Bo osobiście nie musiałem widzieć tych ss`ów i żeby każdego odgadnąć zajęło mi 2 minuty, dlatego utrudnienia muszą być.

Opublikowano

Nie lepiej dawać ss'y do 1 tematu na forum ? Przecież każdy może wysłać do innego a potem musicie sprawdzać u was wszystkich kto był 1.

A tak wgl to gdzie mają być te ss.??

Opublikowano

Nie lepiej dawać ss'y do 1 tematu na forum ? Przecież każdy może wysłać do innego a potem musicie sprawdzać u was wszystkich kto był 1.

A tak wgl to gdzie mają być te ss.??

Nie bo będzie za łatwo. SS`y tutaj. http://www.mpcforum.pl/topic/1016252-konkurs-odgadnij-miejsce/ Już pierwszy został wstawiony.

Jeśli ktoś będzie wstawiać tutaj ss`a dostanie 5% oraz nie zaliczmy mu danego ss`a.

Macie robić mniej więcej w tych samych miejscach co są podane, a nie tylko co na nich widnieje!!!!!@@@@@

Inaczej są odrzucane. Najlepiej w rozdzielczości 1000 x xxx .

Opublikowano

heh, spodziewałem się trochę innej formy tego konkursu tzn. myślałem, że będzie coś w stylu kto 1 ten dostaje 1 pkt i nikt więcej a na koniec po prostu po pkt bedzie :D A co będzie jeżeli będą eg aequo 1,2 lub 3 miejsce?

Opublikowano

heh, spodziewałem się trochę innej formy tego konkursu tzn. myślałem, że będzie coś w stylu kto 1 ten dostaje 1 pkt i nikt więcej a na koniec po prostu po pkt bedzie :D A co będzie jeżeli będą eg aequo 1,2 lub 3 miejsce?

Dogrywki ;) To działa tylko na pierwszy miejscu. Na drugim i trzecim normalnie jest, tzn, że zdejmiemy po te 15% i 10% każdemu na 2 i 3 miejscu. Dla każdego uczestnika poniżej 3 miejsca może będzie -5%(nie talon), ale to już trzeba przedyskutować z resztą modów.

Opublikowano

Skoro mamy dwie godziny na wysłanie ss to dziś termin powinien być do 19:00

Tak. Ale dziś wyszło tak, że mnie nie było cały dzień, a reszta moderatorów działu nie mogła być dziś o 18. Dlatego postanowiliśmy dać wam czas jak zawsze do 20, lecz ss`a wstawić wcześniej. Nie chcieliśmy przekładać konkursu na na późniejsze dni. Jutro postaramy się normalnie o 18 wrzucić już, a w tygodniu już wraca do normy jak było.

Opublikowano

Nie ma to jak ustawiony konkurs. Etaldd gratuluje Gold'a, info od Dektored'a.

Opublikowano

Sorry, ale masz złe info. Z Etalddem na czas konkursu nie kontaktuje się w ogóle. Jeśli nie wierzysz zapraszam pw, bo to nie jest temat od płaczu.

Poza tym, za dużo bym stracił tak robiąc ;)

Opublikowano

Bałby się to zrobić xD Spokojnie

Te zagadki póki co są proste, nawet jeśli screeny przedstawiają randomowe rzeczy z kilku map jak te metalcowe czy kontenery (jakby były talony/coś innego niż gold to pewnie wziąłbym też udział)

A i ten żeby spamu nie było, Dektored mam propozycję może jak upłynie ten czas (po 20?) sam wstawiaj orginalnego screena i nazwę mapy z jakiej się znajduje:) żeby ludzie nie szukali tego po kątach, no chyba że gdzieś je tam wstawiasz. A i całe szczęście te obrazki są na tyle małe że z guglami się nie pokrywają:)

Opublikowano

Konkurs nie jest ustawiony, w CPA jest spis osób które oddały screeny...

@Knife.

Twój screen był błędny i nie było to miejsce które pokazane zostało na screenie

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Bałby się to zrobić xD Spokojnie

Te zagadki póki co są proste, nawet jeśli screeny przedstawiają randomowe rzeczy z kilku map jak te metalcowe czy kontenery (jakby były talony/coś innego niż gold to pewnie wziąłbym też udział)

A i ten żeby spamu nie było, Dektored mam propozycję może jak upłynie ten czas (po 20?) sam wstawiaj orginalnego screena i nazwę mapy z jakiej się znajduje:) żeby ludzie nie szukali tego po kątach, no chyba że gdzieś je tam wstawiasz. A i całe szczęście te obrazki są na tyle małe że z guglami się nie pokrywają :)

To oczywiste, że nie daje info. Równa się to z degradem i zapewne banem. Co do ss`ów to o ss`y wstawiam dopiero w piątek, na koniec konkursu. Póki co jest tabela i tam są trafienia. Nie wiem czy nagrody zostaną oddane, ponieważ dziś dostałem tylko 2 pw, a to jest za mało i jest za łatwa nagroda.

Konkurs nie jest ustawiony, w CPA jest spis osób które oddały screeny...

@Knife.

Twój screen był błędny i nie było to miejsce które pokazane zostało na screenie

Dokładnie tak. Więc nie wiem po co ten płacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...