Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Craszowanie się Minecrafta

BenQ811

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam taki problem z Minecraftem a mianowicie ,gdy go włączam i jestem w menu i nacisnę na przykład Singleplayer albo Multiplayer to minecraft się kraszuje i nie wiem dlaczego ale gdy np wejdę w opcje to się nie kraszuje tylko gdy chcę wejść na singeplayer albo multiplayer . Nie wiem dlaczego tak się dzieje mam zainstalowany Windows 7. Wcześniej grałem cały czas nagle od paru dni mi się tak nagle zrobiło. Próbowałem prawie wszystkiego przeinstalowywać np Minecrafta,Jave parę razy i nic. Usuwałem parę razy .minecraft i nic także próbowałem na innym launcherze. Mam oczywiście premium minecraft. Jeśli wie ktoś o co chodzi to proszę napisać.

Opublikowano

Aha... To zmienia postać rzeczy...

Więc tak:

-Przeczyść kompa CCleanerem

-Zainstaluj TuneUpUtilities

-Przypisz więcej ram do minecraft

-Pozbądź się śmieci z dysków

-Zainstaluj GameBooster i odpalaj w nim minecraft'a

-Zainstaluj najowsze oprogramowanie ( karta graf. procek. aktualizacja windows )

-Jak już zrobisz to wszytko, to jeszcze raz CCleaner

-Potem znowu usuń .minecraft

To tyle, potem napisz, czy to coś dało

Opublikowano

Możliwe, że do MineCrafta masz za mało RAM'u dopisane i twój PC nie wytrzymuje.

Sprawdź zużycie procesora przy procesie minecraft.exe. Zainstaluj także Optifine + aktualizacja LWJGL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...