Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Program] CzatMPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Natchniony przez użytkownika StuSto postanowiłem stworzyć swoją wersję czatu :) :

1376586269-U448873.jpg

Download:

http://pl.rghost.net/48140332

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/3ceef390b6f532f8f3f5e9e879e4bcf188996b2cede76a05bd24dc37c9d9caed/analysis/1376587085/

Proszę :) testujcie i krytykujcie :)

Nowa wersja link dodany :)

-Nowy wygląd

-Wysyłanie za pomocą klawisza Enter

Bugi:

-przy wysłaniu polskich znaków odświeżanie się buguje(więc proszę póki co pisać bez znaków typu ą ę ć..itp.)

4758463064.png

Opublikowano

W czym robiles? (visual basic?)

Robiles? osobny program pod admina? Czyli Admin Chat? z funkcjami czyszczenia itp?

Opublikowano

autoit :) Wszystko jest w jednym programie. Ale teraz pracuję nad TCP tylko nie ma gdzie postawić servera :(. W TCP można pofantazjować :D Przydałby się jakiś vps tani/testowy

4758463064.png

Opublikowano

autoit :) Wszystko jest w jednym programie. Ale teraz pracuję nad TCP tylko nie ma gdzie postawić servera :(. W TCP można pofantazjować :D Przydałby się jakiś vps tani/testowy

Nie warto wydawać kasy na program z którego nikt nie będzie korzystał, bo po co ?

@Topic

Programik spoko, ale brak funkcji np. złe hasło itp..

Budowniczy
Opublikowano

No programik może być, dobra robota kolego, twoja praca, była dobra :)

Wszystko jest ok, tak jak trzeba :D

Pozdrawiam, i jeszcze raz gratuluje sukcesu twojej pracy ! ;)

Opublikowano

Jak dla mnie ten czat jest niewygodny przez:

- małe pole do wpisywania treści oraz jest ono w 'niewygodnym' miejscu. Proponowałbym je zrobić na dole, o wymiarach 500x300.

- dużo spamu, niewygodnie czyta się wiadomości

- po wysłaniu wiadomości jest: "Siema - RemoverPL" proponowałbym zrobić to w formacie nick: wiadomość i pogrubić czcionkę nicku i zmienić jej kolor, czyli : "RemoverPL: Siema".

- wygląd programu jest brzydki (bez obrazy). Moim zdaniem lepszy był ten klasyczny windowsowy styl xD

Co do samego programu to wielki + bo jest użyteczny :D

Opublikowano

@up

ale nie ogarniasz mysql ogólnie czy tylko w autoit? :D Ja w autoit nie używam mysql tylko w php a z autoit wysyłam tylko zapytania do www :)

4758463064.png

Opublikowano

fajna appka(aplikacja) może kiedys się przyda ale narazie jest bezużyteczna!

...

Opublikowano

1. cholernie zbugowany, nawet zarejstrować się nie mogłem, strasznie mruga!

2. jak na pisany w au3 dużo waży

Bo wrzucił 2 dźwięki (login, wiadomość) w formatach .wav. A mruga bo ma refresha w adlibregister, który odświeża czat cały czas (przy tym, że pobiera jego wiadomości i tak do pliku tymczasowego [omg przy większej ilości tekstu = mulenie], mógłby sprawdzać zawartość tego na stronie z tym tymczasowym, w przypadku zmiany to odświeża czat).

Chat prosty itp., ale łatwo go oszukać, zbugować i nie tylko. Logowanie i rejestracja opiera się na formularzach na jego stronie, a wiadomości nie siedzą w mysql, a w pliku .txt.

Nie wiem po co Ci funkcja sprawdz_admina, jak robi jedno i to samo w przypadku admina jak i jego braku, przy wysyłaniu wiadomości. Zamiast ispressed w głównej pętli to mógłbyś zrobić event przy aktywnym oknie czatu.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł z tym chatem ;) Ale czy ktoś będzie z tego korzystał? :X

Opublikowano

mógłby sprawdzać zawartość tego na stronie z tym tymczasowym, w przypadku zmiany to odświeża czat).

Dokładnie tak działa, tylko jeśli wyśle się polski znak ą ę ć itp. To wtedy zaczyna się bugować bo w jednym tekscie są krzaczory a w drugim normalny znak (muszę jakoś to poprawic :))

4758463064.png

Opublikowano

Dokładnie tak działa, tylko jeśli wyśle się polski znak ą ę ć itp. To wtedy zaczyna się bugować bo w jednym tekscie są krzaczory a w drugim normalny znak (muszę jakoś to poprawic :))

Pokombinuj z kodowaniem tekstu... ;)

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...