Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bootowalny pendrive z Windowsem 7

KickAssPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam malutki problem. Zbootowałem Windowsa 7 na pendrive za pomocą Ultra ISO. W BIOS'ie w First Boot Device ustawiłem USB-HDD a w Second Boot Device Hard Disk. Zapisałem i zrestartowałem komputer. Niestety nie czyta mi Pendrive i nie wiem czemu. Moja płyta główna do Gigabyte ga-p31-ds3l. Kiedyś znajomy formatował mi komputer z pendrive i wszystko było ok. Dla ścisłości mam oryginalnego Windowsa 7 Ultimate lecz zgubiłem płytę i musiałem pobrać Windowsa. Proszę o pomoc.

PS. Korzystałem z tego poradnika:

http://instalacja-pendrive.pl/instalacja-windows-7-z-pendrive/

By nie było pytań, nie korzystałem z tego programu z poradnika bo mi on nie chciał się zainstalować.

Opublikowano

To wypal na płycie/przy starcie biosu otwórz menu bootowania i wybierz USB.

W zależności od płyty trzeba jakiś klawisz kliknąć, powinno to gdzieś być napisane.

Ewentualnie zadzwoń do kolegi :P

Menu bootowania w sensie, że nie priorytet ustalasz, tylko wybierasz z czego ma Ci wczytać.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Próbowałem z DiskPartem i nie działa. Zmiana pendrive'a nic nie pomogła. Dodatkowo jak miałem zrobionego pendrive'a za pomocą DiskParta to przed ekranem z ładowaniem Windows 7 wyskoczyło takie coś: "Invalid partition table"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...