Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mięśnie brzucha i dieta

ContraGaminG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym wyrzeźbić sobie kaloryfer.Mam 175 cm wzrostu i ważę 57 kg, mam zamiar od poniedziałku zacząć a6w, i pytanie, pomoże mi to? w jakim czasie mogę osiągnąć efekty? jaka dieta do tego? może mi ktoś mniej więcej napisać co mogę jeść a czego nie, ile razy dziennie itp.

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

15

jeżeli przytyję to będę miał większą tkankę tłuszczową tak? a ja chcę się jej pozbyć by było widać mięśnie

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

15

jeżeli przytyję to będę miał większą tkankę tłuszczową tak? a ja chcę się jej pozbyć by było widać mięśnie

Musisz najpierw nabrać masy , żeby powstał ten twój kaloryfer

805491408806070489277.png

Opublikowano

jeszcze jedno pytanie, jak długo muszę stosować te ćwiczenia na mięśnie brzucha? Jak często mam jeść posiłki? Dużo mam jeść? Kiedy zacząć redukcję by został same mięśnie bez tkanki tłuszczowej?

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

Pierwsze efekty beda po 2-3 miesiacach

Cwiczyc musisz codziennie lub co dwa dni

Zjadaj 5-6 posilkow dziennie

Jezeli od jutra bedziesz na diecie to spokojnie za tydzien mozesz zaczac trening

805491408806070489277.png

Opublikowano

Czyli mam zbyt niską masę więc muszę więcej jeść tak? Jeśli będę więcej jadł to zwiększy mi się ta tkanka tłuszczowa, i gdybym za tydzień zaczął ćwiczyć to te ćwiczenia które mi pokazałeś ( link ) pomogą mi też zrzucić tą tkankę tłuszczową czy one są tylko do zwiększenia mięśni? Jeśli tylko do zwiększenia mięśni to jakie ćwiczenia na tkankę tłuszczową i po jakim czasie je stosować ?

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

To jeśli zwiększą mi się te mięśnie to jakie ćwiczenia i kiedy stosować na utratę tkanki tłuszczowej? chce mieć same mięśnie bez tłuszczu

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

Widząć twój avatar aż strach Ci coś doradzać. Kolega, który Ci odpowiada ma dużo cierpliwości do Ciebie. Wystarczyło by posiedzieć troche na internetach i zaznajomić się w temacie, to byś wiedział o co chodzi. To co piszę Ci Immoral jest prawdą, czy to trening czy dieta na masę, chodzi tu o masę mięśniową, a ty cały czas myślisz że jak zwiększysz mase to się zalejesz. Przecież nie wysłał Cię do McDonalda... Co do ćwiczeń to oprócz typowo rozwijających mięśnie brzucha rób areoby, bo tłusz z brzucha spalasz na samym końcu. No i przy 57kg to długo Ci nie zajmię, tylko tutaj zadaj sobie pytanie jak wygląda kaloryfer bez klaty... dość mizernie.

" Kaloryfer u patyka jest jak cycki u grubej baby, nie liczy się " ~ pamiętaj.

1367691812-U475005.png

Opublikowano

Dziekuje, bede wykonywal te cwiczenia+ spozywal duzo skladnikow ktore zawieraja spore ilosci bialka, co do avataru to ,, nie oceniaj ksiazki po okladce.'' dziekuje za rady ;)

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

Żeby mieć kratę na brzuchu nie musisz wcale robić przed masy.

Mój kolega ma 8 na brzuchu i nic nie ćwiczy po prostu jest chudy.

Więc musisz spalić tłuszcz.

Dieta: Na ujemnym bilansie kcl -300.

Trening: bieganie minimum 45 min co 2 dzień.

Po 6 miesiącach możesz się spodziewać efektów.

A po około roku może dłużej kraty.

Opublikowano

A co jest lepsze, jakbym stosował tą dietę i ćwiczył mięśnie brzucha a później spalił tkankę tłuszczową czy tak jak Mariusz napisał mniej jeść i biegać? Gdzie będą szybsze efekty i co jest dla mnie lepsze?

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

A co jest lepsze, jakbym stosował tą dietę i ćwiczył mięśnie brzucha a później spalił tkankę tłuszczową czy tak jak Mariusz napisał mniej jeść i biegać? Gdzie będą szybsze efekty i co jest dla mnie lepsze?

Kurwa.

Schudniesz i co? Klaty ci to nie da.

Jak na 175 cm to ty masz aktualnie niedowagę.

Musisz przytyć i potem robić, czytaj co ci wyżej piszą.

Opublikowano

Po co mu robić masę, skoro koleś chce tylko mieć widoczny brzuch a nie pół metra w bicepsie. Działaj redukcyjnie tak jak ci Mariusz radzi, obetnij kalorie, rób cardio, szczerze powiedziawszy nawet jeżeli masz tkankę tłuszczową na brzuchu to robienie a6w nie ma sensu, tylko niepotrzebnie nadwyrężysz kręgosłup.
Co do ludzi i ich poglądów, musicie zdać sobie sprawę z tego, że brzuch robi się w kuchni, balansując pomiędzy bf tak do 8-12% (to już zależy od genów kiedy ci się ten brzuch pokaże) możesz być otłuszczony do 25% i napierdalać po 1000 brzuszków dziennie, da ci to tyle co skoliozę za kilka lat a brzuch będzie jaki był.

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Dobra zmniejszę ilość kcal i będę wykonywał trening cardio. Jak mogę ćwiczyć w domu czy na dworze bez żadnych dodatkowych sprzętów?

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

Jeżeli już tak naprawdę zależy ci tylko na brzuchu i na niczym więcej, to proponuje ci ćwiczenia wyłącznie ogólnorozwojowe, w tym bieganie, skakanie, pływanie, jeżdżenie (rower,rolki) I TRZYMAJ DIETE!

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...