Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM]Polskie znaki na tabliczkach

Mati2027

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam sposobu/pluginu aby dało się wpisywać/wstawiać polskie znaki na tabliczkach.

Wiem, że jest jakiś sposób bo np. w pluginie TimeIsMoney, w confingu jak się wpisze polski znak w tekście, który ma się wyświetlić na tabliczcę, normalnie jest ok.

PS. Może jest jakiś plugin działający na wersji MC 1.6.2, który po wpisaniu komendy i tekstu na czacie napisze go na tabliczce? To by rozwiązało problem z polskimi znakami...

Opublikowano

Przecież napisałem, że chodzi mi o tabliczki a nie o czat (w czacie to od zawsze można było pisać polskie znaki, wystraczyło zaktualizować biblioteki LWJGL a w 1.6.2 odrazu są zaktualizowane).

Dlaczego moderator przeniósł ten temat do działu Modding jak dotyczy on serwera (dokładniej bukkita) a nie modyfikacji? :angry: :P

Opublikowano

Chyba nie da się wstawić polskich znaków, ale możesz użyć kilku angielskich z essencial lub też można znaleźć spolszczenie do pluginów.

Opublikowano

@up Nie chodzi mi o spolszczenia pluginów (wszystkie pluginy mam już spolszczone). Zależy mi na polskich znakach na tabliczkach.

A może jest jakiś edytor świata Minecraft, który pozwala tak samo jak MCEdit edytować tabliczki tylko, że obsługuje polskie znaki?

Na pewno do tego da się stworzyć plugin. Przykładem jest jak napisałem w pierwszym poście TimeIsMoney, który obsługuje polskie znaki (ł, ą, ż itd.) tylko, że nie chcę płacić komuś za tak prosty plugin (ja niestety nie mogę napisać bo nie znam javy).

Podsumowując chcę stworzyć serwer 100% PL

PS. Kiedyś widziałem sposób, że można napisać tekst w notatniku i wkleić go (Ctrl + V) do tabliczki, niestety mi nie działa :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...