Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][PLUGIN] [AUTORSKI] PolskieZnaki - Dodaj polskie znaki do serwera Bukkit ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój nick to grzegorz2047.

Dziś chciałbym wam przedstawić mój autorski plugin bukkit, który wprowadza na serwery bukkit polskie znaki, które można bez problemu wprowadzać do tekstu.
Plugin jest naprawdę intuicyjny i prosty, więc od razu przejdę do tego jak go używać :

Przy wpisywaniu jakiegoś słowa musimy dodać " ` " do wyrazu, gdzie chcemy dać polski znak.
Co do " ` " to jest to tylko umowny znak, który mogę bez problemu zmienić :) Znak znajduję się tam gdzie tylda (obok jedynki)
Przykładowe użycie:
"mo`zna jeszcze zbo`ze zasia`c, ale to nie `l`aka !"
A jak wyświetli na czacie ?
"można jeszcze zboże zasiać, ale to nie łąka" :D

Tutaj jest spis dostępnych "kodów" zmieniających na polski znak:

http://dev.bukkit.org/server-mods/polskieznaki/pages/polish-letters-pl-pl/

Plugin wymaga nadal wiele pracy nad jego kompatybilnością z innymi pluginami odpowiedzialnymi za czat.
Plugin może nie działać z np. essentials chat. (Bez niego działa perfecto)

Link do pobrania:

http://dl.dropbox.com/u/32832372/Moje%20pluginy%20Bukkit/PolskieZnaki.jar

Skan:

https://www.virustotal.com/file/b70997c8d965bfcec6e0cd18824145b004ef058c1352f890722ba38bc55856fe/analysis/1359763417/

OFICJALNIE PLUGIN ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ: http://dev.bukkit.or...s/polskieznaki/
Jeżeli masz pomysł jakie jeszcze znaki chciałbyś/chciałabyś dodać aby wspierane były przez Minecrafta to pisz :)

Opublikowano

Zrobisz dla mnie plugin aby po wpisaniu /vip funkcje ( wyświetlało sie co moze vip

aby po /vip autor wyświetlał się autor

aby /vip zapisz wykonywalo komendy /save-all /weather sun i /tim

e day i /say Zapisano

i /vip kup pisze jak kupic

Wszystko japisze na pw jak sie zgodzisz. permissions tylko na /vip zapisz

@topic dobrt plugin troce popracuj i bedzie. Ok

Do Admina/Moderatora Tak się staram zdejmiecie mi parę procent ?

Opublikowano

Zrobisz dla mnie plugin aby po wpisaniu /vip funkcje ( wyświetlało sie co moze vip

aby po /vip autor wyświetlał się autor

aby /vip zapisz wykonywalo komendy /save-all /weather sun i /tim

e day i /say Zapisano

i /vip kup pisze jak kupic

Wszystko japisze na pw jak sie zgodzisz. permissions tylko na /vip zapisz

@topic dobrt plugin troce popracuj i bedzie. Ok

Na moim kanale prowadzę poradniki tworzenia pluginów do serwera bukkit i takie komendy możesz samemu stworzyć korzystając z tych tutków. :)

Nie będę reklamował się linkiem, ale jak coś wpiszesz mój nick grzegorz2047 w yt to na 100 znajdziesz mnie :D

Opublikowano

Koleś nie wiem jak tego dokonałeś ale to jest mocarne! Mi np strasznie przeszkadza brak polskich znaków w mc, teraz to nie problem dzięki tobie!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@REF Zastąpiono znak / na znak `. Teraz jak chcesz coś wpisać po polsku to możesz tak:

m`aka , d`ab , d`xwiek, `l`aka, `l`aczna itd.

Opublikowano

Spoko plugin, ale nikt nie będzie wpisywał / przed konkretnym znakiem. Bardzo dużo czasu się traci.

Lepiej niech każdy zaktualizuje LWJGL do minecrafta i wtedy można pisać Polskie znaki oraz zwiększają się FPSY.

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

Spoko plugin, ale nikt nie będzie wpisywał / przed konkretnym znakiem. Bardzo dużo czasu się traci.

Lepiej niech każdy zaktualizuje LWJGL do minecrafta i wtedy można pisać Polskie znaki oraz zwiększają się FPSY.

teraz zmieniłem na na znak ` ,więc czas wpisywania jest mniejszy niż jedna sekunda :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...