Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czytać czy nie?

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może temat trochę głupi, ale liczę na Was.

Czytałem kiedyś (w roku szkolnym) fajną książkę no i tak mnie zaciekawiła, że przeczytałem ją bardzo szybko. Ma bodajże 6 tomów, a ja przeczytałem ten pierwszy. Teraz mi się w ogóle nie chce czytać (nie mam motywacji), bo wakacje, granie na kompie, praca i w ogóle, a bardzo jestem ciekawy co się wydarzy dalej. W wakacje na pewno nie znajdę czasu na czytanie książki, bo pracuję od rana do wieczora. Jak rozpocznie się rok szkolny to mam się jakoś zmotywować i zacząć czytać kolejne tomy czy lepiej będzie jak 100% czasu poświęcę nauce, bo wiecie ostatnia klasa gimby, sprawdziany, testy itp., a nauka w tej ostatniej klasie zadecyduje czy przyjmą mnię do jakiejś lepszej szkoły niż zawodówki. Jeśli lepiej jak bym trochę poczytał to jak zorganizować czas na czytanie, bo nauki będzie w chooy.

Opublikowano

Jesteś w gimnazjum, na pewno masz w chuj nauki o.O

Trzecia klasa nie zdecyduje raczej o twojej przyszłości, bo to co miałeś się nauczyć do testów to już się nauczyłeś a nowej wiedzy raczej Ci nie przybędzie, tylko powtarzanie.

Jak nie masz czasu na czytanie książek, to nie czytaj, proste.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Może temat trochę głupi, ale liczę na Was.

Czytałem kiedyś (w roku szkolnym) fajną książkę no i tak mnie zaciekawiła, że przeczytałem ją bardzo szybko. Ma bodajże 6 tomów, a ja przeczytałem ten pierwszy. Teraz mi się w ogóle nie chce czytać (nie mam motywacji), bo wakacje, granie na kompie, praca i w ogóle, a bardzo jestem ciekawy co się wydarzy dalej. W wakacje na pewno nie znajdę czasu na czytanie książki, bo pracuję od rana do wieczora. Jak rozpocznie się rok szkolny to mam się jakoś zmotywować i zacząć czytać kolejne tomy czy lepiej będzie jak 100% czasu poświęcę nauce, bo wiecie ostatnia klasa gimby, sprawdziany, testy itp., a nauka w tej ostatniej klasie zadecyduje czy przyjmą mnię do jakiejś lepszej szkoły niż zawodówki. Jeśli lepiej jak bym trochę poczytał to jak zorganizować czas na czytanie, bo nauki będzie w chooy.

to w gimnazjach teraz trzeba się uczyć?

Czytaj jak to lubisz, a nauki na pewno nie będzie dużo, serio.

Opublikowano

Hehe gimnazjum to pikuś.... czytaj bo czytanie to naprawdę fajne hobby, rozwija twój umysł.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Czytaj ile się da. Pomoże ci to na egzaminie z j. Polskiego. A co do nauki w gimnazjum... Hahahahaha spokojnie! To co jest najważniejsze walkujesz od podstawówki + przed egzaminami znów zacznie się refresh.

Ja bez jakiegokolwiek przypominania, uczenia się miałem naprawdę niezle wyniki. Około 160 pkt. na 200 kilka. Dostałem się też do tej szkoły, do której chciałem.

Opublikowano

Nie ma co, czytaj ;)
Ja bardzo martwiłem się czy dostanę się do technikum bo to jedno z lepszych, potem okazało się że jestem w klasie z ludźmi którzy mają po 69 pkt

Moja galeria:

ZZN1o2Z.png

Tą niezaprzeczalnie piękną grafiką uraczył mnie użytkownik Atacama

Urban Exploring, fotografie z różnych opuszczonych miejsc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...