Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DotA 2 czy League Of Legends

Desiuu

DotA 2 czy League Of Legends  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybieracie DotA 2 czy LoL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grafika kwestia gustu, przewaga Doty nad lolem jest taka, że masz za darmo wszystkich championów i nie musisz expić przez rok charami z rotacji,żeby odblokować kolejnych, czy też wydawać prawdziwy hajs. I jak dla mnie lepszy matchmaking, ale np interfejs lepszy jest już w lolu.

No i dota to esport dla prawdziwych menszczysn.

Opublikowano

Dota jest bardzo trudna, ale za to bardziej rozbudowana od LoLa. W Docie masz wszystkie champy, ale dla mnie jest to minus, bo nie masz motywacji do dalszego grania, a w LoLu masz jakiś cel. LoLa ogarnie 10 letnie dziecko, z Dotą będzie ciężej. LoL jest kilka, a może nawet kilkadziesiąt razy popoularniejszy od Doty. Osobiście ja gram w LoLa, zagrałem kilka razy w Dote i stwierdziłem, że jest nie dla mnie, bo za trudna.

Opublikowano

Co jest trudnego w docie? Nie pierdolisz się w żadne runy i gówienka jak w lolu, masz możliwość włączenia sobie builda, więc co w tym trudnego? Motywacje masz taką jak w lolu czy każdym innym moba - napierdalasz, bo to uzależniający gatunek :D

Opublikowano

na'vi!

dota2 ,osobiście gram w lola ale riot nie umie zrobić dobrego serwera i laguje co jakiś czas ,słabo z balansem no i dota to rzeczywiście e-sport dla mężczyzn nie dla takiego ocelota

­

Opublikowano

DotA kurwa, DotA! Ponieważ jest zajebista i wolna od gimbazy jak w LoL'u :D :D :D

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

Dota jest bardzo trudna, ale za to bardziej rozbudowana od LoLa. W Docie masz wszystkie champy, ale dla mnie jest to minus, bo nie masz motywacji do dalszego grania, a w LoLu masz jakiś cel. LoLa ogarnie 10 letnie dziecko, z Dotą będzie ciężej. LoL jest kilka, a może nawet kilkadziesiąt razy popoularniejszy od Doty. Osobiście ja gram w LoLa, zagrałem kilka razy w Dote i stwierdziłem, że jest nie dla mnie, bo za trudna.

DotA ma więcej graczy ;_;

Opublikowano

W obu grach znajdą się tacy, co będą flejmować jak team będzie przegrywać. W grach MOBA to jest odwiecznym problemem, a najbardziej w LoLu...

Opublikowano

DOTA 2

Zalety :

1. Masz odblokowanych wszystkich bohaterów

2. Nie ma run i ma się równe szanse [ ale są itemy ]

3. Przyjemniej się gra , mniej osób , które wyzywają że nie potrafisz grać . Jak ja 1-wszy raz grałem to tak feedowałem i nawet mi uwagi nie zwrócili

4. Łatwy interfejs do ogarnięcia

Wady :

1. Po jakimś czasie się nudzi bo nie ma się celu w grze, są cele ale np . w lolu masz cel,że zbierasz hajs na takiego bohatera itd.

2. Trudna gra , wymaga czasu i cierpliwości

3. Mało rodaków , tych miłych

League of Legends :

Zalety :

1.Język polski [ dla mnie to tam bez różnicy ]

2. Więcej POLSKICH graczy

3. Łatwiejsza do ogarnięcia

4. Tak samo przyjemny interfejs

5. Więcej celi w grze m.in : zbieranie na bohaterów , runy .

Wady :

1.2/4 osób nie potrafi się zachować , wyzywa osoby które grają 1-wszy raz , płaczą o ks , o linie itd.

2.Lagi serwerów Riot , problemy techniczne , bugi

3.Głupi system dobierania graczy na rankedach

Ja preferuje DOTA 2 .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Nie piszmy o tym, że lol jest popularniejszy. Lol ma moze już z 2-3 lata, Dota miesiąc po oficjalnym wyjściu z fazy bety, a w TI3 i tak była większa nagroda niż w tym waszym lolu. ^UP pisał, że zaletą LoL'a jest Więcej Polskich Graczy. Spotkałem się tylok z JEDNYM pozytywnym polakiem gdy grałem. Reszta, to płaczące 13 latki, którzy myślą, że są najlepsi. Rola supportów. W LoLu: Follow ADC and nie rób nic. W Docie: Przez całą grę jesteś użyteczny. Jedynie jak ktoś pisał o HUD'zie to tak, lol ma lepszy ale tylko pod względem skalowania. W Docie są różne, customowe HUD'y i to jest na plus. ;) I zapomniałem napisać. LoL'a zniszczyło community, bo gra może była fajna. Ale tak pacze, na te śmieszne przeliczniki, że lvl 30 ma większe szanse z lvl 10, bo ma runy i inny syf, to jest śmiech na sali. B)

he?

Opublikowano

Nie piszmy o tym, że lol jest popularniejszy. Lol ma moze już z 2-3 lata, Dota miesiąc po oficjalnym wyjściu z fazy bety, a w TI3 i tak była większa nagroda niż w tym waszym lolu. ^UP pisał, że zaletą LoL'a jest Więcej Polskich Graczy. Spotkałem się tylok z JEDNYM pozytywnym polakiem gdy grałem. Reszta, to płaczące 13 latki, którzy myślą, że są najlepsi. Rola supportów. W LoLu: Follow ADC and nie rób nic. W Docie: Przez całą grę jesteś użyteczny. Jedynie jak ktoś pisał o HUD'zie to tak, lol ma lepszy ale tylko pod względem skalowania. W Docie są różne, customowe HUD'y i to jest na plus. ;) I zapomniałem napisać. LoL'a zniszczyło community, bo gra może była fajna. Ale tak pacze, na te śmieszne przeliczniki, że lvl 30 ma większe szanse z lvl 10, bo ma runy i inny syf, to jest śmiech na sali. B)

I właśnie oto mi chodziło jak pisałem posta. Ja też często na takich Polaków zresztą nie tylko ich, spotykałem którzy płakali jak ktoś feeduje... Ja sam pro nie byłem w LoLu, bo ile grałem? Parę miechów i na tym koniec, bo znieść nie mogę tych flejmów serio.

Opublikowano

Od kiedy polscy gracze to zaleta gry? xD

Ja tam wolę grę gdzie polaczków jest mniej B)

@topic
lepiej mi sie gra w LoLa, ale Dota chyba lepsza :v

shoob.png

Opublikowano

LoL dla dzieci jest? ;o

Wejdźcie na Brazylie to co minutę dedać będziecie, bo profesjonalizm w Brazylii największy.

Dziećmi są te osoby, które narzekają na dzieci jak padną.

LoL jest o wiele lepszy niż DotA.

Nie ma to jak wstawić komiks do "Pogaduszki"...

Opublikowano

LOL. Zostanie grą turniejową jeszcze przez pare lat ...

a Dota nie jest grą turniejową?

LoL dla dzieci jest? ;o

Wejdźcie na Brazylie to co minutę dedać będziecie, bo profesjonalizm w Brazylii największy.

Dziećmi są te osoby, które narzekają na dzieci jak padną.

LoL jest o wiele lepszy niż DotA.

Haha, argumenty....

Lol jest popularniejszy tym samym więcej gówna się go czepi niż np. w Dota2, to oczywiste że więcej tumanów czepi się lola.

Po za tym fajne rozumowanie, to są gry ZESPOŁOWE więc narzekanie na dzieci jest słuszne (nie zawsze ale chyba rozumiesz o co mi chodzi).

Opublikowano

Dota, LoL, nie... Saints Row!

Dlaczego wchodzisz do dyskusji, do której nic nie wnosisz? Saint's Row nie jest to gra typu MOBA i możesz zacząć nową dyskusję nt. SR a GTA.

IMO nie powinno być ankiety, oraz posty powinny być uargumentowane. Bo wchodzi Ci ktoś, kto widzi jeden bądź drugi tytuł gry i go po prostu zaznacza, nie grając za pewne w drugi tytuł.

he?

Opublikowano

DOTA - więcej graczy, więcej niż 300 tysięcy dziennie. Więcej postaci, każda ma swoje eq ( można dropić ). I wgl. fajne to

LoL - gra dla gimbów i nołlajfów, gra w nią mniej niż 20 tysięcy ( i dobrze, niech to umiera, pełno noobów z szkoły w to gra ) , mniej postaci, zjebane według mnie. ( nigdy nie grałem i nie zamierzam w ten syf ) .

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...