Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

artefakty ciag dalszy

encoreeFTW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niedawno zalozylem topica, bo wyskakiwaly mi co kilkadziesiat minut artefakty na sekunde, teraz nadal to sie dzieje, ale czesciej, co 15 minut gdzies, mignie tak ekran, i normalnie ...

podkrecalem karte, ale teraz zmniejszylem taktowanie rdzenia i pamieci mniej niz bylo fabrycznie, i nadal wyskakuja ... czy to wina karty? czy czego? nie instalowalem zadnych sterownikow ani nic od nowosci, bo tego pc mam hmm od tygodnia? wiec jakies pomysly?

Opublikowano

Teraz wiesz czym grozi podkręcanie.
Możliwe ze uszkodziłeś pamięć albo jakiś układ na karcie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to nie wierz dalej, nie na darmo podaje się ostrzeżenia w tutorialach OC że można uszkodzić sobie sprzęt

objawy masz typowe dla uszkodzeń pamięci , poszukaj jakiś testów i sprawdź całą np Video Memory Stress Test

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

odpalilem ten test co podales i sie robi, wkleje logi

WARNING: Your card can be not compatible with this test! If multiple errors will found, try test with onscreen buffer usage or wthout of ignoring colors bit mask.
Changing video mode to 640x480x16...OK
[2013-08-12 21:28:37] Test started for "Główny sterownik ekranu (AMD Radeon HD 6670)"...
Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
TEST FAIL (Code: 887601C2)
Trying 16bpp RGB:555 mode...OK
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
Trying 32bpp RGB:888 mode...OK
Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
NO PASS COMPLETED

wvpj.png

zadnych errorow

Opublikowano

Trzeba było jej nie kręcić geniuszu jak się na tym nie znasz. Kasa poszła w błoto nawet jak ją upieczesz to i tak po czasie wyskoczą artefakty.

Opublikowano

Tak bo nie wszystkie karty nadają się do oc i wmawiaj sobie że karta ci się nie spaliła a pewnego pięknego razu nie ujrzysz nic i może to cię czegoś nauczy,

Opublikowano

Mam dla ciebie mały poradnik:

1. Wstań z przed komputera.

2. Odsuń się od ściany na metr.

3. Weź rozbieg i walnij głową w ścianę a może zmądrzejesz tyle w tym temacie.

:)

Opublikowano

Mam dla ciebie mały poradnik:

1. Wstań z przed komputera.

2. Odsuń się od ściany na metr.

3. Weź rozbieg i walnij głową w ścianę a może zmądrzejesz tyle w tym temacie.

:)

sprzed*

niepotrzebnie probowalas to zrobic, widac efekty ...

@up

ale podgrzac w piekarniku? czy tak podmuchac suszarka wystarczy? slyszalem ze po pieczeniu po kilku tyg karta moze umrzec

Opublikowano

Smażyłem karte pewnej osoby 8 miesięcy temu, tylko że to była karta z laptopa (bez wyjmowania z płyty, płyta zabezpieczona smażyła sie sama karta)

3 sesje po 2 min każda z przerwami 8 min między nimi nagrzewnicą elektryczną w temp 190 C

do tej pory spokój i nic sie jeszcze nie wydarzyło działa jak należy

możesz podmuchać suszarką lecz to mało da bo temp ni jest wysoka ;) już wyższa jest w stresie karty

jak chcesz to pchaj do piekarnika na 8 min 30 sec w temp 190 C według poradnika

lub jak niektórzy (geniusze) próbują przypal ją punktowo zapalniczką od dołu lecz to nie jest polecany sposób

1378331621-U719057.png

Opublikowano

masz surszarkę 0-1-2 ?

ustaw na 1 na minute, w odległości od 2-5cm od układów i co jakiś czas na pare sekund włącz 2 i jedz powoli po układach :D naprawiłem tak dwa lapki :D sprawne do tej pory, noszone a jeden mi spadł :D

lub jak masz to "hotair" :D ale to z dala :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

masz surszarkę 0-1-2 ?

ustaw na 1 na minute, w odległości od 2-5cm od układów i co jakiś czas na pare sekund włącz 2 i jedz powoli po układach :D naprawiłem tak dwa lapki :D sprawne do tej pory, noszone a jeden mi spadł :D

lub jak masz to "hotair" :D ale to z dala :D

mam taka, ona sie w chuj nagrzewa, parzy xD trzeba poodpinac te wszystkie chlodzenia, potem sie zajme tym xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...