Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OC Procesora a karta graficzna

mario22455

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam płytę główną Asus M2N-E. Kiedyś dawno temu podkręcałem procesor lecz CHYBA go powróciłem do normalności. Dziś chciałem ponownie się za to zabrac lecz mam problem. Gdy wchodzę do Biosu i w zakładkę gdzie jest OC, mam ustawione CPU Frequency na 220Mhz a wszędzie czytam że standard to 200Mhz. I tu pojawia się problem z kartą graficzną, ponieważ niedawno kupiłem nową HD 7770 i czy to że podpiąłem ją do kompa z ustawionym CPU Frequency na 220Mhz automatycznie ją podkręciło i straciłem gwarancję? Czy to CPU Frequency jest standardowe w mojej płycie na 200 czy na 220Mhz i jeśli jest to przestawione to czy mogę to jakoś odkręcic??

Procesor to AMD Athlon 64 X2 4600+ którego obecne taktowanie sprawdzłem w cpu-z to 2640MHz

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

O/C procesora jest wskazane, bo jest on wąskim gardłem i strasznie ogranicza kartę.

ponieważ niedawno kupiłem nową HD 7770 i czy to że podpiąłem ją do kompa z ustawionym CPU Frequency na 220Mhz automatycznie ją podkręciło i straciłem gwarancję?

O/C GPU, a O/C CPU to 2 różne rzeczy. Dlaczego miałbyś stracić gwarę?

BTW. 7770 to karta która łatwo się podkręca i jest zimna.

Opublikowano

Ale jak podkręce to Cpu frequency czyli bus speed to karta się nie podkręci tylko sam procesor?

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...