Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która lepsza maszyna

Giecu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postanowiłem stworzyć serwer metin2 i potrzebuje waszej pomocy, dokładniej która lepsza maszyna.

Która lepsza maszyna na DDoS lub DoS?

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/sp-bestof.xml

Czy

https://eco.atman.pl/start-order/7

Do maszyny nr 2 można dokupić.

Adres IPv4
Backup FTP 100 GB
Backup FTP 1000 GB
Backup FTP 500 GB
Cisco ASA 5505
Podwyższone SLA 2h
Podwyższone SLA 4h
Sieć wewnętrzna 1 Gbit/s
Transfer dodatkowy 1 TB
Transfer dodatkowy 5 TB
Opublikowano

na maszynie nr2 jest Przepustowość łącza: 100 Mbit/s

a na maszynie nr1?

@Edit

A do maszyny nr 2 trzeba dokupić coś z tych rzeczy co podałem, aby zmniejszyć atak DDoS ?

Opublikowano

BoskiHenio dlaczego nr2.

Maszyna nr 2 jest dobra bo przez trzy piersze msc placisz 99zl a potem normalnie

jeden -, bo umowa na 12msc a jak padnie serw po 6msc? To co?

Opublikowano

Maszyna nr2

RAP

--------

To nie tylko HWDP i JP, to takze trafne metafory, cytaty, skomplikowane

schematy rymów, genialne storytellingi, i wersy nad którymi trzeba się

czasem zastanowić.

Opublikowano

Powiem CI tak ja bym bral zdecydowanie maszyne z OVH ta co podales jest lepsza i nie musisz nic dodatkowo kupowac , ale jesli nie znasz sie na zabezpieczenich to polecam hosta

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ja posiadałem Maszynę nr.1 i zobacz tylko ona ma hard raid o takim mega szybkim zapisem i można to wykorzystać do czegoś ^^ pomyśl do czego ;)

Polecam z ovh zabrać bo dość że łącze 1gb to już maszyna lepiej obroni się przed DDoSem niż ta maszyna nr.2 bo ta maszyna nr.2 poleci na pierwszy lepszy strzał jak puszczą Ci DDoSa jak będziesz miał skrypty nawet własne, musiałbyś zamówić firewalla zewnętrznego ale się nie opyla bo jak zamówisz na ovh firewalla i weźmiesz dedyka tego to stary ^^ cud miód malina a jak jeszcze obskryptujesz sobie firewalla wewnętrznego to będzie cacy

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja posiadałem Maszynę nr.1 i zobacz tylko ona ma hard raid o takim mega szybkim zapisem i można to wykorzystać do czegoś ^^ pomyśl do czego ;)

Polecam z ovh zabrać bo dość że łącze 1gb to już maszyna lepiej obroni się przed DDoSem niż ta maszyna nr.2 bo ta maszyna nr.2 poleci na pierwszy lepszy strzał jak puszczą Ci DDoSa jak będziesz miał skrypty nawet własne, musiałbyś zamówić firewalla zewnętrznego ale się nie opyla bo jak zamówisz na ovh firewalla i weźmiesz dedyka tego to stary ^^ cud miód malina a jak jeszcze obskryptujesz sobie firewalla wewnętrznego to będzie cacy

Pozdrawiam.

Firewall z OVH ma ochronę do 20 gb/s (potem blokuje połączenia do maszyny dla całego kraju) a więc większość "ogarniętych" w temacie DDoSów złamie go w 2 minuty. Obecnie najlepszą ochronę w Polsce zapewnia hosteam. Ich switche filtrują do 70 gb/s a tego nie udupisz niczym "kupnym".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...