Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

buda oraz płyta

Rocki star12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam 2 pytania. Mianowicie :

1. Do jakiej najtańszej budy wejdzie noctua D-14? ( aktualnie mam w koszyku regnum'a L50. ale tam mogę zainstalować sporego rozmiaru chłodzenie ale małe karty grafi. )

2. Jaka najtańsza ale wydajna mobo? do sporego O/C? Aktualnie mam w koszyku z87 g43, ale wydaje mi się troche za droga. ( przekroczyłem budżet ;x ).

graphic.png
Opublikowano

Pokaz najlepiej co chcesz kupic i jaki masz budzet.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=65602&s=74387&s=77612&s=67555&s=73501&s=62875&s=77566

I teraz tak, dla czego biore tak mocnego procka do tak słabej karty? już tłumaczę, potrzebuje kompa taniego ale wydajnego, sporej mocy obliczeniowej ponieważ zacząłem pracować w programach 3d gdzie mój aktualny złom wgl. się do tego nie nadaje..

Co do karty, z czasem mam zamiar wymienić ją na 2x gtx 760 + prosił bym o doradzenie jaki zasilacz będzie odpowiedni do tak dużej mocy?

A jeszcze później liczę na wodne chłodzenie, możecie także coś doradzić?

graphic.png
Opublikowano

Corsair TX 750 - porządny zasilacz za niewielką kasę, a luzu nigdy dość.

Na Z87 dość to grzeją się radiatory na sekcji zasilania, jak nie masz takiej potrzeby, to daruj i7, a weź 4670k i Gigabyte Z87X-D3H i robisz SLI z 760.

Opublikowano

Corsair TX 750 - porządny zasilacz za niewielką kasę, a luzu nigdy dość.

Na Z87 dość to grzeją się radiatory na sekcji zasilania, jak nie masz takiej potrzeby, to daruj i7, a weź 4670k i Gigabyte Z87X-D3H i robisz SLI z 760.

Darować sobie i7 :/ właśnie zależało mi na 8 wątkach przy pracach 3d ( potrzebuje mieć otwartych do 10 programów 3d ).

Ale powiedz mi jaka będzie różnica pomiędzy i7 a i5? odczuje coś innego ? czy tylko przy renderowaniu będzie wolniej szło?

A co do SLI, to nawet nw. kiedy dokładnie będę miał budżet na to :/.

graphic.png
Opublikowano

Między i5 a i7 przy renderowaniu jest duża różnica. Pomorze Ci to też w aplikacjach 3D.

Na SLI będzie jeszcze czas. Teraz kup jedną 760.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...