Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wejściem na serwer

Spiidii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak. Mój problem polega na tym że jak wchodzę na server to mam lagi i co chwile wywala mnie z serva przy tym pisze to -->

Internal exception: java.net.SockeTimeoutException: Read timed out

Mój kolega mówił że mam wolnego neta i dlatego tak się dzieje. A jednak nie mam 100kb/s a to się zaczeło dziać od 3 dni.

Bardzo proszę o pomoc.

Ps. Usunełem i zainstalowałem jave i mc na nowo. Posiadam windows 8

Opublikowano

Minecraft czysty ? Premium ?

Najnowsze sterowniki do karty graficznej ? Procka ?

Czyściłeś CCleanerem ? Optymalizowałeś np: TuneUpUtilities ?

Opublikowano

Wcześniej chciałem ściągnąć ale nie mogłem miałem problemy. testowałem także by zyczu ale tak samo ;/

Ale spróbuje jeszcze raz ściągnąć ten

Opublikowano

Może to być wina samego launchera, po prostu przetestuj na innym launcherze. ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/981635-dllauncher-16-non-premium/

Ten launcher nawet się włączyć nie chce. ;/ Znaczy włącza się ale tylko do logowania a dalej się wyłącza i tak w kółko.

Ale który? Bo są 3

Opublikowano

Zanim zaczniesz się bawić ze sterownikami polecam przetestować innego launchera. Poszukaj w necie jakiegoś i sprawdź przez innego.

Opublikowano

Nie wiem co ma karta graficzna do połączenia z serwerem... Jeśli już to jakieś sterowniki to może od karty sieciowej...

Mi się wydaje, że to zapora sieciowa może blokować Minecraft'a lub router.

Opublikowano

Do dostawcy neta dzwoniłem wszystko w porządku. I nie problem z wchodzeniem na server tylko na serverze. Zaczynają się małe ścinki i jak ścinka trwa ponad 8S to wywala z servera ;/. Używałem by zyczu i by Lutorlandia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

słaba prędkość neta łączy cie praktycznie na farcie lagi sąbo pobiera z serwa mape a potem gubi sygnał i po grze

Opublikowano

Szczerze to mi podobny błąd wywalało jak był problem z serwerem, po resecie było ok, ale jeśli Ty tak masz na każdym...no i jak miałam problemy z takimi ścinkami to mi zawsze mówili "wyłącz przeglądarkę!" bo niektórzy otwierają milion stron,programów i się dziwią...może masz pootwierane jakieś programy, albo pobiera Ci jakieś aktualizacje?

Opublikowano

Szczerze to mi podobny błąd wywalało jak był problem z serwerem, po resecie było ok, ale jeśli Ty tak masz na każdym...no i jak miałam problemy z takimi ścinkami to mi zawsze mówili "wyłącz przeglądarkę!" bo niektórzy otwierają milion stron,programów i się dziwią...może masz pootwierane jakieś programy, albo pobiera Ci jakieś aktualizacje?

Dokładnieee.... spróbuj zrobić to

A jak nie działa to może znajdź jakieś publiczne konto premium i zaloguj sie z premium.

NIE MA TO NA CELU GRANIA NA TAKIM KONCIE ALE SPRAWDZENIE LAUNCHERA PREMIUM!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...