Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, istnieje serwer o nazwie FBI jestem H@ na tym ów serwerze, i mam do was pytanie. mianowicie, serwer działa poprzez aplikacje(server) boungecore, służy do Teleportowania sie za pomocą komendy do innego serwera, na przykład, wchodzi sobie gracz na serwer FBI który jest gówno dowodzącym portem IP i z tego serwer'a wpisując komendę /server (Nazwa Serwer'a) zostaje przeniesiony na ów serwer który wybierze. Lecz! na takim ów serwerze musi być zmieniona opcja w pliku Bukkit.YML pozycja 13: Connection-ithrottle: 4000 Na Connection-ithrottle: -1 , w Tedy można teleportować sie pomiędzy serwerami z takimi ustawieniami. By jednak też teleportować się 'ja' potrzebuje nie tylko takiego ustawienia w Bukkit.YML ale tez ip serwer'a i zgody Administratora ów serwer'a na połączenie sieciowe dwóch serwerów. Podam przykład działającego już systemu na FBI.

Wchodzisz na serwer i piszesz komendę /server Kubson W ten oto sposób zostajesz przeniesiony na serwer koleżeński FBi czyli należący do Gracza Kubsona. A więc Jeśli jest ktoś chętny niech śmiało pisze, jedyne co mi potrzebne to IP i ta zmian-ka w bukkit.YML . A i Administratorom serwerów poniżej 14 roku życia podziękuje, Wole bardziej zaawansowane osoby które znają sie na Serwerologji i Grze ^^ bez urazy :)
Moim głównym zamysłem jest utworzenie sieci małych serwerów by gracze mieli lepszy i urozmaicony świat gry : )

P.S nie wpływa to na wydajność serwera. wszystko działa dobrze ^^

Opublikowano

z Chęcią bym zagrał na tego typu serwerze tylko czy jescze on wypali :) jak masz jakiś problem napisz do mnie pomoge.

serwer działa, obecnie czekam na propozycje dodanie serwerów ^^

Według mnie bardzo ciekawy pomysł, to taki "serwer Network".

Myślę, że to na pewno wypali. Możesz spróbować. ; )

Jeśli jesteś zainteresowany to podaj IP serwer'a i nazwę, pamiętaj by ustawić bukkit.yml ^^

Opublikowano

No panowie czy jestescie naprawde tacy głupi czy udajecieten pomysł nie wypali poniewaz jest już mnóstwo serwerów takich a miałem jako drugi w polsce taki serwer ktory jest połaczony wieć ?

Opublikowano

No panowie czy jestescie naprawde tacy głupi czy udajecieten pomysł nie wypali poniewaz jest już mnóstwo serwerów takich a miałem jako drugi w polsce taki serwer ktory jest połaczony wieć ?

to powinieneś wiedzieć że boungecore pozwala na teleportacje pomiędzy serwerami i nie ma w tym żadnego haczyka. ;p

Opublikowano

to powinieneś wiedzieć że boungecore pozwala na teleportacje pomiędzy serwerami i nie ma w tym żadnego haczyka. ;p

No ja to wiem ty nie ogarniety dzieciarze jak już napisałem miałem jako drugi w polsce serwery połaczone bungee cordem a wiec ? ... Jestes naprawde idiotą ktory sadzi ze tak iserwer rozwinie sie ...

Opublikowano

No ja to wiem ty nie ogarniety dzieciarze jak już napisałem miałem jako drugi w polsce serwery połaczone bungee cordem a wiec ? ... Jestes naprawde idiotą ktory sadzi ze tak iserwer rozwinie sie ...

nie chodzi mi o rozwinięcie serwera tylko o sieć małych serwerów by był lepszy kontakt z innymi... poza tym po co te obelgi i wyzwiska myślisz że tak coś pomożesz ? szczerze wątpię i w ten oto sposób ty okazujesz sie dzieckiem... wiec brawa ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...