Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komp się przegrzewa.

wiesiekex

Pytanie

Opublikowano

Siema, ostatnimi czasy często wyskakują mi BlueScreen'y przy graniu, myślę, że to przez temperaturę. Macie tutaj ss z everlasta z temperaturami. Czy to jest dobra temperatura czy za duża? Co mam zrobić aby ją zmniejszyć? Lepiej abym miał zamkniętego kompa czy z otwartą klapką?

tnyb.jpg

Ten ss został zrobiony tylko przy odpalonym firefoxie.

1356721310-U739101.png

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyskoczy to podam :D

Właśnie wczoraj w nocy sprawdzałem bad sectory HDTune i tak przy sprawdzeniu 100gb komputer się zacina nie wiem dlaczego.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Może też być powodem samej gry gdyż może grasz na full detalach i karta poprostu sie przegrzewa i takie chujstwa wykakują. Jka grasz w gre to weż all na low detale i rozdzielczosc 800x600 pogarj i sprawdz czy nie wyskakuje. Jak bedzie git czyli karta i zasilacz do wymiany na nowszy model :)

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Temperatura z przeglądarką:

http://w463.wrzuta.pl/obraz/1efnjK9caK7/z_przegladarka

Temperatura z grą(Tylko w menu):

http://w463.wrzuta.pl/obraz/0Q2sSc1XDtF/z_gra

Temperatura z grą i przeglądarką:

http://w463.wrzuta.pl/obraz/6UJp0Jam1xN/000

btw. cały czas będziecie mnie pytać o te informacje i nic nie pomożecie? :D

Prawie 100 stopni gorący jak cholera. Wymień procka

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Okej wyczyściłem zmywaczem do paznokci cooler i procesor z resztek dawnej pasty i posmarowałem nową. Trochę niedokładnie, ale co tam. Zostawiłem też na środku "ziarenko ryżu" teraz sprawdziłem temperatury i w sumie są takie same, czy pasta jeszcze nie zaczęła działać czy jak to jest?

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Właśnie gram na low detalach i na 800x600 w SMITE.

Czasem nawet przy przeglądaniu neta wyskakuje.

daj ss temperatury z właczoną przeglądarka potem jak jesteś w grze

Mój pro złomek:

Opublikowano

Cześć.

Powodem tego może być zbyt wysoka temperatura powietrza za oknem.

Ludzie nie są przystosowani do tak dużej temperatury, a co dopiero mają powiedzieć komputery.

Co do "blue screenów" hmm.. myślę, że masz zbyt niebiesko w pokoju i po prostu wyskakuje Ci jakiś błąd gry, a kolor ścian robi swoje, że wygląda to jak blue screen.

I tak kurwa wiem, że tego nie przyczytasz hehe xD beka. Rozwiązaniem na ten problem jest zimny kompres, który powinieneś położyć na pokrywę komputera, jeżeli to nic nie da, połóż kompres wraz z kostkami lodu na grzejących się podzespołach.

Mówiłem, że tego nie przeczytasz? I co? Beka. Jeśli to przeczytałeś to daj lajka.

Eot. Problem rozwiązany.

chujowy jestes.

@top

Wez sprawdz, czy nie masz syfu w kompie ( kurz itp ), a jak ci od pewnego czasu wyskakuja bluescreeny to wina nie komputera, a raczej jakiegoś syfu na kompie czyt. wirusa.

Opublikowano

A jak nałożyć tą pastę na procek DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+ bo słyszałem, że różne rodzaje procków to różne rodzaje nakładania pasty.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Temperatury podzespołów są mniej więcej takie jak u mnie... Ale ja nie mam "Blue screen'ów" Najprawdopodobniej może to być wina zasilacza ewentualnie karty graficznej ... Może też coś w rejestrze się nie bawiłeś? Przypominam sobie, że kiedyś na laptopie Samsung miałem ten problem .. Wystarczyło go sformatować i jakimś cudem potem działało normalnie :) Jeżeli problem nie zniknie to ostatecznie spróbuj sformatować pc lub dołóż kilka wiatraczków jeżeli masz taką możliwośc. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Jaki masz zasilacz ?Dysk nie ma bad sectorów? Jakie masz temperatury w stresie?

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

No, no. Wcześniej z odpaloną grą i przeglądarką miałem 80-90 stopni, a teraz nawet do 60 nie dochodzi. Problem chyba rozwiązany.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Ale ja zrobiłem tak, że normalnie dałem pastę i rozsmarowałem, potem dałem ziarenko i przydusiłem coolerem.

Chłodzenie czyste, bo czyściłem 2 dni temu, jest z AMD i raczej mi wystarcza.

1356721310-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...