Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grzeczny zwrot o wypłatę

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yyyy wstydzisz się odezwać do własnego taty? Ja mam dobre kontakty z rodzicami to mówię "Tata! Ile kasy masz zamiar za to dać?", serio.

A jak masz gorszy kontakt to mówisz "Witam, chciałbym się uprzejmie dowiedzieć, czy moja praca wiąże się z wynagrodzeniem finansowym? Jeśli tak to jakiej kwoty, i kiedy, mogę się spodziwać?"

Opublikowano

Jak mogę się grzecznie zwrócić do taty, aby dał mi wypłatę, bo już koniec tygodnia, a ja myślę, że tata myśli, że robiłem u Niego cały tydzień za darmo.

Powiedz mu że za pracę i pomaganiu mu chcesz takową wypłate-> http://www.granit-kostrza.pl/pics/kamien_murowy/big/kamien_murowy_rudo_szary.jpg

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

Yyyy wstydzisz się odezwać do własnego taty? Ja mam dobre kontakty z rodzicami to mówię "Tata! Ile kasy masz zamiar za to dać?", serio.

A jak masz gorszy kontakt to mówisz "Witam, chciałbym się uprzejmie dowiedzieć, czy moja praca wiąże się z wynagrodzeniem finansowym? Jeśli tak to jakiej kwoty, i kiedy, mogę się spodziwać?"

Wiesz co spróbuję użyć tego drugiego zwrotu. Ciekawe jak tata zareaguję? Będzie beka xD.

Opublikowano

Powiedz coś w stylu : " Tato mógłbym dostać jakieś pieniądze za pomoc " ? Takie rzeczy lepiej uzgadniać przed wykonaniem czynności ;)

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jeżeli zapytasz się go używając zwrotu "mógłbym" lub innego który insynuuje że nie jesteś pewny czy otrzymasz jakieś pieniądze może Cie od razu skazać na niepowodzenie.

Najlepiej zapytaj się ile ma Ci zamiar zapłacić, albo "mam jedno pytanie, kiedy dostanę za tą robotę jakieś pieniądze?" - w innym wypadku może Ci nic nie dać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...