Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

M4A3E8 czy E2?

misiek2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiem, dużo było takich tematów ale jestem zmęczony i mi się nie chce szukać...

@Dla lubiących czytać:

Ostatnio miałem przerwę o WoT'a, ale teraz zachęcił mnie do grania Event ,,Szybcy i Wściekli''. W garażu miałem tego LTP i 100 000 kredytów, sprzedałem LTP i kupiłem M7. Od damna moim planem było zrobienie T69. Zaczołem grać, wygrałem pierwszą bitwę i dostałem premkę na 3 dni. Po zakończeniu drugiej bitwy okazało się że zarobiłem 40K NA CZYSTO. No qrwa nie mogłem uwierzyć, że średnio zariabiam 35k (Good Job Wargaming <3) Obecnie mam 700 000 kredytów.

@Dla chcących pomóc:

(mam wybadane oba) Tak jak w temacie: Easy 8 czy E2? Grałem kilka razy E8 u kolegi, i powiem szczerze że ni za bardzo mi się podobało tzn. był taki niemrawy chyba dlatego że nie miał tego najlepszego silnika. Napiszcie też, czy faktycznie pancerz E2 jest taki magiczny, że od KV-1S'a dostaje po 70 DMG. O E8 mogę powiedzieć tyle, że jest bardziej niż słaba.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

E2 ze względu na wybór luf :

Możesz wybrać między pierwszą pancerną wieża i trollem(5 sek) a lekksza wieżą i szybkostrzelną 76(3sek) .

Jak kv-1s bije z HE to i za zaero złapie .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Możesz wybrać między pierwszą pancerną wieża i trollem(5 sek) a lekksza wieżą i szybkostrzelną 76(3sek) .

Akurat lufy to oba pojazdy mają takie same. Jeszcze dodam to, że wg. mnie jeden jest gorszy od drugiego (oba słabe :/) a wiem że przede mną jeszcze VII tier, który też jakiś wybitny nie jest :c

Opublikowano

Easy8 słaby? Heretyk... ¡_¡ Jak śmiesz tak mówić.

Po nerfie Jumbo - tyćke to nieużyteczne. Moim zdaniem Easy8 jest lepszy jak chcesz iść w Medy - mobilniejszy, lżej opancerzony, dobra celność w jeździe. Typowe medy USA.

Powiedzieć, że T20 jest słabe, to jak przegrać życie. Weź wyjdź jak masz coś takiego mówić. Medy USA od samego początku (może poza M3 LEE) są dobre, a od T6 są świetne.

Nie grałeś - nie oceniaj. :/

Opublikowano

Po nerfie Jumbo - tyćke to nieużyteczne. Moim zdaniem Easy8 jest lepszy jak chcesz iść w Medy - mobilniejszy, lżej opancerzony, dobra celność w jeździe. Typowe medy USA.

Powiedzieć, że T20 jest słabe, to jak przegrać życie. Weź wyjdź jak masz coś takiego mówić. Medy USA od samego początku (może poza M3 LEE) są dobre, a od T6 są świetne.

Easy 8 jak typowy amerykaniec :x Easy Eight'em jak się zatrzymasz-giniesz A tak BTW, to ja nie napisałem że VII tier'owy med jest słaby, tylko że jakiś wybitny nie jest, bo wiem że zabawa zaczyna się od VIII. Może się przyzwyczaiłem do M4 Shermana i tak mówię, ale jak medami się zajeżdża od dupy strony, to trzeba przypierdolić z Haubicy, a nie zadać 120 DMG. (około 500 zanim Cię nie zabiją)

Opublikowano

HAHAHAHAHAHAHAHAHA " powiedzieć, że T20 jest słabe, to jak przegrać życie " jebłem. xD moim zdaniem Jumbo fajniejszy ; D lepszy armor a tej " mniejszej " mobilności nie czuć ; >

Opublikowano

HAHAHAHAHAHAHAHAHA " powiedzieć, że T20 jest słabe, to jak przegrać życie " jebłem. xD moim zdaniem Jumbo fajniejszy ; D lepszy armor a tej " mniejszej " mobilności nie czuć ; >

No, już słyszałem opinie typu ,,E2 jest jak Mercedes: Przyśpiesza w mgnieniu oka, i chciało by się popędzić jeszcze szybciej, ale jakaś magiczna siła nam tego zabrania''

Opublikowano

Dobra biorę Easy 8 (który wbrew nazwie taki Easy nie jest) Przeżyłem zrobienie Chaffiego na M5 Stuarcie to przeżyję i to. Tak szczerze mówiąc to teraz mam minę jak ten kotek na Avatarze. :/ Chociaż tyle, że dopiero od 13 bo się Event kończy a szkoda zaprzepaścić okazjii zarabiania 35k na bitwę.

wg mnie pancerz Jumbo jest trochę MAGICZNY :D potrafi dużo odbić z daleka i z bliska, ale jak ktoś zna weakspota no to problem ; >

Opublikowano

1. Lekksza? Może lżejszą?

2. 75mm u mnie z full załogą, modułami ale bez wykąpanych sióstr 1.96s.

Akurat lufy to oba pojazdy mają takie same. Jeszcze dodam to, że wg. mnie jeden jest gorszy od drugiego (oba słabe :/) a wiem że przede mną jeszcze VII tier, który też jakiś wybitny nie jest :c

Jumbo po dobrym ustawieniu jest ciężki do przebicia, prędkość niezła ale działo! Działo spamerskie, naprawdę spamerskie, drugi pojazd ma to samo działo lecz jest szybszy, mobilniejszy ale przez to jest papierowy. Największym zaś plusem jest opuszczanie działa co jak każdy wie w 'Murice jest powalające. @UP jeśnli nie podoba Ci się VII tier to nie masz co iść dalej, od VII wszystkimi należy grać podobnie.

Jak dla mnie oba pojazdy są świetne, zależy co kto lubi.

@UP jeśnli nie podoba Ci się VII tier to nie masz co iść dalej, od VII wszystkimi należy grać podobnie.

Co do VII tieru to on jest nieporównywalnie lepszy od każdego innego meda VII tieru przez opuszczanie jego działa, do tego ma najlepsza penetrację ze wszystkich medów tego tieru.

Opublikowano

1. Lekksza? Może lżejszą?

2. 75mm u mnie z full załogą, modułami ale bez wykąpanych sióstr 1.96s.

Jumbo po dobrym ustawieniu jest ciężki do przebicia, prędkość niezła ale działo! Działo spamerskie, naprawdę spamerskie, drugi pojazd ma to samo działo lecz jest szybszy, mobilniejszy ale przez to jest papierowy. Największym zaś plusem jest opuszczanie działa co jak każdy wie w 'Murice jest powalające. @UP jeśnli nie podoba Ci się VII tier to nie masz co iść dalej, od VII wszystkimi należy grać podobnie.

Jak dla mnie oba pojazdy są świetne, zależy co kto lubi.

@UP jeśnli nie podoba Ci się VII tier to nie masz co iść dalej, od VII wszystkimi należy grać podobnie.

Co do VII tieru to on jest nieporównywalnie lepszy od każdego innego meda VII tieru przez opuszczanie jego działa, do tego ma najlepsza penetrację ze wszystkich medów tego tieru.

Niemożliwe jest tak szybkie ładowanie. W najlepszym wypadku (BiA, Wentyla, załoga na 100% i rammer) - 2.71 może być tylko. Ale nie zmienia to faktu - szybkostrzelność.

Co do T20 - zyskuje więcej od innych medów - dobra mobilność, lepsza penetra (tylko Panthera ma lepszą) i dobra depresja. Do tego wielkość - czołg jest niewielki.

Ale racja - jeżeli uważasz, że T20 jest słaby - nie idź dalej. Gra się bardzo podobnie wszystkimi. Wiem to, bo mam już Pattona III.

Bez przesady, że Easy8 jest taki papierowy. Cośtam odbija, a skątowany nie jest zły.

Opublikowano

Niemożliwe jest tak szybkie ładowanie. W najlepszym wypadku (BiA, Wentyla, załoga na 100% i rammer) - 2.71 może być tylko. Ale nie zmienia to faktu - szybkostrzelność.

Co do T20 - zyskuje więcej od innych medów - dobra mobilność, lepsza penetra (tylko Panthera ma lepszą) i dobra depresja. Do tego wielkość - czołg jest niewielki.

Ale racja - jeżeli uważasz, że T20 jest słaby - nie idź dalej. Gra się bardzo podobnie wszystkimi. Wiem to, bo mam już Pattona III.

Bez przesady, że Easy8 jest taki papierowy. Cośtam odbija, a skątowany nie jest zły.

1. ,,Easy'' 8 nie jast taki papierowy? hahahaha... Cośtam odbija? Chyba jażmem działa...

2.Kolejne przypadki się wypowiadają w temacie, chociaż czytać nie potrafią...

3. Kupiłem ,,Easy'' 8 i po wymianie Silnika na ten 3, dostał drugie życie. Największym minusem jest to, że ma bardzo dobre ,,parametry'' do Hull-Down'u, ale na Tier VI< wszystko co chce przebija mu jażmo działa, co jest żałosne...

4. Napiszcie mi jak tym grać bo już kurwicy dostaję...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...