Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Najlepsza postac na arama!?

Heqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was jaka jest waszym zdaniem najlepsza postac na arama ?
Moim zdaniem jest to nidalle . tylko kampi w krzakach i rzuca q i zadaje bardzo duze obrazenia.

#KUPSEPSA #TAG SZYBKO

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobry teemo ładnie poharrasuje, postawi grzybki na heala i enemy tylko na tym straci niż zyska :))

Dobre są też postacie z aoe skillami, czy z healami.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Wg. mnie Fiddlestick.

Edit. (Dodaję, bo jakiś mod się czepia....). Fiddlestick ma leczenie co chwile, kupujesz łezke, ap/hp i przy walce fear na początku.

Opublikowano

Dużo postaci jest dobrych na ARAMIE, głównie te, które mogą się uleczyć. Kiedyś był to Master Yi pod AP ze względu na medytacje i resetowanie CD, kiedy zabijemy z włączonym ultimatem.

Teemo jest również dobry, ze względu na swoje shroomy, które w late zadaję pokaźny DMG. Nidalee również jest niezła, ponieważ posiada heala, pułapkę i mocno obija z Q, ze względu takiego, że HA to mała mapka.

Opublikowano

Moje typy to : Lux , Nidalee , Ziggs

Ze względu na ult lux i ziggsa , dzide nidalee i jej rege hp , ta pierwsza pani ma w dodatku tarcze i snurfa

Opublikowano

Brand, nie jest najgorszy, ma dobre ulti i haras.

Moim typem jest fiora, to ulti <3 Hydrę składasz, full Lifesteal i możesz lecieć 1 vs 3,4

Zapomniałem o moim main`ie: Amumu : 3 W z full buildem(pod Ap) zadaje 6% max. życia na sec. Przyciągniecie, obszarowy stun( zadający mase dmg), E, które zadaję sporo dmg przeciwnikom obok nas.

Amumu na Aramie: pushują was, Amumu się przyciąga z odpalonym W, atakuje z E i ulti. Przeważnie Triple-Quadra wpada, jak team ogarnięty : 3

1377531174-U173186.png
Opublikowano

Najlepsze picki na atam to nidalee i jayce. Ich poke jest zajebiste a na aramie jest niemożliwe ,żeby ktoś nie oberwał.

Opublikowano

Wg mnie.. czym lubię grać na aramie: Katarina, Nidalee, Lux, Ziggs, Zilean, Ezreal.

To takie championy którymi możesz fajnie się pobawić przy dość dużej ilości zabić.

A takie postacie którymi się ciężej gra to.. m.in.: Karthus, Teemo

//Reklama OFF.

Opublikowano

Xerath bardzo fajny, łatwo harassuje, jak dla mnie to on jest najlepszy na ARAMach.

Oprócz niego, dobrzy są także Nida i Cait (harass + trapy na apteczki). Nawet ciekawy jest też Blitz (graby, mobilność).

Opublikowano

dla mnie fajna jest anka

mocny burst nie raz zrobilem juz pente nia na aramie gdy byl tf a ja zeslalem tibersa+w+q penta

dobry tez jest brand stun duzy dmg do tego swietne ulti

nidalka wiadomo dzidy bola

dobra tez tam jest ashe i sivir maja dobrego poke

no i oczywiscie ezreal pod ap bardzo duzy dmg z W i ulti

Opublikowano

Lux-range+dps, Nidalee-dzidy, Katarina-mega dps, aoe ultimate, Amumu-aoe ultimate, snare, Fiddlesticks- aoe ultimate z dużym dmg, Blitzcrank-graby,Thresh-graby, Mordekaiser-robi w momencie 6v4

Opublikowano

Requiescat in pace MASTER YI - best postac na arama 2011-2013 [*]

obecnie Katarina, dzidalee

Opublikowano

Przede wszystkim postacie z dużym zasięgiem i dobrym poke, czyli taka Lux, Nidalee, Jayce, Ziggs. Katarina jest dobra, ze względu na pasywkę i to op ulti. Yi jest też nadal dobry.

2rp9q8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...