Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wydajnością.

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Dzisiaj zacząłem nagrywać filmiki z Combat Arms. W grze mam 150FPS, a z nagrywaniem stabilne 60 FPS. Używam Advenced system care, który przełącza wygląd okien na stare(win98) i wyłącza zbędne usługi itd. Co jakiś czas mam taką ścinę, że cały komputer staje w miejscu(na pół sekundy). Przeszkadza mi to trochę jednak;f Jakieś pomysły? Moja specyfikacja komputera(to laptop):

1376226461-U683421.jpg

674071459604241683421.gif

Opublikowano

A czym nagrywasz?

Tak na początek to usuń ten jakiś "Advenced", bo to bardziej muli niż na odwrót.

Taki procesor (a zwłaszcza w laptopie) może nie ogarniać gry i programu do nagrywania jednocześnie

Opublikowano

Grę mi ogarnia na luzie bo nie ma żadnych ścin. Nagrywam actionem. W grze mam rodziałke 1280x720 i wszystkie efekty na off(czy low).

Te ściny są tylko podczas nagrywania.

Opublikowano

Ale czy dzieje się to w jakichś szczególnych momentach (wybuch czy inna rozpierducha)?

Nagrywam tylko gry ze "Snajper only" Na explo raczej bym tak miał. Ale na sr, że gdzie nie ma dużo rzeczy itd... Trochę dziwne ;c

Opublikowano

Spróbuj zdefragmentowac :) no moim kompie zawsze go troche odświeżało i pyrkał szybciej

Robiłem już to wczoraj. Niewiele pomogło.

Opublikowano

Raczej wina systemu, sprobuj puscic przywracanie z recovery i potem uzyc PC Decrapifier'a i powywalac zbedny syf od producenta, zostawic goly system ze sterownikami i powinno dzialac bez problemow.

Recovery czyli format? Czy to konieczne? Miałem już to robione jakoś w kwietniu jak wywaliło błąd podczas dzielenia dysku ;_; Nie ma innego sposobu?

Syfu raczej nie powinno być dużo bo zawsze usuwam wszystko revo unistallerem i pozostałości odkurzaczem, ew ręcznie.

Wiem, że karta i procek trochę ssą, ale takie zamrażanie kompa aż dziwne jest ;c

Opublikowano

Recovery = odzyskiwanie danych

Format raczej nic nie da. Chyba, że faktycznie jakieś pliczki systemowe są uszkodzone, ale to raczej wątpliwe

Z mojego doświadczenia wynika, że lepiej nie używać takich "cleanerów' bo jeszcze usunie coś co jest potrzebne i format gwarantowany.

Opublikowano

Recovery = odzyskiwanie danych

Format raczej nic nie da. Chyba, że faktycznie jakieś pliczki systemowe są uszkodzone, ale to raczej wątpliwe

Z mojego doświadczenia wynika, że lepiej nie używać takich "cleanerów' bo jeszcze usunie coś co jest potrzebne i format gwarantowany.

W takich sprawach jestem ostrożny(wiadomo, że nie używałem combo fixa itd) :) Pliki nie wiem czy mogą być uszkodzone, raczej wątpię. Syfu też nie powinno bo od tamtej instalowałem może z kilka gier, żadnych badziew do przeglądarek itd nie pobierałem. Jeszcze jakieś pomysły ;c?

Opublikowano

No to chyba przerobiliśmy wszystko.

Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Po prostu procesor o taktowaniu 2.2 GHz nie ogarnia 2 wymagających aplikacji jednocześnie

Pozdrawiam

Opublikowano

No to chyba przerobiliśmy wszystko.

Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Po prostu procesor o taktowaniu 2.2 GHz nie ogarnia 2 wymagających aplikacji jednocześnie

Pozdrawiam

A od kiedy ocenia się procesor o taktowaniu ;) ? Może coś z dyskiem? Kiedyś jak nagrywałem na tym kompie miałem lagi, ale to z powodu zbyt dużych ustawień i rozdziałki. A ten lag wygląda mniej więcej tak:

http://www.youtube.com/watch?v=npHCIyozhIg

Między 12-15 lub 30-34 sekundą widać taką duże zamrożenie.(nie patrzcie na skilla :F)Gdzieś jeszcze były te ściny ale to są przykładowe.

Opublikowano

Taktowanie też jest ważne, zwłaszcza przy używaniu wielu aplikacji naraz. 2,2 GHz oznacza, że procesor może wykonać maksymalnie 2 200 000 000 operacji na sekunde

Opublikowano

Raczej to jest tylko możliwa opcja.

W prost mówiąc komp jest słaby.

To niestety wiem, że nadaje się tylko do biura. No cóż pozostało mi tylko czekać do października aż będzie kasa na komputer :C(5k -.- ) . Dziękuje za pomoc. Temat niech zostanie otwarty bo może ktoś coś wymyśli lecz wątpię.

Opublikowano

Spróbuj rozkręcić lapka przedmuchać go oraz JAK umiesz (jeśli nie to tego nie rób)zmień pastę termoprzewodzącą. Winą tych freezów może być za wysoka temperatura , i w tym czasie procesor zmienia taktowania na o wiele niższe.

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Spróbuj rozkręcić lapka przedmuchać go oraz JAK umiesz (jeśli nie to tego nie rób)zmień pastę termoprzewodzącą. Winą tych freezów może być za wysoka temperatura , i w tym czasie procesor zmienia taktowania na o wiele niższe.

Rozkręcenie nie wchodzi w grę(gwarancja). Dziś go dmuchałem sprężonym powietrzem trochę to wyleciało kurzu mała ilość. Temperatury na chwilę obecną(z odpaloną grą i komp chodzi już około 30 h, był resetowany parę razy bo aktualizowałem antywira ;) )

7aov41.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...