Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DELL Dimension 3100 - Nie włączanie się komputera

MalySpamik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,
Posiadam komputer DELL Dimension 3100 pewnego czasu leżał on w szafie i teraz postanowiłem go wyciągnąć i zobaczyć co i jak z nim. Niestety podczas podłączania komputera do prądu tak jakby zaskakiwał na chwile włączają się diody i nagle gaśnie tak jakby nie miał zasilania, dwa razy udało mi się uruchomić, ale przypadkowo poruszyłem kablem od zasilania i nic... Wkładałem zasilacz z drugiego komputera i też to samo. Co może być problemem?
Komputer został zakupiony w Anglii..

Chodzi mi o kabel z tą wtyczką 7798634900_1376128586_thumb.jpg
Podłączyłem go raz właśnie do prądu to zaskoczył i bezproblemowo się włączył, ale gdy przypadkowo właśnie poruszyłem w/w kablem to się wyłączył i już nie włącza. Odłączam w/w kabel na chwile i na nowo podłączam to zapalają się diody na chwilę i gasną, a komputer nie daje oznak życia.
Gdy poruszyłem właśnie tą wtyczką od zasilania z tyłu to znów się włączył i chodził bez problemowo...
FILM JAK TO WYGLĄDA
Dodano po 1 [minuty]:
dioda na płycie sie świeci
Dodano po 5 [minuty]:
btw. lampka sieci na żółty kolor, ma to znaczenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...